דילוג לתוכן הראשי

כיפת מוס שוקולד


לא באמת צריך יום אהבה כדי לאהוב, אהבה מתבטאת לא ביום אחד בשנה אלא  כל השנה בשיגרה של היום יום האפורה, אהבה מתבטאת בהקשבה טלפונית כשהצד השני צריך לדבר, אהבה מתבטאת כשמשהו קורה והדבר הראשון שעושים זה להתקשר לצד השני, אהבה מתבטאת במרחק, מרחק שנוסעים כשצד אחד צריך את הצד השני, כשצד אחד לא מרגיש טוב, כשצד אחד פשוט רוצה להרגיש את אותה הרגשה כשהדלת נפתחת אחרי נסיעה ארוכה. אהבה זה כשלא  צריך לנסות ולהרשים, לחייך חיוך מעושה, לצחוק גם כשלא צריך, כשאהבה נכונה היא מתבטאת בשתיקה, מספיק מבט אחד, אהבה היא כשצד אחד יכול להכיל את כל האהבה שיש לצד השני לתת, 2 חצאים שעושים את הכל שלם, כל הזמן לא רק יום אחד בשנה..





2 קופסאות קטנות של שמנת מתוקה ( 500 מ"ל)
חצי שקית של ג'לטין – כף
רבע כוס מים קרים
400 גרם שוקולד מריר או חלב
2 כפות מחית בטעם קרמל- מומלץ לא חובה
100 גרם שברי בוטנים או אגוזי לוז מסוכרים
1/2 1  כוסות פתיבר מפורר
30 גרם חמאה מומסת
כף קקאו
2 כפות סוכר
3 כפות חלב
50 גרם מרציפן מרודד וחתוך בעזרת חותכן לפרחים או לבבות

ההכנה:
 יש להצטייד בתבנית שקעים מסיליקון- מומלץ של חצי עיגול אבל אפשר גם תבנית שקעים רגילה.

בקערית קטנה מניחים  200 גרם שוקולד וחצי קופסא של שמנת מתוקה, ממיסים את השוקולד עם השמנת או מעל סיר עם אדים או בפולסים של 30 שניות בכל פעם במיקרוגל.
ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים קרים, מערבבים את השמנת והשוקולד לתערובת אחידה ומוסיפים את הג'לטין , מערבבים היטב כדי שלו יהיו גושי ג'לטין. מקציפים בקערה נפרדת את חצי קופסת השמנת המתוקה לקפצת ומערבבים אותה יחד עם תערובת השוקולד.
ממלאים את השקעים ומשאירים רווח קטן בסוף כדי שיהיה מקום לתחתית הקינוח.
מכניסים למקפיא.
בקערה נפרדת ממיסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר, הקקאו, הפתיבר המרוסק, החלב ושברי הבוטנים יוצרים עיסה כמו של כדורי שוקולד ומשטחים בעזרת הידיים על נייר אפייה, מכניסים לעשר דקות למקרר ובעזרת חותכן עגול ( אפשר להשתמש בכוס מטבח) קורצים עיגולים בקוטר קטן מעט מקוטר תבנית השקעים, מוציאים את תבנית הסיליקון מהמקפיא- בערך אחרי חצי שעה ומשטחים מעל כל שקע עיגול שקרצנו מעיסת כדורי השוקולד.
מכניסים לפריזר לפחות לשלוש שעות- ניתן גם ללילה .
לציפוי הגנאש:
 בקערית ממיסים 200 גרם שוקולד עם 250 מ"ל שמנת מתוקה, מוציאים את תבנית הסיליקון והופכים כל שקע בעדינות ומחלצים את הקינוח, מניחים על רשת מעל נייר אפייה ושופכים מעל כל כיפה את ציפוי הגאנש, מקשטים בעזרת פרחי מרציפן, מאחסנים בפריזר  , מעבירים למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא