יום חמישי, 31 באוקטובר 2013

ארוחת הציידים

הר גבוה כביש תלול ושביל שמוביל לבית , בית קטן רובו בנוי מעץ, כלב גדול רובץ על שטיח ואיש מבוגר עם זקן "אם את לא יודעת מהי ארוחת ציידים, אז לא טעמת אוכל טעים בחייך", כך הוא פותח את השיחה.
מרתיח מים לתה ותוך כדי שולף מחבת. פורס בשר מהמקרר, חותך בצל גס,כמה דקות אחרי ישבנו סביב שולחן כבד, תה חם , ירקות טריים חתוכים גס,מחבת ובתוכה רצועות רוסטביף, בצל וביצת עין, לחם כבד קלוי קלו, מזלגות לא היו על השולחן, את הלחם חותכים בידיים ומעמיסים, כך אוכלים ארוחת ציידים.
כמה שבועות אחרי כששעון החורף החשיך  את תל אביב,שלפתי את המחבת והרוסטביף, הכנתי לו את ארוחת הציידים המפורסמת,כי לפעמים כל מה שצריך זה את השיר הנכון ברקע, מחבת ציידים וכמה פרוסות של לחם, אושר פשוט.

לארוחת הציידים למנה זוגית:
200 גרם רוסטביף פרוס
1 בצל סגול חתוך לרצועות
2 ביצים
מלח, פלפל חריף גרוס
רבע כפית כמון
מעט שמן זית
ההכנה:
מחממים מחבת ומטגנים עם מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים, קורעים בידיים לחתיכות את הרוסטביף ומוסיפים למחבת, ממליחים ומוסיפים את הפלפל כשהרוסטביף משחים מוסיפים 2 ביצים, מסירים מהאש אחרי כמה דקות ומגישים לצד לחם קלוי קלות.

יום רביעי, 23 באוקטובר 2013

קאפקייקס במלית נוגט


אז נסענו בכביש ארוך אחרי יום מדהים ביישוב מתת,  דרך רצופה בפיתולים ובעצים, אירופה הקטנה בדרך לכרמיאל. אחרי יום חוויתי ומלא באוכל הגענו עייפים, אלה בדיוק אותן השעות שברור לנו ששעתיים אחרי המנוחה יתעורר החשק למשהו מתוק לצד הקפה.
בהשראת כל אותן עוגות בחושות פשוטות וטעימות, אלו עם הפירורים למעלה והמלית שבפנים, אלו שתמיד כייף לאכול חם, את שלנו אנחנו אוהבים במנות אישיות, כי ככה הרבה יותר כייף.
בחוץ היה קצת חשוך וקריר, הסתיו כבר מורגש בגליל, מבט קצר אל הארון גילה קופסא של קרם נוגט. חצי שעה אחרי עדיין היה חשוך וקריר, בבית היה חמים ונעים עם ריח של נוגט, סיום מושלם ליום המושלם שלנו.

.

לקאפקייקס:
200 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר 
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
350 גרם  קמח תופח
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 מיכל של יוגורט בטעם טבעי  ( 200 מ"ל)
למלית: כחצי כוס ממרח נוגט.
ההכנה:
שלב א: לטובת הפירורים, לוקחים 30 גרם מהחמאה מתוך ה- 200 גרם ומניחים בצד עם 2 כפות סוכר ו- 3 כפות קמח מתוך כמות הקמח הרשומה.
מפוררים את הקמח והסוכר יחד עם 30 גרם מהחמאה לתערובת פירורית
מקציפים יחד את החמאה עם הסוכר והמלח לתערובת בהירה, מוסיפים את תמצית הווניל ואת היוגורט, לאחר מכן את הביצים אחת אחת, כשהתערובת אחידה מוספים את הקמח ובעזרת כף מבליעים אותו בתוך התערובת.
לפירורים:
מסדרים מנז'טים של נייר בתוך מגש הקאפקייקס ומניחים כרבע מהבלילה בתוך כל שקע
לאחר מכן בעזרת 2 כפיות לוקחים כפית מלית נוגט ובעזרת הכפית השנייה מניחים במרכז כפית נוגט, מכסים בעוד כף מתערובת הקאפקייקס ומעל מפזרים מעט מהפירורים.
אופים כ- 20 דקות עד שפני המאפה משחימים, רצוי להגיש חמים לצד קפה חזק .




יום שני, 14 באוקטובר 2013

קישואים ממולאים עם רוטב לימון ונענע

 השבתות של הסתיו הן השבתות בהן מתחילים לחשוב על החורף שמתקרב, השבות של הסתיו מביאות איתן קרירות .
באחת השבתות האלו ביקרתי בכפר דרוזי בגליל ושם פגשתי בפנינה, אישה מדהימה ובשלנית מעולה שלימדה אותי להכין אוכל דרוזי.
אחד מהמאכלים שהוגשו שם היו קישואים ממולאים עם רוטב חמצמץ ונענע.
אז נכון המתכון שודרג קצת, הקישואים החליפו צורה לעגול, הטעמים הותאמו יותר למה שאנחנו אוהבים.
אבל הבסיס נשאר אותו בסיס.
ממולאים ברוטב לימוני עם נענע , שמשדרגים כל שבת סתווית ועושים חשק להגיד לחורף : " אתה יכול להגיע אנחנו מוכנים.."
 





 לממולאים:
5-6 קישואים עגולים
1 כוס אורז בסמטי או פרסי מבושל חלקית במים רותחים
400 גרם בשר בקר טחון
חצי צרור של כוסברה טרייה הקצוצה
3 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ דק
2 כפיות נענע קצוצה
1 כף בהרט
חצי כפית קינמון
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
כפית טימין טרי קצוץ
לרוטב:
3 קישואים פרוסים לפרוסות בינוניות
1 בצל חתוך לרצועות
1 קולרבי חתוך לפרוסות- לא חובה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1כפית בהרט
מלח
מיץ מלימון שלם
4 כפות שמן זית
קמצוץ אגוז מוסקט
כף עלי נענע קצוצים
1 כוס מים
2 גבעולי טימין טרי
 
ההכנה:
 
מערבבים את כל חומרי המלית
חוצים את הקישואים  ובעזרת כפית מרוקנים את תוכנם,  לוקחים קיסם ומחוררים מעט כל חצי קישוא על מנת שיספוג רוטב. ממלאים את חצאי הקישואים במלית שהכנו.
בסיר רחב מניחים  את הבצל, הקישואים, הקולרבי ותוכן הקישורים שרוקנו , מניחים מעל את חצאי הקישואים הממולאים.
מערבבים את כול  מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הקישואים הממולאים בעדינות.
מבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי כחצי שעה.
בזהירות מעבירים את תכולת הסיר לתבנית חסינת חום, מפזרים מעל בעדינות את הנוזל שנשאר ומעבירים לתנור לחום של 200 מעלות לעוד כרבע שעה להשחמה קלה.
 




יום שלישי, 1 באוקטובר 2013

תיק אוכל פותחים שולחן



תיק אוכל פותחים שולחן
יום צילומים מתחיל בכוס קפה ומשהו מתוק ליד וממשיך באפייה, בישול, הקפצה, סטיילינג, תאורה, צילום ובסוף תמונה, תמונה של    המנה בדיוק כמו שרצינו שהיא תראה.
             ההנאה הגדולה היא התגובות שלכם הקוראים, לקרוא ולשמוע שהכנתם את המנות ושאהבתם אותן.
זה חלק גדול מהכייף שלנו
אוכל הוא חלק משמחת החיים, אוכל הוא אהבה לדברים טובים, אוכל מקרב בין אנשים אוכל הוא מה
שמחבר בין אנשים ואז החלטנו לפתוח שולחן , אחת לכמה שבועות בתל אביב מתקיימת ארוחה אינטימית      
מקבץ של אנשים לארוחת ערב שנרשמים לארוחת ערב בהם הם זוכים לטעימה מהבלוג.
ארוחה בה הקוראים של הבלוג טועמים ממבחר עשיר של מנות סביב שולחן ערוך ומעוצב
     באווירה אינטימית, מוזיקה טובה, יין ואנשים שכייף להעביר איתם את הערב.
    הערב בו אנחנו פותחים את השולחן שלנו ומארחים אתכם.
    לפני כמה שבועות  לאחר כמה בקשות של הקוראים נערכה ארוחה כזאת בגליל בחצר בין עצי הדר, בשביל מואר בנרות,       
    נערכה ארוחה ל- 10 אנשים שבאו "לטעום מהבלוג" מנות פתיחה, מנות ראשונות מנות עיקריות וקינוחים...יין משובח      ואנשים   שעשו את הערב לכל כך מיוחד. אז עד הארוחה הבאה שתהיה בקרוב חשבנו לחלוק אתכם מנה מתוך הבלוג, מנה שפורסמה בבלוג וזכתה להמון התלהבות באותו הערב.
נפגש בארוחה הבאה:



גלילות חצילים ממולאים בשר אפויים ברוטב עגבניות:
 חצילים ארוכים,
 4 שיני שום קצוצות
 רבע כוס בזיליקום קצוץ
בצל מגורד
מלח, פלפל שחור גרוס, כף גדושה של כמון, כפית פפריקה מתוקה.
שמן זית.
 400 גרם בשר בקר טחון.
לרוטב
 5עגבניות מקולפות ומרוסקות, 4 שיני שום כתושות, 3 כפות שמן זית, כף פפריקה מתוקה, כפית פלפל שחור גרוס, כפית סוכרכף גדושה של רסק עגבניות.
ההכנה:
פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות דקות, מברישים בשמן זית ומניחים על " מחבת פסים" חמה לכמה דקות מכל צד( ניתן לעשות את אותו תהליך בתנור על נייר אפייה בחום של 200 מעלות).
מערבבים את שאר המצרכים יחד, יוצרים קציצה ארוכה מניחים בקצה של כל פרוסת חציל ומגלגלים- הקצוות  של כל גלילה נשארות פתוחות ורואים את הבשר מהצדדים.
משמנים קלות בשמן זית תבנית אפייה ומניחים את גלילות החצילים.
מערבבים בקערה את כל החומרים לרוטב, שופכים על גלילות החצילים ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
מגישים כמנת פתיחה, או כתוספת לארוחה.