יום שני, 23 בספטמבר 2013

מיני לחמניות עם ממרחים שונים‎

כולם אוהבים לארח, האנשים, הצחוק, הבדיחות, האוכל, היין וכל מה שביניהם.
החגים הם תקופת האירוח הכי חמה ואז מגיעה שאלת השאלות, מה מגישים?
מה יהיה מרשים? מה יהיה קל?, מה יתאים לכולם, גם למבוגרים וגם לילדים?
מגש גדול, מלא במיני לחמניות עגולות ורכות, כל לחמנייה עם מלית אחרת, מגש צבעוני וקליל, מגש שכל האורחים שלכם יתלהבו ממנו וכל אחד יבחר מה שמתאים לו.


  מיני לחמניות עם ממרחים שונים:
ללחמניות:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן
1 כף שטוחה של מלח
1 ביצה טרופה + כפית מים להברשת הלחמניות.
שומשום\ קצח\ פרג\ גרעינים לציפוי.
ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח + השמרים + הסוכר.
יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים, כף מלח וחצי כוס שמן, מתחילים ללוש ותוך כדי לישה מוסיפים את חצי כוס המים הנותרת.
כשהבצק מתגבש ( זה בסדר אם הוא קצת דביק), מניחים בקערה ועוטפים אותה בניילון, משאירים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו, מעבירים למשטח מקומח, לשים שוב את הבצק וחותכים את הבצק לכדורים קטנים, מכל כדור יוצרים לחמנייה עגולה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית מים ומפזרים מעל כל תוספת שאוהבים, מניחים להתפחה שנייה כ- 20 דקות ואופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש כחצי שעה או עד שהלחמניות מזהיבות.
* חשוב מאוד מיד לאחר האפייה כשהלחמניות עדיין חמות, מוציאים אותן מהתנור ומכסים במגבת נקייה.
להגשה: פורסים את הלחמניות וממלאים במליות שאוהבים ובירקות טריים.
הצעות למליות שונות:
ממרח אבוקדו: מרסקים יחד אבוקדו טרי, פלפל שחור, בצל ירוק קצוץ או עירית, מעט פלפל צ'ילי חריף ומיץ מלימון טרי, מלח ופלפל.
למלית ביצה ופטריות : 2 ביצים טרופות, כמה פטריות יער טריות חתוכות לקוביות, 1 בצל ירוק קצוץ, מלח  ופלפל מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את הבצל הירוק עם הפטריות, מוסיפים את המלח, הפלפל והביצים הטרופות ומערבבים יחד.
למלית סלט הטונה: 1 קופסת טונה מרוקנת משמן או מים, עירית קצוצה, כף מיונז, מעט פלפל צ'ילי חריף, גמבה מתוקה קצוצה לקוביות או פלפל חריף ירוק קצוץ, מלח ופלפל., מערבבים הכל יחד וממלאים.
 



יום שלישי, 17 בספטמבר 2013

סטייק אנטריקוט עם יין וענבים

כשכולם מבשלים, כשכולם עובדים קשה, כשכולם מארגנים את שולחן החג כשכולם פותחים כל שנייה את התנור כדי לראות אם הצלי מוכן, כשכולם מתחילים להתעייף. כשכולם מארחים אנשים סביב השולחן.
בדיוק אז נזכרים במנות הקלות, אותן מנות שלא לוקחות יותר מידי אנרגיות, אותן מנות שאי אפשר לפשל איתן ותמיד יוצאות טעים, אותן מנות שאחרי שטועמים אותן הן נכנסות לקטגוריית "מנה מנצחת", מנה שעושה רושם על כל צלחת מנה שכמה דקות של הכנה קוצרות מלא מחמאות, המנה שכול אורחי השולחן בחג יטעמו ויגידו וואו.
סטייק אנטריקוט, ענבים, יין מבושלים יחד, תפוחי אדמה צלויים. זהו! חג שמח



*ניתן להכפיל את הכמויות לפי מספר הסועדים
2 סטייק חתיכות של אנטריקוט בעובי של כ- 3 ס"מ
1 בצל סגול חתוך לרצועות
1 כוס של ענבים שחורים
חצי כוס יין אדום (  מומלץ קברנה סובניון )
שמן קנולה
תערובת תבלינים יבשה המורכבת מזרעי כוסברה יבשה, פלפל שחור גרוס, מעט הל, מלח גס, אבקת זנגביל ומעט בהרט
לתוספת: 7 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לאורכם
כפית פפריקה, כף של שום גבישי, פלפל שחור גרוס, מעט מלח גס שמן זית

ההכנה:
מומלץ להכין את התוספת קודם ואת הסטייק ממש לפני ההגשה.
מערבבים את תערובת התבלינים היבשה בצלחה ומצמידים אותה היטב בעזרת כפות הידיים לשני צידי הסטייק.
מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן, כשהמחבת חמה מניחים את 2 הסטייקים והופכים צד אחרי 4 דקות, מניחים עוד כ- 3 דקות על הצד השני ומניחים על צלחת בצד.
מוסיפים על אותה מחבת עוד 2 כפות שמן ואת רצועות הבצל הסגולמטגנים ומערבבים עד שהבצל מתרכך ומוסיפים את הענבים ומעט פלפל שחור גרוס ומלח ואת חצי כוס היין, כשהיין מתחיל לבעבע מחזירים את הסטייקים למחבת לעוד כ- 2 דקות מכל צד.

לתוספת:מערבבים את תפוחים האדמה בקערה עם השמן והתבלינים ואופים בחום של 200 מעלות עד שהם ממש משחימים.



יום רביעי, 11 בספטמבר 2013

עוגת מייפל ופקאנים


יש דברים שאין הרבה מה להגיד עליהם, יש דברים שפשוט קיימים, פשוט נמצאים שם, פשוט יודעים שהם טובים.
וכל שנה מחדש מאחלים דברים טובים וכל שנה מחדש רוצים שמשהו טוב יקרה ומאחלים שנה טובה, ומאחלים דברים טובים.
העוגה האולטימטיבית לכל דבר, העוגה שמוכרת לכולם, העוגה שפשוט יודעים שהיא טובה ולא משנה באיזה גרסה עושים אותה, או איזה תוספות יש לה.

העוגה שטעימה בכל פעם והיא מושלמת ליד הקפה או התה והיא מושלמת לשבירת הצום והיא בדיוק מה שצריך, עוגת מייפל ופקאנים.

 עוגת מייפל ופקאנים:

לעוגה בקוטר 26

1 מיכל קטן של שמנת חמוצה או של יוגורט בטעם טבעי

3/4 כוס סוכר ( רצוי סוכר חום)

3 ביצים בטמפ, החדר ( לתבנית קוגלהוף יש להשתמש ב- 4 ביצים)

1 כפית תמצית וניל

1.5 כוסות של קמח תופח

1/2 כוס שמן קנולה

רבע כוס של שברי פקאנים או אגוזים

סירופ מייפל

להכנה:

לחמם מראש תנור לחום של 180 מעלות

להקציף יחד את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ( אין צורך בהפרדת ביצים) לאחר מכן להוסיף את  השמנת, השמן ותמצית הווניל  .להוסיף בקיפולים עדינים   ( לא לערבב יותר מידי) את הקמח התופח להניח בתבנית משומנת קלות ולפזר מעל את הפקאנים.

(אם אופים בתבנית קוגלהוף יש לפזר את הפקאנים בתחתית מכיוון שאח"כ הופכים את התבנית)

לאפות 30-40 דקות, ניתן לבצע בדיקת מוכנות ע"י נעיצת שיפוד מעץ שיצא עם מעט פירורים.

כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה יש לדקור אותה מעט עם קיסם ולפזר בנדיבות סירופ מייפל.



יום ראשון, 1 בספטמבר 2013

פחזניות\ אקלרים במלית קרם שמנת ופקאנים


וכולם מאחלים שנה טובה, וכולם מאחלים שנה מתוקה וכולם מקווים שיהיה רק טוב וכולם מייחלים לימים יפים יותר.
וכמעט כולם מכינים עוגות דבש וכמעט כולם אוהבים עוגות דבש... ואצלנו אוהבים בערב החג להכין דברים שלמים, דברים שמסמלים שלמות של שנה, דברים מתוקים ולא חייב דבש כדי שיהיה מתוק.. וזו השנה השנייה שאנו כותבים לכם ברכה לחג ובסיום שנה ותחילתה של חדשה הפנמנו דברים, למדנו דבר או שניים על עצמנו ובעיקר למדנו להקשיב האחד לשנייה, למדנו לדבר מחדש, למדנו לעשות מה שבאמת אוהבים, לא מה שמצופה ואם כבר מצופה אז שיהיה מצופה בשוקולד, תקראו להם אקלרים, תקראו להם פחזניות, לא משנה איך תקראו להן הן יהיו ממולאות בקרם שמנת ופקאנים מסוכרים והן יהיו מצופות שוקולד, כזאת שנה אנחנו מאחלים לכם, שנה מלאה בדברים טובים, שנה מפתיעה, שנה מחדשת, שנה שתעשו מה שאתם אוהבים, שנה טובה מאפיק ואינס.



מתכון לכ- 22 פחזניות בינוניות או כ- 15 אקלרים .
 ( המתכון לפחזניות לקוח מהמחברת של אמא)
1 כוס מים + 3 כפות מים
100 גר' חמאה
1 כוס קמח+ 2 כפות שטוחות קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית שטוחה של סוכר
4 ביצים
להכנת הפחזניות\ אקלרים:
שקית זילוף גדולה +צנטר בצורת כוכב ( רצוי רחב)

 מחממים תנור מראש לחום של 200 מעלות, מרתיחים בסיר את המים +הסוכר +המלח + החמאה, כשהכל רותח מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שאין גושים, מסירים מהאש מצננים כרבע שעה ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה, מפעילים את המיקסר ומתחילים להוסיף בהדרגה את הביצים, אחת אחת עד שנוצרת תערובת אחידה.
מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה, מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנטר ויוצרים עיגולים ( בצורה גבעה קטנה) בקוטר של 4-5 ס"מ או אקלרים ארוכים באורך של כ- 10 ס"מ, אופים כ- 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור אחרי 20 דקות פותחים את דלת התנור מעט לעוד כ- 5 דקות ואח"כ מוציאים מהתנור ומצננים.

להכנת המלית:
שקית זילוף
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1 כוס חלב
100 גרם שברי פקאנים מסוכרים
200 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן
מקציפים את השמנת + החלב + הפודינג עד לקבלת קרם, מערבבים לתוך הקרם את הפקאנים,  מעבירים את הקרם לשקית זילוף.
יוצרים חריץ קטן בכל פחזנית וממלאים את הקרם בפחזניות.
ממיסים את השוקולד והשמן מעל סיר אדים וטובלים חצי מהאקלרים בשוקולד או מפזרים מעל בצורה לא שווה.
מעבירים לקירור עד להגשה