דילוג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט, 2013

פאי תאנים‎

קיפולים, קיפולים שטומנים  בתוכם סודות,  קיפולים שטומנים בתוכם כעסים, קיפולים שטומנים בתוכם אהבות, חוויות ומתיקות. ממש כמו התאנה, עגולה ומסוגרת שטומנת בחובה הפתעה, פעם מתיקות ופעם לא, ההפתעה היא חלק מהעניין פאי תאנים עם נגיעה קטנה של עראק שמעיר את כל המתיקות בקצת חריפות, פאי עטוף קיפולים, קיפולים של שמחה, קיפולים של אושר קיפולים של מתיקות . עטוף במתיקות: פאי התאנים של תיק אוכל חומרים לפאי בקוטר 24-26 לקלתית הפאי ( השתמשתי במתכון של בצק פריך בסיסי של רות סירקיס שיוצא מעולה ולא מתכווץ) 100 גרם חמאה ( או מחמאה לגרסת פרווה), מומסת ופושרת.  3/4 כוס סוכר     1 ביצה 2 כוסות קמח לבן שאינו תופח למלית התאנים: כחצי קילו תאנים טריות חצויות 1 כף חמאה או מחמאה 1 תפוח עץ מגורר 2 כפות עראק  ( אנחנו השתמשנו בעראק מתובל במקל ליקריץ מתוך המזווה של מסעדת "קוצ'ינה תמר". חצי כוס שקדים מולבנים ( רצוי גפרורי שקדים). 2 כפות של מרמלדת ג'ינג'ר והדרים(מומלץ  או להוסיף קצת הדרים קצוצים מסוכרים אבל לא חובה למתכון) 3 כפות גפרורי שקדים. חצי כפית ג

סירת דלורית עם פטריות וגבינה

החיבור לים תמיד היה שם, אותו בקבוק שבו היינו מניחים בתוכו משאלות קטנות ושולחים אל הגלים. אותן סירות רחוקות שיוצרות תמונה מושלמת  יחד עם השקיעה. אותו חשק מוזר לגלות תמיד מה יש בצד השני של הגלים. אותו קיץ חם בו רוצים לאכול משהו קצת שונה ועדיין לא "כבד מידי" סירה קטנה של דלורית ובתוכה מלית עם טעמים שונים שיוצרים יחד את התמונה המושלמת ממש כמו השקיעה בים.   מתכון לשניים: 1 דלורית חצוייה לאורכה כוס אחת של פטריות קצוצות ( מומלץ פורטבלו) 100 גרם של פרמז'ן מגורר או בגרסת לייט 100 גרם של גבינה בולגרית 5% 4 שיני שום קצוצות 1 בצל קצוץ רצוי סגול רבע כוס בזיליקום קצוץ * מומלץ לא חובה 3 כפות של עגבניות מיובשות קצוצות מלח גס פלל שחור גרוס 1 ביצה 2 כפיות סילאן שמן זית ההכנה:  מברישים כל חצי דלורית בשמן זית וכפית סילאן ומפזרים מעל מלח ופלפל. אופים בתנור בחום של -180 מעלות כ- 20 דקות עד שהדלורית מתרככת ומקבלת צבע שחום. במחבת עם כפית שמן זית מקפיצים את הבצל והפטריות, מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום המלח והפלפל, מסירים מהאש מצננים מע

הארטיק הטרופי

בשיא החום יש את הרגע הקטן ההוא שמתגעגעים לחורף , הרים מושלגים אויר קר ותחושה קרירה בכל הגוף. בשיא החום יש את הרגע ההוא בו הכי מתאים להיזרק באיזה חוף טרופי מול הים ואיזה שייק של קוקוס קר. בשיא החום בחרנו שלגון שמזכיר את הקור של החורף ואת הקיץ הטרופי.  שלגון חלב קוקוס, דובדבנים ושוקולד לבן   להכנה: מקלות ארטיק  מעץ ( להשיג  בחנויות יצירה) , מתקן להכנת ארטיקים 150 מ"ל יוגורט בטעם טבעי 250 מ"ל חלב קוקוס 1 כפית תמצית וניל 100 גרם אבקת סוכר 3  כפות פודינג וניל 200 גרם שוקולד לבן מומס מעל קערית מים חמים חצי כוס של דובדבנים או פירות יער קצוצים טריים או קפואים+ כפית אבקת סוכר. ההכנה: לערבב יחד 5 כפות של חלב קוקוס קר מתוך הכמות של חלב הקוקוס עם  3 כפות פודינג וניל לחמם את חלב הקוקוס עם אבקת הסוכר- לערבב היטב, להוסיף את תמצית הוניל, להסיר מהאש ולהוסיף את חלב הקוקוס עם פודינג הוניל. בכוסות פלסטיק מתאימות או במתקנים להכנת שלגונים להניח כף שוקולד לבן וכפית דובדבנים קצוצים ואז למלא את המיכל המלית הקוקוס עד החצי, לאחר מכן להוסיף עוד כף שוקולד לבן וכ

חטיף אנרגיה בייתי

ההנאות הקטנות שבחיים ההנאות שבחיים מתחלקות לשני דברים ההנאות שזוכרים לטובה וההנאות שאחר כך מתחרטים עליהן. השקיעה, הזריחה, סרט טוב, טיול בטבע, אלכוהול, מסיבות, קינוח מטורף, ערב עם חברים ועוד... רשימת ההנאות לא נגמרת, ההבדל היחידי ביניהן הרושם שהן השאירו אחריהן. בין כל ההנאות הקטנות של החיים יש גם את אלה שמתלוות ליד הקפה\ התה או סתם כמשהו לנשנש, השוק מוצף בחטיפי בריאות עם מלא שילובים וטעמים ואחרי הרבה ניסיונות מצאנו את האחד שעושה לנו כייף, הכיף הוא בעצם להרכיב את החטיף עם דברים שאתם אוהבים לכן ניתן להחליף את הפרי היבש או הפיצוחים. הנאה קטנה בלי  רגשות אשמה ומסתבר שאת ההנאה הזאת הכי כייף לאכול ישירות מהפריזר: חטיפי אנרגיה ביתיים- ההנאות הקטנות שלנו. כמות לתבנית מלבנית בינונית  1/2 כוס חמוציות 1 כוס פצפוצי אורז 1 כוס שיבולת    שועל 1/2  כוס שקדים קצוצים גס 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס 4 כפות קוקוס טחון 1/4 כוס קרם קוקוס ( מקופסת שימורים) 1/2 כוס דבש או סילאן 8 תמרים קצוצים דק 3 כפות טחינה 1 חלבון ביצה ההכנה: לערבב בקערה את הטחינה, חלב הקוק