יום שלישי, 27 באוגוסט 2013

פאי תאנים‎


קיפולים,

קיפולים שטומנים  בתוכם סודות,  קיפולים שטומנים בתוכם כעסים, קיפולים שטומנים בתוכם אהבות, חוויות ומתיקות.
ממש כמו התאנה, עגולה ומסוגרת שטומנת בחובה הפתעה, פעם מתיקות ופעם לא, ההפתעה היא חלק מהעניין
פאי תאנים עם נגיעה קטנה של עראק שמעיר את כל המתיקות בקצת חריפות, פאי עטוף קיפולים, קיפולים של שמחה, קיפולים של אושר קיפולים של מתיקות .

עטוף במתיקות: פאי התאנים של תיק אוכל





חומרים לפאי בקוטר 24-26
לקלתית הפאי ( השתמשתי במתכון של בצק פריך בסיסי של רות סירקיס שיוצא מעולה ולא מתכווץ)
100 גרם חמאה ( או מחמאה לגרסת פרווה), מומסת ופושרת. 
3/4 כוס סוכר    
1 ביצה
2 כוסות קמח לבן שאינו תופח
למלית התאנים:
כחצי קילו תאנים טריות חצויות
1 כף חמאה או מחמאה
1 תפוח עץ מגורר
2 כפות עראק  ( אנחנו השתמשנו בעראק מתובל במקל ליקריץ מתוך המזווה של מסעדת "קוצ'ינה תמר".
חצי כוס שקדים מולבנים ( רצוי גפרורי שקדים).
2 כפות של מרמלדת ג'ינג'ר והדרים(מומלץ  או להוסיף קצת הדרים קצוצים מסוכרים אבל לא חובה למתכון)
3 כפות גפרורי שקדים.
חצי כפית גרירת לימון.

2 כפות סילאן


ההכנה:


לקלתית הפאי:

מערבבים יחד את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצה, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח רק עד שהבצק מתגבש לבצק אחיד.

לאחר מכן מהדקים היטב את הבצק בתוך תבנית פאי משומנת קלות ( כולל הדפנות) ומכניסים את תבנית הפאי עם הבצק למקפיא.





במחבת רחבה מניחים את התאנים, התפוח המגורר, עם הסוכר ומערבבים בעדינות עד שהסוכר נמס, מוסיפים את גרירת הלימון והעראק ומבשלים עד שרוב הנוזלים מצטמצמים, מסירים את האש ומוסיפים את חצי כוס השקדים.



מחממים תנור לחום של 170-180 מעלות

מורחים על קלתית הפאי את 2 כפות הסילאן, ומסדרים את התאנים עם השקדים בתוך תבנית הפאי
מפזרים סביב דפנות הפאי את 3 כפות השקדים ואופים  בין 30-40 דקות



למי שמעדיף פאי "קיפולים" אז מרדדים את הבצק על נייר אפייה, מסמנים קלות עם צלחת גדולה וסכין צורת עיגול במרכז הבצק, מניחים את המלית ומקפלים סביב את יתרת הבצק וכך אופים ללא תבנית פאי.







*את עראק הליקריץ ועוד "ממתקים מיוחדים כמו מרמלדת הדרים וג'ינג'ר, תמרים צהובים בקרמל וג'ינג'ר, עגבניות מיובשות בשמן מתובל ועוד "ממתקים" ורטבים מיוחדים ניתן למצוא במזווה  המיוחד של מסעדת "קוצ'ינה תמר" (  רחוב הצפירה 10, תל אביב יפו ) ,אשר ממוקם בקומה השנייה  במסגרת פרויקט מיוחד שהוכן לחגי תשרי

יום שלישי, 20 באוגוסט 2013

סירת דלורית עם פטריות וגבינה


החיבור לים תמיד היה שם, אותו בקבוק שבו היינו מניחים בתוכו משאלות קטנות ושולחים אל הגלים.
אותן סירות רחוקות שיוצרות תמונה מושלמת  יחד עם השקיעה.
אותו חשק מוזר לגלות תמיד מה יש בצד השני של הגלים.
אותו קיץ חם בו רוצים לאכול משהו קצת שונה ועדיין לא "כבד מידי"
סירה קטנה של דלורית ובתוכה מלית עם טעמים שונים שיוצרים יחד את התמונה המושלמת ממש כמו השקיעה בים.


 מתכון לשניים:
1 דלורית חצוייה לאורכה
כוס אחת של פטריות קצוצות ( מומלץ פורטבלו)
100 גרם של פרמז'ן מגורר או בגרסת לייט 100 גרם של גבינה בולגרית 5%
4 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ רצוי סגול
רבע כוס בזיליקום קצוץ
* מומלץ לא חובה 3 כפות של עגבניות מיובשות קצוצות
מלח גס
פלל שחור גרוס
1 ביצה
2 כפיות סילאן
שמן זית
ההכנה:
 מברישים כל חצי דלורית בשמן זית וכפית סילאן ומפזרים מעל מלח ופלפל.
אופים בתנור בחום של -180 מעלות כ- 20 דקות עד שהדלורית מתרככת ומקבלת צבע שחום.
במחבת עם כפית שמן זית מקפיצים את הבצל והפטריות, מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום המלח והפלפל, מסירים מהאש מצננים מעט ומוסיפים את הגבינה והביצה, מערבבים היטב את כל המסה וממלאים את הגומה בכל סירת הדלורית, מכניסים שוב לתנור לאפייה של 5-7 דקות בחום של 200 מעלות.


יום ראשון, 11 באוגוסט 2013

הארטיק הטרופי


בשיא החום יש את הרגע הקטן ההוא שמתגעגעים לחורף , הרים מושלגים אויר קר ותחושה קרירה בכל הגוף.
בשיא החום יש את הרגע ההוא בו הכי מתאים להיזרק באיזה חוף טרופי מול הים ואיזה שייק של קוקוס קר.
בשיא החום בחרנו שלגון שמזכיר את הקור של החורף ואת הקיץ הטרופי.


 שלגון חלב קוקוס, דובדבנים ושוקולד לבן

 להכנה: מקלות ארטיק מעץ ( להשיג בחנויות יצירה) , מתקן להכנת ארטיקים
  • 150 מ"ל יוגורט בטעם טבעי
  • 250 מ"ל חלב קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3  כפות פודינג וניל
  • 200 גרם שוקולד לבן מומס מעל קערית מים חמים
  • חצי כוס של דובדבנים או פירות יער קצוצים טריים או קפואים+ כפית אבקת סוכר.
ההכנה:
לערבב יחד 5 כפות של חלב קוקוס קר מתוך הכמות של חלב הקוקוס עם  3 כפות פודינג וניל
לחמם את חלב הקוקוס עם אבקת הסוכר- לערבב היטב, להוסיף את תמצית הוניל, להסיר מהאש ולהוסיף את חלב הקוקוס עם פודינג הוניל.
בכוסות פלסטיק מתאימות או במתקנים להכנת שלגונים להניח כף שוקולד לבן וכפית דובדבנים קצוצים ואז למלא את המיכל המלית הקוקוס עד החצי, לאחר מכן להוסיף עוד כף שוקולד לבן וכפית דובדבנים, ממלאים שוב במלית מניחים בתוך המתקן או כוסית הפלסטיק מקל של ארטיקים ומקפיאים.


* אופציה למי שרוצה להוסיף לחלב הקוקוס 1/3 כוס של פינקולדה.


יום ראשון, 4 באוגוסט 2013

חטיף אנרגיה בייתי


ההנאות הקטנות שבחיים
ההנאות שבחיים מתחלקות לשני דברים ההנאות שזוכרים לטובה וההנאות שאחר כך מתחרטים עליהן.
השקיעה, הזריחה, סרט טוב, טיול בטבע, אלכוהול, מסיבות, קינוח מטורף, ערב עם חברים ועוד...
רשימת ההנאות לא נגמרת, ההבדל היחידי ביניהן הרושם שהן השאירו אחריהן.
בין כל ההנאות הקטנות של החיים יש גם את אלה שמתלוות ליד הקפה\ התה או סתם כמשהו לנשנש, השוק מוצף בחטיפי בריאות עם מלא שילובים וטעמים ואחרי הרבה ניסיונות מצאנו את האחד שעושה לנו כייף, הכיף הוא בעצם להרכיב את החטיף עם דברים שאתם אוהבים לכן ניתן להחליף את הפרי היבש או הפיצוחים.
הנאה קטנה בלי  רגשות אשמה ומסתבר שאת ההנאה הזאת הכי כייף לאכול ישירות מהפריזר: חטיפי אנרגיה ביתיים- ההנאות הקטנות שלנו.



כמות לתבנית מלבנית בינונית
 1/2 כוס חמוציות
1 כוס פצפוצי אורז
1 כוס שיבולת  שועל
1/2  כוס שקדים קצוצים גס
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
4 כפות קוקוס טחון
1/4 כוס קרם קוקוס ( מקופסת שימורים)
1/2 כוס דבש או סילאן
8 תמרים קצוצים דק
3 כפות טחינה
1 חלבון ביצה
ההכנה:
לערבב בקערה את הטחינה, חלב הקוקוס, הסילאן, החלבון, פצפוצי האורז ושיבולת השועל, להמתין מספר דקות ולהוסיף שאר המרכיבים.

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק היטב לתבנית, לאפות בחום של 160 מעלות כ- 20 דקות, לצננן צינון מלא,  לחתוך לגודל הרצוי, לאחר החיתוך יש לשמור בקירור, הכי מומלץ לעטוף כל יחידה בניילון נצמד ולשמור בפריזר, ניתן לאכול ישירות מההקפאה.