יום שלישי, 25 ביוני 2013

סלט עדשים ודלעת ערמונים


בקיץ כשחם רובו מעדיפים לאכול סלט מרענן, סלט מרענן לא אומר דווקא סלט מירקות טריים, סלט מרענן יכול להיות גם ארוחה שלמה, ארוחה דלה בקלוריות, ארוחה כ"כ מזינה שהיא  לא מרגישה כמו סלט אלא  כמו מנה עיקרית, מנה צמחונית מלאה בברזל ועדיין מנה שכיף לסחוב לטיולים .
בוקר נוסעים לים אני מכינה את הסלט הוא מביא את הבירה, קיץ מלא צבעים בתיק אוכל.


2 כוסות עדשים  ירוק\ שחור
1 דלעת ערמונים קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל סגול חתוך דק או בצל ירוק קצוץ
1 מיץ מלימון טרי
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 כפות שבבי שקדים - מומלץ לא חובה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כפית של קינמון
כפית שטוחה של כמון
 
* ניתן להוסיף 2 כפות של חמוציות למי שאוהב.
 
להכנת הסלט:
 
להשרות את העדשים כ- 4 שעות או לילה לפני בקערה עם מים.
לבשל את העדשים במים כ- 20 דקות, לשטוף ולסנן.
לערבב בקערה את דלעת הערמונים את מעט קינמון ( פחות מרבע כפית, מלח גס ו- 2 כפות שמן זית) לפזר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות עד שהקוביות מתרככות ומקבלות צבע זהוב .
לערבב בקערה יחד את העדשים עם דלעת הערמונים ושאר מרכיבי הסלט, למי שמעדיף סלט חמצמץ יותר ניתן להוסיף עוד לימון.




יום שישי, 21 ביוני 2013

עוף מקסיקני עם ירקות צלויים וצ'ילי


 הקיץ מלא בצבעים, הקיץ מלא בחריפות, אנשים עצבניים יותר בקיץ, הכול נהיה פשוט יותר חם... יותר חם גם אצלנו במטבח והכי חשוב יותר חם בפה, מאז שהוקם תיק אוכל אני מנסה ללמד את עצמי לאכול חריף מבלי לבכות, לו זה לו מזיז בכלל, חריף הוא אחד הטעמים הקבועים שלו ואוכל מקסיקני אנחנו פשוט אוהבים,  אז את ארוחת הצהרים של הקיץ פתחנו במשהו צבעוני, צבעוני חם וחריף, ברוך הבא קיץ.



עוף מקסיקני עם ירקות קלויים וצ'ילי
קילו חזה עוף חתוך לקוביות גדולות
2 כפות קורנפלור
2 זוקיני גדולים או קישואים פרוסים לפרוסות בעובי של כ- 3 ס"מ
2 קלחי תירס פרוסים לעובי של כ- 4 ס"מ.
5 עגבניות רצוי מזן עגבניות תמר חצויות לאורכן
2 בצלים פרוסים לטבעות רחבות
שמן קנולה או זית
מלח גס
פלפל שחור גרס
6 שיני שום חצויות
1 כפית פפריקה
1 כפית של פלפל צ'ילי גרוס
3 כפות של רוטב צ'ילי חריף ( אפשר מתוק למי שמעדיף)
חצי כפית של זנגביל
כפית של טימין או רוזמרין
כפית של זרעי כוסברה ( יש לשבור אותם מעט ), או כפית כוסברה טחונה.

הכנות מוקדמות:
לערבב בקערה את קוביות העוף עם הקורנפלור והסויה.
ההכנה:
להניח את כל הירקות הפרוסים על נייר אפייה בתבנית רחבה העגבניות עם החלק החתוך כלפי מעלה, לפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס, טימין או רוזמרין ולטפטף מעל מעט שמן זית.
לאפות בחום גבוה של 200-220 מעלות עד שהירקות משחימים ושהבצל מקבל צבע "שרוף"( החריכה תיתן ארומה לכל התבשיל).
במחבת  רחבה או סיר סוטאז'( סיר נמוך ורחב). לחמם מעט שמן זית עם שיני השום והכוסברה הטחונה להוסיף את קוביות העוף ופלפל הצ'ילי והפפריקה ולאטום אותם מכול הצדדים עד לקבלת צבע שחום.
להוסיף את התבלינים, רוטב הצ'ילי ואת הירקות הצלויים, להוסיף רבע כוס מים ולבשל יחד עוד כ- 6 עד 10 דקות.
להגיש לצד לחם טרי או אורז .




יום שבת, 15 ביוני 2013

אורז בר עם חמוציות ושקדים



לאכול בריא, לכול בריא זה לא אומר לסבול, לאכול בריא זה אפילו אומר ליהנות, כ"כ הרבה אופציות של אוכל בריא מצויות בחוץ שהטריק הוא פשוט לשלב בין המרכיבים הנכונים כדי להרכיב ארוחה כיפית.
לפני כמה שבועות הונחה קופסא קטנה על השולחן שלי במשרד. חברה שעובדת איתי בשם מיכל הניחה את הקופסא שם, מיכל היא צמחונית כך שידעתי שמה שבקופסא שלה בטוח הולך להיות מעניין ולא טעיתי,
קופסא מלאה באורז בר מעורב שיצר צבעים כהים וסגלגלים, חמוציות, שקדים קראנצ'יים ותיבול קצת מלוח קצת מתוק שיצר מנה שכול ביס שלה יותר כייפי מקודמו.
 
מנה שמיד זכתה לכינוי:
 
 "האורז המיוחד"
 

כמות ל 2-3 מנות:
 
1 כוס אורז בר מעורב
שמן זית\ שמן קוקוס
 מלח ופלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות
3 כפות של רוטב סויה משובח
2 כפות של דבש או סילאן
4 כפות של חמוציות
5 -6 כפות של שקדים מולבנים
 
לעיטור: לא חובה- בצל ירוק קצוץ
 
ההכנה:
 
מטגנים את האורז עם כף של שמן זית או שמן קוקוס, ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים,  מנמיכים את האש, מכסים מבשלים לפי הוראות ההכנה כ- 25 דקות עד שהנוזלים נגמרים.
במחבת נפרדת מניחים כף של שמן זית או שמן קוקוס עם השקדים והחמוציות מוסיפים את האורז המבושל  ואז את השום, הסויה והדבש, ממליחים שוב לפי הצורך , מגישים עם בצל קצוץ מעל.

יום שישי, 7 ביוני 2013

שלגון


יש משהו סקסי בקיץ, יש משהו באויר שאי אפשר להסביר, השמש הכל כך חמה שנמצאת מעל וגורמת לנו רק לרצות לרוץ אל הים, משקפי השמש שמחביאות מאחוריהן מבט חודר.
והשלגונים, שלל צבעים, שלל טעמים, שלל צורות אין דבר יותר מפתה מהם בקיץ.
בבוקר נכנסת למכונית, שמלה קייצית חדשה משקפי שמש בצבע לבן ושלגון ורוד ורוד שמלא כולו בבריאות טבעית.
שלגון של יוגורט עם פירות טחונים ובלי סוכר, מנת בריאות שאוטומטית עושה את הבוקר לנעים וקריר.
כשהוא חוזר בסוף היום, כשהערב יורד בפריזר מחכה לו הגרסא השנייה של השלגון הקייצי הבריא, בלי צבעי מאכל, בלי תוספות מיותרות, פירות טחונים יחד עם עראק יוצרים יחד את השלגון האולטימטיבי לסיים איתו את היום שבחוץ ולקרר את הגוף.
יש משהו מפתה בשלגון שהכנתם לבד וקבעתם לו בדיוק איזה טעם יהיה לו, הביס הראשון כבר יגרום לכם להבין שיש משהו סקסי בקיץ שאי אפשר להסביר....



לשלגון הפירות והיוגורט: ( כמות שהספיקה ל- 4 יחידות שמתקן המיוחד לארטיקים)
2 מיכלים קטנים של יוגורט בטעם טבעי
4 כפות של חמוציות או פירות יער קפואים
כפית דבש
1 בננה ( ממולץ מאוד לא חובה ומומלץ לקנות בננות לחתוך ולהקפיא)
4 כפות של דובדבנים טריים מגולענים.

ההכנה: טוחנים הכול יחד, מעבירים למתקן המתאים או לכוסיות מניחים מקל ארטיק ומקפיאים.
  • הערה למי שמעדיף שלגון מתוק יותר יש אפשרות להוסיף לתערובת 3 כפות סוכר



להכנת שלגון הפירות והאלכוהול:  כמות ל- 4-6 שלגונים
1 כוס של מלון חתוך לקוביות
חצי כוס של ענבים ירוקים קפואים
בערך 8 עלי נענע ללא גבעות
4\1 כוס של עראק.
ההכנה:
טוחנים הכול יחד ומעבירים למתקן מיוחד או לכוסיות קטנות מניחים במרכז מקל של ארטיק ומקפיאים.

 * להכנת השלגונים יש להצטייד בתבניות המיועדות להכנת שלגונים ביתיים או בכוסות פלסטיק.
בנוסף יש להצטייד במקלות ארטיק ונייר כסף לכיסוי הכוסות לפני ההקפאה.





יום שני, 3 ביוני 2013

עוגיות שיבולת שועל

שיהיה....
שיהיה בבית משהו מתוק, שיהיה בבית משהו בריא, שיהיה בבית משהו טעים ליד הקפה, שיהיה בבית משהו כחטיף ביניים .
בתקופה האחרונה אחד הדברים היותר כיפיים בעיני הוא להסתובב בחנויות טבע ולחקור כול פעם חומר גלם אחר. בין מבחר הקמחים הבריאים לשלל התוספות הבריאות החלטנו לעשות את העוגיות שכולם אוהבים, העוגיות שכשאוכלים אותן יודעים שאכלנו משהו בריא על הדרך, עוגיות שיבולת שועל עם חמוציות ושקדים מתוקות קרנצ'יות בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.


 לעוגיות:
 
 
2.5 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס קמח מלא
3 כפות קוקוס
3/4 כוס חמוציות, רצוי אורגניות.
4 כפות דבש או סילאן
5 כפות גפרורי שקדים או שקדים גרוסים
1 ביצה
100 גרם חמאה מומסת או חצי כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כפית  קינמון
קמצוץ של זנגביל - מומלץ
רק אם צריך מוסיפים 3 כפות מים לעיסה.
 
ההכנה:
מערבבים יחד את כול החומרים, יוצרים כדורים קטנים  כמות של כפית מלאה, גם אם המסה אינה אחידה עובדים עם כף היד ומגבשים את המסה לכדור קטן.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונותנים לכדור לחיצה עדינה עם האצבע.
אופים בחום של 160-170 מעלות כחצי שעה עד שהעוגיות משחימות מעט, מחכים לצינון מלא לפני שמסירים מנייר האפייה.
שומרים בצנצנת אטומה.