יום חמישי, 30 במאי 2013

מלאבי

הוא נכנס לרשימה המיידית של הדברים המושלמים תחת הקטגוריה  "הקינוח המושלם של הקיץ עבורנו"
מושלם לי : הקיץ ,מושלמת לי השמש, מושלם לי המזגן והים בשעות הערב עם קצת רוח קרירה בפנים, הפירות הצבעוניים, האבטיח עם הוודקה. השחייה הלילית בכינרת.
מושלם לו: הקיץ, הים, העראק עם הפירות , הגלים, הנקטרינות, החופש והמלאבי.
מושלם לו המלאבי שקיבל את ההגדרה : "הקינוח המושלם לקיץ", קר מתקתק ותוספות קרנצ'יות מה צריך יותר?
 בבוקר כשהוא הכין את הקפה, אני הכנתי את המלאבי, ערבבתי ויצקתי לצנצנות ומשם ישר למקרר. את התוספות הוא הוסיף, אז נכון זה לא אותו מלאבי נוסטלגי מושלם אליו הוא רגיל מהילדות אבל הוא ממש מתקרב... הקינוח שעושה לנו את הקיץ החם למושלם.

מצרכים ל- 9 מנות בינוניות

1/2 כוס קורנפלור
3.5 כוסות חלב
2.5 כוסות מים
2-3 טיפות של מי ורדים+ 1 כוס סוכר   
*מטרפה ידנית עבור הבחישה.
להגשה: סירופ פטל או סירופ סוכר, קוקוס, שברי בוטנים או שברי פיסטוק

בסיר עמוק מניחים 3.5 כוסות חלב + 1.5 כוסות של מים, (את כוס המים הנוספת שומרים בצד)  מחממים על אש בינונית ומוסיפים את הסוכר ואת מי הוורדים, כול הזמן מערבבים בערת המטרפה הידנית , בקערה נפרדת מערבבים היטב את כוס המים הנותרת עם חצי כוס הקורנפלור , מוסיפים את כוס המים והקורנפלור אל הסיר תוך כדי בחישה מתמדת בשלב זה יתחילו בועות, כשהבלילה מתחילה להסמיך מורידים מהאש את מוסיפים את הבלילה לתוך הסיר תוך כדי בחישה עד למצב שמתחילות להיות בועות, ומסירים מהאש.
יוצקים את הבלילה לצנצנות או לכוסות ומכניסים למקרר
ועכשיו לחלק הכיפי: להגשה.

הגרסה המושקעת:
מכינים סירופ סוכר מיחס שווה של מים וסוכר ומעט גרידת לימון עד שנוצר סירופ סמיך

הגרסה המהירה: שופכים על כוס המלאבי הקר מעט סירופ של פטל

מעל הסירופ מומלץ לפזר קוקוס רגיל או קלוי ושברי בוטנים או פיסטוק.


יום שני, 27 במאי 2013

טורטליני במלית גבינה ובזיליקום


אין דבר שמשתווה להכנת פסטה בבית, אין כמו תהליך ההכנה של הפסטה כדי לגרום לנו ליהנות מהפסטה יותר.
סבתא ז"ל הייתה אומרת ש"גבר שיטעם את הפסטה הממולאת שלך  לא ישבור את ליבך לעולם"  וכך נהגה להאמין.
היא הייתה מסבירה שעבודת הקיפול הכ"כ עדינה של הפסטה היא כמו לב והמלית היא כמו הרגשות.
עלה משובח וקשיח של פסטה שאוצר בתוכו מלית ונראה יציב וסגור, נכנס אל המים הרותחים
( האהבה) ומתרכך.
סיפור האהבה שלנו עם הטורטליני, עלה הפסטה שקיפלנו בתוכו מלית משובחת כשהוא היה מוכן הוא הונח על מצע של רוטב עגבניות אדום.
ההכנה היא חלק מהעניין, מתכון לערב עם בקבוק יין, סבלנות  ו- 4 ידיים  שעובדות יחד במטבח.


 לפסטה:
4 ביצים
4 כוסות קמח
3 כפות שמן זית
1/2 כפית שמן זית
( 3 -4  כפות מים למקרה הצורך)
לשים את הבצק במעבד מזון או ידנית עד לבצק אחיד- במקרה הצורך מוסיפים כמה כפות מים), עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
למלית:
 200 גרם גבינה למילוי ( אנחנו השתמשנו בגבינת כנען).
1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס
4 כפות בזיליקום קצוץ דק 
כפית שמן זית
מערבבים את כול חומרי המלית יחד.
לרוטב: ( להניח הכול בסיר יחד עד שהרוטב רותח, להנמיך ולבשל כעשרים דקות על אש נמוכה עם כיסוי חלקי של הסיר).
5 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות גדולות
5 שיני שום קצוצות
רבע כוס בזיליקום טרי קרוע לחתיכות גסות
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
מלח, פלפל
כפית סוכר
4 כפות שמן זית
כפית פפריקה
להכנת הטורטליני:
מוציאים את הבצק מקירור , בעזרת מכונת פסטה יוצרים בצק דק- בדרגה של 3-4 במכונה, למי שאין מכונה ניתן לרדד בעזרת מערוך לבצק רך.
חותכים את הבצק  למרובעים בערך בגודל של X 3 3 ס"מ, מברישים קלות במים את הקצוות הפנימיים של הבצק על מנת שיידבק בקיפולים והמלית לא "תברח" מניחים באמצע כפית מהמלית ומקפלים מקצה אלכסוני לשני, מהדקים את קצוות המשולש ואת 2 קצוות המשולש לוקחים אחורה ומהדקים היטב אחת לשנייה., מניחים על משטח מקומח. מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומניחים את הטורטליני , מזיזים אותם קלות בסיר  עד שהם צפים ובעזרת כף מחוררת מרימים ומניחים במגש. מחממים את הרוטב ומניחים בעדינות את הטורטליני שצפו בתוכו. ניתן להגיש עם גבינה מגוררת מעל כגון פרמז'ן.




יום רביעי, 22 במאי 2013

כשחומוס חציל וקציצה נפגשו...



שילוב מנצח, ישנם כול כך הרבה דברים שנחשבים לדבר טוב כמו שהם, וישנם דברים שכאשר מחברים ביניהם מקבלים את הכינוי: שילוב מנצח, מאז שפתחנו יחד את הבלוג כשהוא מצלם ואני מבשלת זכינו לכינוי הזה מהסביבה. ובמטבח, במטבח זכו הרבה דברים לכינוי "שילוב מנצח" כשחיברנו ביניהם.
כך גם אותו סיר ממש כמו תחילתו של סיפור אהבה: " כשחומוס חציל וקציצה נפגשו...
על קציצות ניתן להגיד שהן טעימות בכול מצב וכשהן מקבלות את הטעם של החצילים המטוגנים בתוך הרוטב עם גרגירי החומוס, אז באמת ניתן להגיד עליהם שהם שילוב מנצח, פעם ראשונה שהכנתי את הסיר ידעתי שהוא יזכה לכינוי הזה, בפעם השנייה כשהוא טעם, לפי החיוך ידעתי שזהו  "שילוב מנצח".


 מצרכים:
2 כוסות חומוס שהושרו ללילה ובושלו מראש או לחלופין 2 גרגירי חומוס קפואים או משומרים.
1 חציל גדול חתוך לקוביות גדולות מטוגנות  בחום גבוה או צלויות בתנור( על נייר אפייה עם ספריי שמן)
קילו בשר בקר טחון טרי
6 שיני שום כתושות
1 ביצה
חצי כוס כוסברה קצוצה( ניתן להמיר בפטרוזיליה )
כף כמון
כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט
כפית פפריקה
3 כפות שיבולת שועל או פירורי לחם.
ההכנה:
לערבב הכול יחד וליצור קציצות.

לרוטב:
כפית כמון
כפית כורכום
2 כפות רוטב סויה
כפית מלח ופלפל שחור גרוס.
2 בצלים חתוכים לרצועות
3 כוסות מים.
1 כף של משחת קארי ירוק- אפשר גם בלי אבל ממש מומלץ

להכנה:

בסיר רחב ושטוח לטגן את הבצל עם 3 כפות שמן זית
להוסיף את הכמון, הכורכום, המלח, הפלפל, רוטב הסויה, הקארי והמים.
לערבב לחכות לרתיחה ואז להנמיך את האש, להוסיף את גרגירי החומוס.
מעליהן להניח את הקציצות ואז את קוביות החצילים.
לבשל כשהסיר מכוסה חלקית כ- 35 דקות , עד שהקציצות מתבשלות והרוטב מצטמצם, למי שרוצה רוטב מצומצם יותר ניתר להסיר את מכסה הסיר ב- 10 דקות אחרונות של הבישול.





יום שבת, 18 במאי 2013

עוגת שוקולד עם שקדים ושוקולד

לפתוח את היום בצורה מתוקה.

כל אחד רגיל להתעורר בצורה אחרת וכול אחד שותה את הקפה שלו בצורה שונה, יש שמעדיפים את התה ויש שמעדיפים מיץ קר וטרי. הדרך המתוקה שלי, ליד כוס הקפה ניצבת לה עוגת השוקולד, פשוט עוגת שוקולד בלי יותר מידי התחכמויות אבל עם טעמים מתוקים שעוזרים להתחיל את היום קצת יותר בקלות, בערב שהכנתי את העוגה ידעתי שהבוקר יתחיל בצורה מתוקה, המתנה הקטנה שלי לפתיחת היום או סתם לכול היום ...



רכיבים:2 כוסות קמח תופח

3 כפות קקאו

120 גרם חמאה רכה ( או מרגרינה, או 3/4 כוס שמן קנולה לגרסת הפרווה)

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות גסות

1 כוס של יוגורט \ או 1 כוס של חלב קוקוס ( לגרסת הפרווה)

1+1/4 כוס סוכר

5 כפות של שבבי שקדים / אגוזים

לציפוי : 4 כפות סירופ מייפל / אבקת סוכר – לא חובה אך מומלץ J

הכנה:

·       מחממים תנור מראש לחום של 160-170 מעלות.

·       משמנים תבנית של אינגליש קייק- ניתן לרפד אותה גם בנייר אפייה לאחר השימון

·       מקציפים יחד את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצים, הווניל והיוגורט.

·       מערבבים יחד את הקמח והקקאו ומוסיפים לתערובת בתנועת קיפול- להשתדל לא לערבב יותר מידי רק עד שהקמח נעלם במסה.

·       מעבירים חצי מהמסה לתבנית ומפזרים מחצית מהשקדים וקוביות השוקולד.

·       לאחר מכן שופכים את יתרת המסה ומפזרים מעל את שארית השקדים והשוקולד.

·       לאפות 30- 40 דקות עד שהעוגה מתייצבת ( ניתן לבדוק בעזרת נעיצת קיסם אם הוא יוצא עם פירורים לחים.

·       לאחר האפייה ניתן לצפות מעל עם סירופ מייפל (כשהעוגה עדיין חמה) או עם אבקת סוכר.




יום שני, 13 במאי 2013

מאפה שמרים עם גבינה וחציל קלוי

יש משהו בשבועות שאין בשום חג אחר, מן תחושה של ניקיון מסביב כשכולם לובשים לבן ומתאספים סביב שולחן עמוס במאכלי גבינות.
ויש משהו בשולחן של חג שבועות שתמיד עושה אותו מעניין , מגוון, צבעוני  ומרענן.
חג הביכורים, חג בו כול משפחה מביאה את אשר הכינה לשולחן, תמיד בחג הזה יש את החשק לחדש, חשק להגיש משהו קצת שונה.
השנה בהשראת עוגות השמרים הכנו שבלול של בצק שמרים רך וריחני, ממולא בגבינה וחציל קלוי כול זה אפוי כשהמלית פתוחה בין עלי הבצק ומתמזגת איתו, המאפה שיקשט לכם את שולחן החג ויקצור מחמאות.







לבצק:  כמות לשבלול גדול או שניים קטנים
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
4 כפות שמן זית
1+1/3 כוסות מים פושרים
למלית- לערבב בקערה את כול חומרי המלית:
1 חציל קלוי וקלוף
 חבילת גבינת כנען ( או כול גבינה למילוי)
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
כפית מלח
מעט פלפל שחור
ההכנה:
לערבב את הקמח עם השמרים והסוכר בקערה, ליצור גומה בקמח ולשפוך לתוכה את המים , השמן והמלח, ללוש היטב את הבצק- גם אם הוא קצת דביק זה בסדר, לעטוף לאחר הלישה את כדור הבצק בשמן זית, להניח בקערה ולכסות בניילון עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח, לרדד אותו על משטח מקומח היטב לעלה דק, למרוח עליו בעזרת הידיים את המלית ולגלגל לכרוכית ממש כמו שעושים בעוגת שמרים.
לאחר הגלגול לחתוך את הכרוכית לאורכה כך שמתקבלים שני חלקים עם מלית פתוחה להניח (או בתבנית עם נייר אפייה או בתבנית עגולה) את הבצק בצורת שבלול כשהמלית פתוחה כלפי מעלה.
לצפות בביצה ולהניח להתפחה כרבע שעה.
לאפות בחום של 180-200 מעלות עד שהמאפה משחים. לאחר האפייה מומלץ לעטוף את המאפה בעודו חם במגבת נקייה על מנת שיישאר רך.


יום שלישי, 7 במאי 2013

כרובית אפויה ממולאת בגבינה

בבוקר של שבת אחת ביפו ישבנו לאכול חומוס ואז לשולחן הגישו כרובית ענקית שטוגנה בשמן עמוק, עליה סחטו המון לימון ופטרוזיליה, זה היה השלב בו כול מי שהיה בשולחן התאהב בכרובית.
מאז כיכבה הכרובית בהמון ארוחות של חברים, בכול מיני גרסאות, הגרסה הבריאה הזאת הופיעה במסעדה כפרית עם דגש על אוכל בריא.
איך דבר בריא הופך לטעים, איך שידך נכון בין ירק לגבינה עושה את כול ההבדל, איך אפשר ליהנות מארוחה מקסימה ודלה בקלוריות.
היא עגולה, היא מוצקה, היא לבנה והיא טעימה כמעט בכול צורה, בתבשיל, במרק, בפשטידה ובסלטים ועוד מלא אפשרויות.
אז קצת לפני הקיץ הרעיון הוא להכין משהו קליל ודל בקלוריות ואז תורה לככב, הכרובית האפויה ממולאת בגבינה, ציפוי פריך והכול אפוי  ופריך מה צריך יותר?
 




למתכון:
 
1 כרובית קטנה או בינונית
200 גרם גבינה בולגרית 5% ( לגרסא דלת הקלוריות )  ,או 200 גרם גבינת פרמז'ן  או כול גבינה קשה שאוהבים( לבחירתכם).
2 כפות חרדל
2 כפיות של עשבי תיבול מיובשים: טימין/ בזיליקום/ פטרוזיליה.
1 ביצה גדולה או 2 תלוי בגודל הכרובית.
מלח
פלפל שחור גרוס
3/4 כוס פירורי לחם
2 כפות שום גבישי או אבקת שום.
ספריי שמן
ההכנה:
 
מסירים מהכרובית בזהירות את כול העלים הירוקים והחלק התחתון , מקפידים להיזהר ולהשאיר אותה שלמה.
בסיר עמוק שיכול להכיל את הכרובית בשלמותה מרתיחים מים עם כף מלח, מניחים את הכרובית בשלמותה בתוך המים הרותחים בדיוק ל- 10 דקות. מסננים בזהירות מהמים החמים ומצננים אותה תחת מים קרים.
פורסים בעדינות את הגבינה ומכניסים חתיכות ממנה בין חריצי הפרחים של הכרובית.
בצלחת עמוקה טורפים יחד את הביצה+ החרדל+ המלח + הפלפל + עשבי התיבול המיובשים.
בעזרת כפות הידיים עוטפים היטב ובנדיבות את הכרובית בבלילה.
מערבבים בצלחת נפרדת את פירורי הלחם עם אבקת השום ואז מצפים את הכרובית עם הבלילה בפירורי הלחם.
מניחים את הכרובית על נייר אפייה או נייר כסף, מרססים בספריי שמן ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות כשנייר הכסף או נייר האפייה פתוחים והכרובית אינה מכוסה.
אופים בין חצי שעה לארבעים דקות עד שהכרובית מקבלת שיזוף וקריספיות.
מגישים חם ופורסים בשולחן , מומלץ לצד לימון טרי.







יום שישי, 3 במאי 2013

מוקפץ צמחוני


מינימליזם: "צמצום בדימוי החזותי", בעצם די לפשט את מה שרואים לדברים הפשוטים, לא מכול דבר צריך להתרגש ולא מכול דבר צריך לעשות סיפור גדול, יש דברים שבמבט ראשון נראים נוראיים ואז מגלים שהשד הוא לא כ"כ גדול כמו בחיים כך במטבח לפעמים אין כמו מינימליזם, לצמצם את הכול למה שרואים ופשוט לקבל את זה כך ולהבין שהכול טוב.
 בערב כשמתחיל להתחמם ואין הרבה כוח לעמוד ולבשל שעות, זוהי בדיוק השעה לדבר שכזה. ירקות טריים שמוקפצים כמה דקות עם אטריות אורז וחמאת בוטנים קראנצ'ית, הרגעים הקטנים שפתאום הכול פשוט ולא צריך הרבה כדי לחייך, הרגעים בו הוא מצחיק, הרגעים בו ערב עובר כ"כ מהר ובכיף שלא מבינים כמה מהר הוא הסתיים: מינימליזם בקערית של אושר.





ל- 4 מנות.
שקית של אטריות אורז רחבות
2 כוסות של פרחי ברוקולי טרי חלוטים במים רותחים, או ברוקולי קפוא.
2 כוסות של פטריות טריות פרוסות לפרוסות עבות או חצאים
3 שיני שום כתושות
1 כוס של שעועית ירוקה רחבה או שעועית ירוקה רגילה חלוטה במים רותחים.
2 כפות חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
3 כפות רוטב סויה
1 כפית מחוקה ג'ינג'ר טרי ( מגורר) או יבש
מלח, פלפל
1 כף רוטב טריאקי
חצי כוס בוטנים קלויים גרוסים או חצויים
ההכנה:
לבשל את אטריות האורז לפי הוראות יצרן ולסנן מהמים.
לחממם מחבת רחבה עם מעט שמן קנולה ולהקפיץ בה את הברוקולי, השעועית הירוקה והפטריות לכמה דקות – הרעיון הוא להשאיר את היקרות קראנצ'יים ולא לבשל בישול מלא. להוסיף את השום הכתוש התבלינים  לערבב בקערית את הסויה, הטריאקי וחמאת הבוטנים ולהוסיף למחבת, להוסיף את אטריות האורז ולהקפיץ ל- 2 דקות נוספות.
להגיש עם בוטנים גרוסים מעל.