יום חמישי, 25 באפריל 2013

רוגלך פרג- הדבר האמיתי

הדבר האמיתי, מסתבר שאין תחליף לדבר האמיתי, כשאנחנו יודעים מה באמת אנחנו רוצים, כשאנחנו יודעים מה באמת אנחנו אוהבים, אז כול תחליף לא יהיה טוב מספיק כמו הדבר האמיתי. באהבה, בקריירה, בבחירות הקטנות ובטעמים, כול אחד מאתנו יודע מה הוא אוהב.
 והוא, הוא אוהב פרג ולא הממרח הקנוי, אלא את הדבר האמיתי ולא יעזרו השכנועים הוא יודע מה הוא אוהב, לומר את האמת הוא צדק, הצבע השחור המהפנט והמבריק של מלית פרג שמכינים בבית לא משתווה לשום דבר אחר, בדיוק כמו שריח האפייה של עוגות שמרים בבית הוא ממכר. יש דברים שאין להם תחליף והפרג הוא אחד מהם. רוגלך של פרג, בצק שמרים חמים מגולגל עם מלית פרג רכה וריחנית, ונגיעות של מייפל. הוא צדק, אין כמו הדבר האמיתי.



רוגלך פרג ומייפל
לבצק (מומלץ להכין ערב לפני ולהניח לקירור)
2 כפיות שמרים יבשים
1 כוס של חלב פושר או מים
200 גרם חמאה רכה או תחליף פרווה
1 ביצה גדולה או 2 קטנות
3+1/2 כוסות קמח ( ניתן להוסיף עוד כחצי כוס במקרה הצורך)
1/4 כוס סוכר
כפית גרידת לימון
1 שקית של סוכר וניל

למלית:

200 גרם פרג טרי טחון

1 כוס חלב או מיץ תפוזים

30 גרם חמאה

כפית גרידת לימון

כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר

לציפוי: ביצה טרופה עם כפית מים

סירופ מייפל לציפוי

להכנת המלית:

בסיר קטן מחממים את החלב, החמאה והסוכר, מוסיפים את הוניל וגרידת הלימון ואז את הפרג בתנועות ערבוב עד שהנוזלים נספגים בפרג, בשלב זה מומלץ לטעום מהפרג ולהחליט האם כדאי להמתיק אותו עוד קצת. מסירים מהאש ומצננים.

להכנת הבצק:

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר,  בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצה, החמאה המומסת, כוס החלב, הוניל, גרידת הלימון. יוצרים גומה בקמח  ובתוכה מניחים את תכולת הקערה השנייה.

לשים היטב עד קבלת בצק אחיד וקצת דביק, מכסים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה או לחלופין לילה במקרר.

לאחר ההתפחה מקמחים היטב משטח עבודה ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כול חלק לעיגול דק ( ניתן לרדד גם לריבוע אותו ניתן לחתוך לרצועות ואח"כ למשולשים) , מורחים שכבת פרג בנדיבות, חותכים למשולשים ומגלגלים מהחלק הרחב אל החלק השפיצי .מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הרוגלך כשהחלק השפיצי שגלגלנו נמצא בתחתית . מברישים בביצה ומתפיחים כעשרים דקות, בזמן הזה מחממים תנור לחום של – 180 מעלות. אופים את הרוגלך בין 20-30 דקות עד שהם משחימים, מוצאים מהתנור ובעודם חמים מברישים במעט סירופ מייפל.







יום שבת, 20 באפריל 2013

מוסקה יוונית


 ים  כ"כ שקוף שזה מדהים, מוזיקה יוונית מתנגנת ברקע, בירות מקומיות שגורמות לך להתגעגע לארץ, אנשים חייכנים, שמש, נופים ישנים, אוזו חזק והמוסקה, אותה מוסקה יוונית שכול ביס שלה עושה פשוט חם בלב, שכבות של חציל ובשר מצופות בבשמל זהוב הביס שכמעט נמס לך בפה והחיוך שמגיע אחריו, אז נכון יש לנו פנטזיה משותפת לצלם כמה מתכונים בארצות אחרות וגם זה יקרה, אבל עד שזה יקרה נביא את הארצות האחרות אלינו למטבח, גם פה בארץ הקטנה הביס יהיה אותו הביס והחיוך,,,נשאר.


 למוסקה יוונית:
תבנית בינונית מתכון ל- 6 סועדים
2 חצילים גדולים פרוסים  לאורכם
ספריי שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
לבשר:
חצי כוס של פטרוזיליה קצוצה
חצי קילו בשר טחון טרי
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
כף שום כתוש
5 עגבניות קלופות מרוסקות או לחלופין קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
1 כף שטוחה של בהרט- מומלץ לא חובה
לבשמל:
4 כפות שמן זית או 3 כפות חמאה\ מרגרינה
4 כפות קמח
1 כוס של מים פושרים או ציר עוף
קמצוץ אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור
2 ביצים
מומלץ- לא חובה: 2 כפות טימין

ההכנה:
מסדרים את פרוסות החצילים על נייר אפייה ומרססים בספרי שמן, אופים בחום גבוה של 200 מעלות כ- 20 דקות עד להשחמה קלה ומוציאים, את השלב הזה למי שמעדיף לוותר על האפייה ניתן להמיר בטיגון פרוסות החצילים.
במחבת רחבה מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים היטב את הבשר ומוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים, לאחר שהבשר השחים מסירים מהאש ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.
משמנים קלות תבנית ומסדרים שכבה ראשונה של מחצית מהחצילים ומעל את מלית הבשר, מסדרים מעל מלית הבשר את השכבה השנייה של החצילים.
הכנת הבשמל:
מחממים במחבת את השמן או החמאה עם כף עץ, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מקבל קצת צבע, מוסיפים את המים החמימים או ציר העוף, מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים עד לקבלת תערובת סמיכה.
מסירים מהאש ובעודו חם טורפים במהירות לתוכו את הביצים, מצפים את הבשמל בשכבה העליונה של החצילים בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים חצי שעה בחום בינוני כ- 170 מעלות, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות בחום של 200 מעלות עד שהחלק העליון מקבל קצת שיזוף.
מגישים לצד משקה קר וחריף.

יום ראשון, 14 באפריל 2013

יום העצמאות


להיות ישראלי זה לצפור בפקקים, להיות ישראלי זה לסחוב מנגל לכול טיול, להיות ישראלי זה לצעוק, לקלל ואח"כ לחבק.להיות ישראלי זה לאהוב מאכלים ספציפיים שנהוג לאכול כאן.להיות ישראלי זה לנגב, לנגב חומוס, לנגב פול , פשוט לנגב ועם הרבה טחינה ליד.אז עד שהגחלים יתחממו, עד שהאוכל יהיה מוכן, כשכולם רעבים ונהיים חסרי סבלנות, שנייה לפני אתם תפתחו שולחן עם המאכל שהפך לאחד המאכלים העממיים כאן, החומוס הפול וכול התוספות
חג עצמאות שמח מאפיק ואינס






חומוס ביתי:
כמות ל: 4-5 מנות
שתי כוסות של  גרגרי חומוס 
1/2 כוס טחינה גולמית
כפית מלח לימון
1/2 כפית כמון
1/2 כוס מיץ לימון טרי
שיני שום
1 כף סודה לשתייה
מלח

הכנה:
שוטפים את גרגירי החומוס ומשרים אותם ללילה בקערה מלאה במים.
למחרת מבשלים את גרגירי החומוס עם כף הסודה לשתייה עד לריכוך הגרגירים מערבבים את הגרגירים, מידי פעם מסירים את הקצף שנוצר בסיר ואת קליפות החומוס שצפו, מבשלים כשעה או יותר עד לריכוך מוחלט של הגרגירים.

מצננים את הגרגירים, שומרים כוס מנוזלי הבישול למקרה הצורך בצד ושומרים כמה כפות של גרגירים בצד להגשה .  ולאחר מכן מעבירים את הגרגירים המבושלים, שיני השום וכרבע כוס נוזלים למעבד מזון, טוחנים את הגרגירים למחית, מוסיפים את המלח, הכמון, והטחינה הגולמית, מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון ובודקים את הטעם, אם העיסה סמיכה מידי מוסיפים עוד מי בישול.
הגשה:
מגישים עם גרגירי חומס מעל\ טחינה\ בשר טחון מטוגן עם בצל , שמן זית ופטרוזיליה







טחינה מתובלת:
רבע כוס טחינה גולמית
מלח
כמון
מיץ מלימון טרי
כוס מים
פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה.
ההכנה:
מערבבים בקערה את כול החומרים מלבד המים, ומוסיפים את המים בהדרגה עד לסמיכות הרצויה/


פול מצרי השיטה המקוצרת  :
2 קופסאות שימורים של פול מצרי (לחסוך את עניין השרייה הפול ובישולו).
4 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
1 כפית של כמון
מלח
פטרוזיליה
שמן זית
הכנה:
מחממים  מעט בסיר את תכולת 2 קופסאות השימורים, מסירים מהאש ומועכים אם מזלג למחית לא חלקה, מוסיפים את השום, הכמון, המלח ומיץ הלימון.
מגישים חם כשבמרכז הצלחת טחינה ומפזרים שמן זית מעל, כמון , פפריקה ופטרוזיליה








יום חמישי, 11 באפריל 2013

בראוניז פקאן


כול אחד מאתנו גדל על משחקי הפאזל, ההוראות הן די פשוטות, הרכבת תמונה בצורה בה כול החלקים מתאימים ומרכיבים יחד תמונה מושלמת.
מסר לחיים? האם באמת כול החלקים צריכים להתאים כדי ליצור תמונה מושלמת?, אני לא מאמינה שתמונה  מורכבת מחלקים שמתאימים אחד לשני.
בדיוק כמו בחיים, חוסר ההתאמה, הקשיים, הניגודים הם שיוצרים לנו את התמונה המושלמת, אז מה אם יש חלקים חסרים, אז מה אם יש חורים שאי אפשר לסגור? מה שחשוב הוא שהכול יחד יוצר משהו טוב, ממש כמו בראוניז  הפקאן שהכנו:





 לבראוניז פקאן
לתבנית בגודל של   22X23
180גרם חמאה או מרגרינה
200 גרם שוקולד מריר משובח
חצי כוס סוכר
קורט מלח
1 כוס של קמח לבן
4 כפות מלאות קקאו משובח
100 גרם פקאנים קלופים טבעיים
כפית תמצית וניל
3 ביצים
 
ההכנה:
ממיסים יחד מעל אדים או בפולסים קצרים במיקרוגל את השוקולד, הסוכר והחמאה, מערבבים היטב, מוסיפים את הווניל והמלח ואת הביצים אחת אחת ובמהירות, לאחר מכן מבליעים לתוך התערובת את הקמח והקקאו , מוסיפים מחצית מהפקאנים.
משמנים קלות תבנית- רצוי מרופדת בנייר אפייה, מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל פקאנים.
אופים בחום של 170-180 מעלות, כחצי שעה, מצננים ואז חותכים לקוביות. 






יום שלישי, 9 באפריל 2013

מנת שווארמה הגרסה הבריאה

 הימים שמתחילים להתחמם הם  תזכורת שהקיץ מתקרב, הימים האלו הם אותם הימים שבא לאכול משהו מהיר, לאוכל המהיר יש הרבה יתרונות, הוא עונה על פתרון הארוחה, לא לוקח הרבה זמן ופשוט טעים.

אחת ההחלטות לשנה זו הייתה להתחיל לאכול יותר בריא, הכוונה הייתה לא להיגמל לחלוטין מכול אותם דברים שנחשבים ללא בריאים, אלא להעשיר את התפריט ביותר דברים שכן, אז כשמתעורר חשק לאוכל מהיר, כזה שקונים בחוץ כמו מנת שווארמה, בדיוק לחשקים כאלו יש את המנה שמזכירה את אותה מנת שווארמה אבל ממש מופחתת קלוריות, מנה כ"כ טעימה שלא תאמינו שזו מנה שאפשר לאכול בדיאטה: בריאה מופחתת קלוריות ומהירה!

מנת שווארמה הגרסה הבריאה:





כמות לזוג :

2 טורטיות

2 כפות טחינה ( מעורבבת עם מיץ לימון ושום)

300 גרם חזה הודו \ חזה עוף טרי חתוך לרצועות דקות

2 בצלים – רצוי סגולים חתוכים לרצועות

כף תבלין שווארמה

פלפל שחור גרוס
מלח

1 כף סויה



לסלט החציל:

1 חציל בינוני קלוי

2 עגבניות –  חתוכות לקוביות

2 שיני שום כתושות

1 פלפל ירוק חריף

מלח, פלפל , מעט כמון

מיץ מלימון אחד טרי

כפית גרידת לימון
3 כפות שמן זית
2 כפות עירית קצוצה
ההכנה:
מערבבים בקערית את רצועות העוף\ הודו עם כף הסויה, תבלין השווארמה והבצל ומשאירים לספיגת טעמים כ- 20 דקות, לוקחים מחבת רחבה ומרססים ספריי שמן או לחלופין משמנים קלות את המחבת, מחממים ואז מעבירים את תערובת העוף והבצל למחבת, בעזרת כף עץ מערבבים היטב עד שהעוף משנה צבעו ומתחיל להשחים- להיזהר לא לייבש את העוף, מוסיפים מלח ופלפל ומסירים מהאש.
את כול מרכיבי הסלט מערבבים יחד בקערה נפרדת.
ההרכבה: מחממים מעט על מחבת ללא שמן את הטורטייה, פורסים על צלחת, מעל מפזרים את רצועות העוף המושחמות, את סלט החציל הקלוי ואת הטחינה







יום חמישי, 4 באפריל 2013

עוגת יום הולדת


פעם בשנה נזכרים לעצור את הכול, פעם בשנה מגיע זמן חשבון הנפש עם עצמך, מה הספקת לעשות עד כה, מה היית רוצה להשיג בחיים, פעם בשנה זה קורה, יום ההולדת, התאריך השנתי בו חברים , משפחה ועוד מקיפים אותך בשלל ברכות ומתנות, בין החגיגות הגדולות, הפאבים, המסיבות יש את הרגעים באותו יום שרוצים כמה דקות של שקט לעצמך במיוחד לדקות האלו החלטתי להפתיע אותו בעוגת שוקולד, עוגת יום ההולדת האולטימטיבית עבורו, עוגה שכולה שוקולד, בלי קצפות, בלי עיצובים, פשוט מתוק בדיוק כמו שאני מאחלת לו שכך יהיה לו כול השנה.



לעוגה:

3/4 כוס שמן קנולה

1+1/2 כוסות סוכר לבן

5 ביצים

2.5 כוסות קמח תופח

1/2 כפית סודה לשתייה

קמצוץ מלח

3 כפות מלאות קקאו

1 כוס יוגורט או מיץ תפוזים

לציפוי השוקולד:

50 גרם חמאה או מרגרינה

כפית תמצית וניל

100גרם שוקולד מריר 



ההכנה

1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני- 170-180 מעלות

2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר וקמצוץ המלח עד לקצף יציב מאוד.

3. בקערה השנייה מערבבים היטב את החלמונים, תמצית הוניל, היוגורט' השמן, הקקאו, הסודה לשתייה ומוסיפים את הקמח בהדרגה, בעזרת מרית מקפלים את תערובת החלבונים לתוך המסה השנייה, משמנים היטב תבנית קוגלהוף מסיליקון או תבנית עגולה בקוטר של 26.

4. אופים בין 30-40 דקות, ניתן לבדוק באמצעות נעיצת קיסם אם הוא יוצא לח כשעליו פירורים, אם אפיתם בתבנית קוגלהוף מחכים עד לצינון ואז מחלצים מהתבנית. 




5. לציפוי השוקולד: ממיסים הכול יחד ומצפים את העוגה.