יום ראשון, 24 בפברואר 2013

גונדי


זיכרון פורים ישן הוא השכנה הפרסייה של ההורים שמגישה את המרק הזה לחג הפורים
זיכרון ישן הוא המגורים בתקופת הלימודים בקיבוץ וקופסת המרק של השותפה הפרסייה עם הקציצות שנראות כמעט כמו קניידלך, אבל לא..
לפני כמה שבועות ערב גשום במיוחד בתל אביב ואז החברה הטובה שולפת את הקופסא המוכרת, הקופסא עם המרק והקציצות הכול כך עדינות ורכות.
בעיצומו של פורים  ואוזני ההמן וקצת לפני פסח, המרק הפרסי המסורתי ,מרק עדין עם קציצות של חומוס ועוף בהירות ועדינות בטעם, מלאות בבריאות ,  המתכון של השכנה הפרסייה: הגונדי.


לקציצות:
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
כף שמן קנולה
1 כוס של קמח חומוס או גרגרי חומוס שהושרו לילה במים ונטחנו
מלח, אבקת מרק עוף, כורכום, בהרט (תיבול לפי הטעם)
לערבב את על החומרים יחד ולהוסיף את קמח החומוס, התערובת אמורה להיות קצת דביקה, להניח בצד ולהתחיל בהכנת המרק.

למרק:
רבע כפית הל
בצל גדול חתוך לקוביות
כוס של סלרי חתוך
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
1 כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם ובושלו בנפרד כ- 20 דקות
מלח, אבקת מרק עוף, 1/2 כפית כורכום
כוס של דלעת חתוכה לקוביות גדולות
6 כוסות מים
בסיר עמוק ורחב מניחים כף שמן, חומוס, דלעת, תפ"א וסלרי, מערבבים כמה דקות ומוסיפים 5-6 כוסות מים , כשהמרק מתחיל לרתוח מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
מנמיכים את האש , בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ומניחים בסיר, כשהכול רותח מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 40 דקות.

יום ראשון, 17 בפברואר 2013

אוזני המן

חג החגים הוא פורים, החג בו מותר להשתטות, להתחפש, לשמוח ולחלק משלוחי מנות.
החג בו לכל בית כמעט יש את העוגיות המסורתיות שלו, החג בו תמיד נזכרים במנהגים של אז, המתכונים של הסבתות והתמונות הישנות של התחפושות שנשלפות מהארון תוך כדי עשייה.
הקטע הזה בו עושים אוזן המן והיא מאבדת מצורתה במהלך האפייה או נפתחת....אז אם כבר פורים שכולם יתחפשו גם העוגיות, גם אוזן ההמן המסורתית ומי אמר שאוזן היא משולשת?
לכבוד חג הפורים: זהו סיפורה של עוגייה, סיפורה של אוזן המן שהחליטה להתחפש לכבוד פורים ולהיות טורטליני, המלית? המלית כבר בפנים היא לא בורחת לשום מקום.. חג שמח





מצרכים:
4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית לימון \ תפוז מגוררת
2 שקיות סוכר וניל
1 ביצה
1 כף תמצית וניל
220 גרם חמאה או מרגרינה

למילוי- ממרח שוקולד - במקרה הזה יש בפנים נוטלה, ניתן להשתמש בכל מלית שאוהבים.
50 גרם ששבבי שקדים- לערבב עם ממרח השוקולד
לעיטור: אבקת סוכר
ללוש את החומרים לבצק אחיד- להקפיד לא ללוש יותר מידי, לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה במקרר
לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 3 מ"מ, בעזרת חותכן  או כוס לקרוץ עיגולים.

להניח כ- חצי כפית ממלית השוקולד והשקדים במרכז העיגול, לקפל את העיגול לחצי ולהדק היטב את חצי העיגול סביב המלית, לקחת את 2 הקצוות לאחר שהידקנו טוב ולחבר ביניהן, ללחוץ ולהדק היטב את נקודת החיבור כדי שלא תיפתח באפייה..
לאפות בתנור בחום של 180 מעלות  עד לקבלת צבע זהוב בין 10 ל- 14 דקות.
לזרות מעל אבקת סוכר

יום חמישי, 14 בפברואר 2013

דים סאם


נגיעות קטנות בלב,
בחיים לא הכול מתוק ולא כל דבר בא בקלות ולא כל אחד מכניסים לחיים ומרגישים מספיק פתוח בכדי לשתף אותו בסודות הכמוסים, ממש כמו "דים סאם" כך גם הלב, עטוף, מוגן ועם קצת כיווצים, הזמן הוא המבחן הגדול יותר לאהבה, הזמן הוא המבחן הגדול ביותר שנותן לנו לבחון את מה שבפנים, המעטפת כבר לא הופכת לעיקרית, מה שבפנים הוא זה שפורץ החוצה, הוא יודע מה עובר לי בראש, יודע מה מציק לי גם בלי לדבר, יודע מה מצחיק אותי ומה אני אוהבת, הזמן לימד אותי להכיר אותו מבפנים, מתי הוא ממש שמח ומתי הוא מעדיף לשתוק, הדברים שהוא אוהב, האלרגיות שלו, לבטוח בו מספיק כדי שהוא יידע עליי הכול, כמעט.. השיגעונות הקטנים שלי\ שלו, כל אלו כמו נגיעות קטנות בלב, נגיעות קטנות שיוצרות אחד שלם, "הדים סאם" המנה המושלמת שלנו לחג האהבה.
 





הכלים שתצטרכו עבוד הכנת הדים סאם הם כלי אידוי מבמבוק ונייר אפייה חתוך לקוביות גדולות במעט מהדים סאם.

לבצק דים סאם כ- 25 יחידות, ( המתכון לבצק מתוך ספר הבישול "המטבח הסיני" מאת רות סירקיס)  
2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס מים חמימים
1/4 כוס מים מהברז
2 כפיות שמן קנולה
1 כפית  מחוקה מלח.
* אנחנו רצינו בצק בצבע ירוק, לכן טחנו עם המים חצי כוס של תרד טרי ולאחר מכן סיננו את המים , כך התקבל בצק בצבע ירוק.
הכנת
מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את המים, בוחשים היטב, מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח וממשיכים ללוש, מניחים בקירה מכוסה בניילון כ- 20 דקות לפני תחילת העבודה.

למלית
250 גרם בשר עוף טחון
3 בצלים ירוקים קצוצים,
4 פטריות טריות קצוצות דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1 כף סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר
1 כף שמן קנולה, או שמן שומשום
הכנת המלית: מערבבים היטב את כל חומרי המלית יחד

הכנת הכיסונים:
מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר ובעזרת חותכן עגול או כוס קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז העיגול ככפית מהמלית וסוגרים אותה בכיווצים לצורת שקיק קטן, מניחים על משטח מקומח.
מרתיחים מים בסיר וכשהמים רותחים מעמידים מעליו סיר אידוי מבמבוק, חתכים נייר אפייה לקוביות גדולות מעט מהכיסון ומניחים את הנייר עם הכיסון עליו, על סיר האידוי, ממלאים את סיר האידוי באותה השיטה, סוגרים לאידוי כ- 10 דקות.
ניתן להגיש לצד רוטב טריאקי, רוטב צ'ילי, או כל רוטב שאוהבים.



יום ראשון, 10 בפברואר 2013

מתכון אורז לסוגת


כל אחד ואהבות שלו, כל אחד והעדפות שלו, מה שבטוח הרוב אוהב את אותו המאכל, האורז, קערה של אורז חם וריחני ולפעמים זה כל מה שצריך, השלב שבו רוצים לגוון הוא השלב המעניין, האורז נשאר אותו האורז, התיבול הוא שמשנה לו את הטעם ומעשיר אותו.
קבוצה של בלוגרים יחד עם צוות https://www.facebook.com/home.php#!/ilovefoodblogs?fref=ts  יצאה לטייל בשוק לוינסקי  בליווי של השף יאיר פיינברג, הכרות עם טעמים, תבלינים, ריחות ועוד.. בסיום הסיור נכנסנו לחנות המפעל של התבלינים ממנה רוכשת סוגת את התבלינים לתערובות האורז שלה.  כל בלוגר  התבקש לבחור מבחר של תבלינים ותוספות ולהרכיב את תערובת האורז האידיאלית בעיניו עבור חברת סוגת, האתגר יצא לדרך כשכל בלוגר מצוייד בתבלינים, אורז וסט חביב של סכיני ארקוסטיל.
.
הגענו לבית עם התבלינים והתחלנו לערבב, כאמור "על טעם ועל ריח.." כל אחד והעדפות שלו, המג'דרה שכ"כ  אהובה בישראל, הצנוברים שמהווים תוספת כמעט לכול דבר ומאוד נפוצים בבישול הגלילי, העבניות הלחות\ מיובשות שכ"כ נפוצות במטבח האיטלקי..
השילובים שיוצרים את הטעם שרצינו .





לתבשיל האורז שלנו:
1 כוס אורז פרסי
1 כוס של חזה עוף חתוך לקוביות קטנטנות
3 כפות של פטריות שמפניון פרוסות מיובשות
5 יחידות של עגבניות לחות\ מיובשות חתוכות לקוביות
3 כפות צנוברים
4 כפות עדשים מטוגנות
כף של עירית מיובשת
2 כפות של שבבי בצל
כף של שבבי שום
מלח, פלפל שחור, כפית כמון.
ההכנה:
בסיר רחב מטגנים במעט שמן זית את קוביות חזה העוף עם שאר התבלינים והתוספות, לאחר 3 דקות מוסיפים את כוס האורז, מערבבים שוב ומוסיפים 2 כוסות של מים רותחים, ברגע שהכל מבעבע, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר לכ- 20 דקות, מסירים מהאש ומשאירים מכוסה לעוד כ- 5 דקות.
מגישים בקערה רחבה






יום חמישי, 7 בפברואר 2013

רולדת שוקולד


שוקו שוקו..

שוקולד, אי אפשר שלא לאהוב אותו, מתוק, מר, עם תוספות, מרוכז, מעדן, חטיף, שייק הכול הולך,

אותם זיכרונות ילדות של "העוגות של פעם", הרולדה המפורסמת של הסבתות והאמהות, רולדת שוקולד מלאה בקרם שוקולד, לא צריך יותר, תמונות הילדות באלבום עם צלחת, פרוסה של רולדת שוקולד כפית ביד ופרצוף קטן שכולו מרוח בשוקולד ובחיוך.

חשק מטורף לחזור לאותו זיכרון גרם לי לנסות ולהכין אותה, העדינות שבה מוציאים את העוגה מהתנור ומגלגלים אותה, כאילו ומכתיבים לה את  הדרך איך היא אמורה להראות, הקרם שממלא את כל הקיפולים, הרמוניה.

הקלאסיקה של כל העוגות הרולדה שמגיעה בעשרות ורסיות, עכשיו בוורסיה מנצחת, שוקולד ושוקולד, בדיוק כמו זיכרון ילדות מתוק, "שוקו שוקו" בגרסת העוגה, בחיים אין כזה דבר מתוק מידי.








לרולדה:

 4 ביצים , 3\4 כוס סוכר, כף שמן, חצי כוס קמח תופח,כפית תמצית וניל, 2 כפות אבקת קקאו משובחת

לקרם:

1 מיכל של שמנת מתוקה להקצפה, כוס חלב, 1 קופסא של פודינג בטעם שוקולד.

לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר+ 3 כפות חלב- מומס יחד

לעיטור- 30 גרם שוקולד חלב

ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות

א. מקציפים יחד את החומרים לקרם השוקולד ( השמנת החלב והפודינג) ושומרים בקירור

ב. לעוגה: מקציפים יחד את הביצים והסוכר, מוסיפים את השמן, הוניל, הקקאו והקמח.

מניחים נייר אפייה על תבנית בגודל של תנור סטנדרטי, משטחים את הבלילה ואופים כ- 10 דקות .

כשהעוגה אפויה מסירים אותה בעדינות עם נייר האפייה מהתבנית ומגלגלים אותה יחד עם הנייר בעדינות. משאירים אותה מגולגלת ומכסים במגבת, לאחר שהיא הצטננה פותחים אותה בעדינות ומסירים את הנייר.

ג.  פותחים שוב את הרולדה ובעדינות מורחים את הקרם שהכנו ומגלגלים אותה שוב לסגירה, מצפים אותה בקרם .

ד. ממיסים יחד את השוקולד המריר והחלב , מצננים 2 דקות ומפזרים על הרולדה- לא חובה לצפות את כולה.

ה. לוקחים את שוקולד החלב ובעזרת פומפייה מגוררים שוקולד חלב מעל הכול.

מגישים עם המון אהבה





יום שני, 4 בפברואר 2013

21:00 בבוקר


"הארוחה הכי חשובה ביום..."
יש פתגם שאומר: " בבוקר אכול כמו מלך, בצהרים כנסיך ובערב כאביון"
ויש את הבוקר כשקמים עם רעב מטורף למשהו טעים ואז קשה להחליט, מתוק או מלוח מה בא לי יותר.
ויש את הלילה כשחוזרים מבילוי מאוחר ונכנסים למסעדה ומבקשים ארוחת בוקר ואז מקבלים את התשובה "אלה לא השעות בהן מגישים ארוחת בוקר", וכשבכל זאת בא לאכול ארוחת בוקר באמצע הלילה, אז הולכים לבנדיקט שם מוגשות ארוחות בוקר כל היום.
הבעיה היחידה שם היא מגוון המטורף של הארוחות שמקשה על הבחירה, הכל טעים הכל צבעוני וזה השלב שצריך להחליט.
  צוות איי לאב פוד: 
שלח אותנו לערב טעימות בסניף ה"בנדיקט" בשדרות רוטשילד בתל אביב, מקום חמים, צוות מקסים וחייכן ותפריט שלא נגמר, ארוחת בוקר בכל שעה ובכל הסוגים, מתוק, מלוח, חלבי, בשרי , צבעוני ומוגש באהבה.
יש משהו מקסים בלשבת לשולחן קטן מול חלון גדול שצופה אל הרחוב, בחוץ גשם ובפנים חמים, תחושה מדהימה.
בוקר למחרת קמנו מוקדם והחלטנו גם לעשות מעשה, להכין את ארוחת הבוקר האידיאלית בעינינו, מה שאומר שחייב להיות בה צד מלוח וצד מתוק ( אנחנו אף פעם לא יודעים מה אנחנו אוהבים יותר) ואז הכנו 2 ארוחות, כל ארוחה מתבססת על אותו חומר גלם פעם מלוח ופעם מתוק.




מתחילים..
הארוחה הראשונה: 
בייגל מלוח עם בצל וגבינה לצד שמנת חמוצה, עגבנייה סחוטה, זעתר ושמן זית ובייגל מתוק עם שבבי שקדים, קוביות קוקוס ושוקולד, עטוף בסירופ מתוק.
לבייגל המלוח:
3.5 כוסות קמח לבן
2 כפיות מלח
כף סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
25 גרם חמאה מומסת
1+1/4 כוסות חלב פושר
3 כפות שבבי בצל
כף זעתר
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת.
לציפוי: ביצה טרופה+ שומשום/ פרמז'ן/ זעתר

ההכנה:
מערבבים יחד קמח+סוכר +שמרים, יוצרים גומה ומניחים בתוכה את החמאה המומסת, החלב והתבלינים, לשים לבצק לח ואז מוסיפים לו את הגבינה., אם הבצק דביק קצת זה בסדר, עוטפים את כדור הבצק במעט שמן ומניחים בקערה מכוסה בנייךון כשעה להתפחה.
לאחר שעה מפזרים קמח על משטח עבודה, ולשים את הבצק שוב, חותכים כדורים קטנים ומגלגלים על קמח כל כדור לרצועה ארוכה, אותה מקלים לצור בייגל, מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים תוספות,משאירים להתפחה כ- חצי שעה ואופים בחום של 180- 190 מעלות עד שמשחים.

מגישים לצד שמנת חמוצה עם עגבניות מרוסקות, זעתר ושמן זית.

שלב ב' הבייגל המתוק:

3.5 כוסות קמח לבן
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
100 גרםחמאה מומסת
1 ביצה טרופה עם קורט מלח
1 כוס חלב פושר

לתוספות:
1/4 כוס צימוקים+ 4\1כוס שבבי שקדים + 4 כפות קוביות קוקוס מיובש + 1/4 כוס פצפוצי שוקולד.
לזיגוג: 3 כפות דבש או סירופ מייפל מומסות ב- 2 כפות מים רותחים

ההכנה:
מערבבים יחד את הסוכר, השמרים והקמח, יוצרים גומה ושופכים לתוכה את החלב, החמאה והביצה הטרופה, לשים הכל ומניחים בקערה משומנת ומכובה לשעה, לאחר שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מרדדים למלבן גדול ומפזרים את כל התוספות, מגלגלים לגליל ארוך וחותכים את הגליל לכדורים, מכל כדור ( בערך בגודל של קלמנטינה), יוצרים רצועה וממנה בייגל,מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומצפים בביצה טרופה עם כף חלב וכפית סוכר, משאירים להתפחה כ- חצי שעה ואז אופים בחום של 190- 200 מעלות עד שמשחים כ- חצי שעה.
כשהבייגל יוצא חם , מברישים בסירופ.







ארוחת בוקר מספר 2:

בלינצס מתוק ובלינצס מלוח.
לבלינצס: 1 כוס קמח. 1 כוס חלב. 3 ביצים, קורט מלח, כפית שמן- טורפים הכל יחד, בעזרת מגבת נייר משמנים קלות מחבת שאינה נדבקת , ובעזרת מצקת שופכים מהבלילה ומשטחים לעיגול דק, ברגע שהמשטח העליון נקרש ומתקשה הופכים את הבלינצ'ס על צלחת, כך ממשיכים עם שאר התערובת.
 למילוי: למתוק: גביע גבינה לבנה, אבקת סוכר, תמצית וניל וקונפיטורת פירות
למלוח: ביצה, פרמז'ן, מלח, פלפל וירקות לסלט שאוהבים
להכנה המתוקה :
גביע גבינה לבנה, 4 כפות אבקת סוכר, כפית תמצית וניל, מערבבים יחד, מורחים על כל עלה, מגלגלים ומניחים מעל קונפיטורה שאוהבים ואבקת סוכר.

לבלינצס המלוח:
לוקחים עלה בלינצ'ס, מניחים אותו בקערית קטנה מיוחדת לאפייה ( כלי לסופלה) ושוברים בפנים ביצה, מפזrים מעל פרמזן, מלח ואופים בתנור כמה דקות עד למידת העשייה שאוהבים, או עד להתקשות הביצה, מגישים לצד סלט ירקות