כי לכל אחד יש זיכרונות, כי כולנו אוהבים חגים, כי יש דברים שתמיד יישאר להם טעם הזיכרון.
כי ברגע שהלחמניות האלו יצאו מהטיגון וחתכנו אותן יצא הריח, אותו ריח מוכר של הבית של סבתא, הריח של קבוצת נכדים יושבים בחצר עם לחמנייה ריחנית מלאה בכל טוב.
פוסט שמוקדש לחברה טובה שלנו שאמנם לא באה מהעדה הטוניסאית אבל זהו המאכל האהוב עליה ביותר בעולם.
כי לא משנה כמה גרסאות בריאות יותר יהיו לאותו מתכון, זהו מתכון שלא מכינים בכל יום, אז לפחות פעם בשנה עשו לעצמכם טובה, ואם כבר מטגנים, אל תוותרו על ה"סופגנייה הטוניסאית" הפריקסה של הסבתות של שנינו.
ביסים של זיכרונות ושל אושר תמיד מגיעים עם קצת חריפות J
מצרכים לבצק: כמות ל- 20 יחידות בינוניות
3 כוסות מים פושרים ( שלא יהיו חמים)
ק"ג קמח
2 כפות של שמרים יבשים
3 כפות שמן
2 כפיות שטוחות מלח , 3 כפות שטוחות סוכר.
ק"ג קמח
2 כפות של שמרים יבשים
3 כפות שמן
2 כפיות שטוחות מלח , 3 כפות שטוחות סוכר.
*שמן קנולה לטיגון
*סיר רחב או מחבת עמוקה
למלית:
3 תפוחי אדמה קלופים, מבושלים וחתוכים לקוביות
קופסא של אריסה טוניסאית
2 קופסאות של טונה מרוקנות מהנוזלים( שמן\ מים)
סלט קצוץ שמורכב מבצל, עגבניות ומלפפונים
פרוסות של לימון כבוש
קופסא של אריסה טוניסאית
2 קופסאות של טונה מרוקנות מהנוזלים( שמן\ מים)
סלט קצוץ שמורכב מבצל, עגבניות ומלפפונים
פרוסות של לימון כבוש
6-7 ביצים קשות , קלופות וחתוכות לקוביות גסות
ההכנה:
מערבבים בקערה רחבה את הקמח, הסוכר והשמרים, יוצרים גומה ומניחים בה את השמן, המלח ו- 2.5 כוסות מים פושרים, מתחילים ללוש ומוסיפים עוד כחצי כוס מים לפי הצורך, הבצק צריך להיות גמיש ואפילו קצת דביק. לאחר שמאחדים את כל חומרי הבצק ( לישה של כ- 5 דקות), משמנים קערה מניחים בה את הבצק ועוטפים אותה בשקית ניילון, מתפיחים את הבצק כ- 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר מכן מקמחים משטח ומחלקים את הבצק ל- 20 כדורים, מכול כדור יוצרים לחמנייה מוארכת ומניחים במרווחים על משטח מקומח היטב. מתפיחים את הלחמניות כ- 20 דקות.
מחממים מחבת או סיר רחב עם שמן עמוק, נזהרים שהשמן לא יהיה רותח, ומניחים בזהירות את הלחמנייה בשמן, מומלץ לטגן 2-3 בכל פעם עד לגמר הלחמניות. מטגנים משני הצדדים עד שהלחמניות מזהיבות ומניחים אותן על משטח עם נייר סופג.
בגמר הטיגון , יוצרים פתח בכל לחמנייה בעזרת סכין חדה.
למלית: מערבבים בקערה רחבה את סלט הירקות, קוביות תפ"א האדמה, הביצים הקשות והטונה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
הרכבת הלחמנייה:
מורחים בכל לחמנייה כפית או יותר מהעריסה, ממלאים בסלט שהכנו ומוסיפים לימון כבוש.
מומלץ לאכול כשהלחמניות עדין חמימות!