דילוג לתוכן הראשי

פחזניות\ אקלרים במלית קרם שמנת ופקאנים


וכולם מאחלים שנה טובה, וכולם מאחלים שנה מתוקה וכולם מקווים שיהיה רק טוב וכולם מייחלים לימים יפים יותר.
וכמעט כולם מכינים עוגות דבש וכמעט כולם אוהבים עוגות דבש... ואצלנו אוהבים בערב החג להכין דברים שלמים, דברים שמסמלים שלמות של שנה, דברים מתוקים ולא חייב דבש כדי שיהיה מתוק.. וזו השנה השנייה שאנו כותבים לכם ברכה לחג ובסיום שנה ותחילתה של חדשה הפנמנו דברים, למדנו דבר או שניים על עצמנו ובעיקר למדנו להקשיב האחד לשנייה, למדנו לדבר מחדש, למדנו לעשות מה שבאמת אוהבים, לא מה שמצופה ואם כבר מצופה אז שיהיה מצופה בשוקולד, תקראו להם אקלרים, תקראו להם פחזניות, לא משנה איך תקראו להן הן יהיו ממולאות בקרם שמנת ופקאנים מסוכרים והן יהיו מצופות שוקולד, כזאת שנה אנחנו מאחלים לכם, שנה מלאה בדברים טובים, שנה מפתיעה, שנה מחדשת, שנה שתעשו מה שאתם אוהבים, שנה טובה מאפיק ואינס.



מתכון לכ- 22 פחזניות בינוניות או כ- 15 אקלרים .
 ( המתכון לפחזניות לקוח מהמחברת של אמא)
1 כוס מים + 3 כפות מים
100 גר' חמאה
1 כוס קמח+ 2 כפות שטוחות קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית שטוחה של סוכר
4 ביצים
להכנת הפחזניות\ אקלרים:
שקית זילוף גדולה +צנטר בצורת כוכב ( רצוי רחב)

 מחממים תנור מראש לחום של 200 מעלות, מרתיחים בסיר את המים +הסוכר +המלח + החמאה, כשהכל רותח מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שאין גושים, מסירים מהאש מצננים כרבע שעה ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה, מפעילים את המיקסר ומתחילים להוסיף בהדרגה את הביצים, אחת אחת עד שנוצרת תערובת אחידה.
מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה, מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנטר ויוצרים עיגולים ( בצורה גבעה קטנה) בקוטר של 4-5 ס"מ או אקלרים ארוכים באורך של כ- 10 ס"מ, אופים כ- 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור אחרי 20 דקות פותחים את דלת התנור מעט לעוד כ- 5 דקות ואח"כ מוציאים מהתנור ומצננים.

להכנת המלית:
שקית זילוף
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1 כוס חלב
100 גרם שברי פקאנים מסוכרים
200 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן
מקציפים את השמנת + החלב + הפודינג עד לקבלת קרם, מערבבים לתוך הקרם את הפקאנים,  מעבירים את הקרם לשקית זילוף.
יוצרים חריץ קטן בכל פחזנית וממלאים את הקרם בפחזניות.
ממיסים את השוקולד והשמן מעל סיר אדים וטובלים חצי מהאקלרים בשוקולד או מפזרים מעל בצורה לא שווה.
מעבירים לקירור עד להגשה





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא