לכל אחד יש את הדברים הקטנים שמשמחים אותו.
לא כל יום מתחיל בדיוק כמו שרצינו ויש ימים שבהם לא הכל הולך חלק. יש ימים בהם אנו מעדיפים להתנתק מהכול ומכולם ויש את הימים שבהם הדבר היחידי שישמח אותנו הוא משהו מתוק, הימים בהם נכנסים לבית וריח של אפייה ממלא את החדר ומיד את הלב בשמחה.
לימים האלו אני שומרת לו את מאפי השמרים, אותם מאפים שתמיד משמחים אותו, הפעם שמחה כפולה: קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס מגולגלים יחד בבצק שמרים רך, עטופים במייפל ריחני.
יש כאלו שמביאים פרחים, אני מביאה שושנים מתוקות.
לבצק:
500 גרם קמח לבן
כף שטוחה של שמרים יבשים
6 כפות סוכר
120 גרם חמאה רכה
2 ביצים
3/4 כוס חלב פושר או מים
כפית תמצית וניל
לקרם הפטיסייר:
1.5 כוסות חלב
כפית תמצית וניל משובחת או חצי מקל וניל ( התוכן שלו)
3 חלמונים
4 כפות סוכר
כף חמאה רכה
2 כפות של קורנפלור
לעיטור המלית : 3/4 כוס של פצפוצי שוקולד, סירופ מייפל לציפוי.
להכנת הבצק:
מערבבים יחד את כל החומרים היבשים, יוצרים גומה ומניחים בתוכה את כל החומרים הרטובים: החמאה, הביצים , החלב, הוניל, לשים את הבצק לבצק אחיד, משמנים אותו קלות , עוטפים את הקערה בניילון ומכניסים למקרר ללילה.
להכנת הקרם: ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את הוניל והחלמונים.
את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.
מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה .
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ולשים היטב שוב כל חלק, מניחים על משטח מקומח היטב ומרדדים למלבן, מורחים את קרם הפטיסייר על המלבן ומשאירים שוליים לאורך של 2 ס"מ, מפזרים על הקרם פצפוצי שוקולד, מגלגלים לרולדה גדולה , מהדקים את הקצה האורכי שסוגר את הרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של 2-3 ס"מ, מניחים בעדינות על תבנית מרופדת נייר אפייה משטחים קלות עם האצבעות ליצירת "שושנים".
חוזרים על הפעולה עם 2 החלקים שנותרו, נותנים למאפים לתפוח כ- 20 דקות , בזמן הזה מחממים תנור לחום של 170-190 מעלות, אופים את השושנים כ- 20 דקות או עד שהן משחימות.
כשהן חמות מברישים אותם בסירופ מייפל.