הקיץ מלא בצבעים, הקיץ מלא בחריפות, אנשים עצבניים יותר בקיץ, הכול נהיה פשוט יותר חם... יותר חם גם אצלנו במטבח והכי חשוב יותר חם בפה, מאז שהוקם תיק אוכל אני מנסה ללמד את עצמי לאכול חריף מבלי לבכות, לו זה לו מזיז בכלל, חריף הוא אחד הטעמים הקבועים שלו ואוכל מקסיקני אנחנו פשוט אוהבים, אז את ארוחת הצהרים של הקיץ פתחנו במשהו צבעוני, צבעוני חם וחריף, ברוך הבא קיץ.
עוף מקסיקני עם ירקות קלויים וצ'ילי
קילו חזה עוף חתוך לקוביות גדולות
2 כפות קורנפלור
2 זוקיני גדולים או קישואים פרוסים לפרוסות בעובי של כ- 3 ס"מ
2 קלחי תירס פרוסים לעובי של כ- 4 ס"מ.
5 עגבניות רצוי מזן עגבניות תמר חצויות לאורכן
2 בצלים פרוסים לטבעות רחבות
שמן קנולה או זית
מלח גס
פלפל שחור גרס
6 שיני שום חצויות
1 כפית פפריקה
1 כפית של פלפל צ'ילי גרוס
3 כפות של רוטב צ'ילי חריף ( אפשר מתוק למי שמעדיף)
חצי כפית של זנגביל
כפית של טימין או רוזמרין
כפית של זרעי כוסברה ( יש לשבור אותם מעט ), או כפית כוסברה טחונה.
הכנות מוקדמות:
לערבב בקערה את קוביות העוף עם הקורנפלור והסויה.
ההכנה:
להניח את כל הירקות הפרוסים על נייר אפייה בתבנית רחבה העגבניות עם החלק החתוך כלפי מעלה, לפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס, טימין או רוזמרין ולטפטף מעל מעט שמן זית.
לאפות בחום גבוה של 200-220 מעלות עד שהירקות משחימים ושהבצל מקבל צבע "שרוף"( החריכה תיתן ארומה לכל התבשיל).
במחבת רחבה או סיר סוטאז'( סיר נמוך ורחב). לחמם מעט שמן זית עם שיני השום והכוסברה הטחונה להוסיף את קוביות העוף ופלפל הצ'ילי והפפריקה ולאטום אותם מכול הצדדים עד לקבלת צבע שחום.
להוסיף את התבלינים, רוטב הצ'ילי ואת הירקות הצלויים, להוסיף רבע כוס מים ולבשל יחד עוד כ- 6 עד 10 דקות.
להגיש לצד לחם טרי או אורז .