דילוג לתוכן הראשי

עוף מקסיקני עם ירקות צלויים וצ'ילי


 הקיץ מלא בצבעים, הקיץ מלא בחריפות, אנשים עצבניים יותר בקיץ, הכול נהיה פשוט יותר חם... יותר חם גם אצלנו במטבח והכי חשוב יותר חם בפה, מאז שהוקם תיק אוכל אני מנסה ללמד את עצמי לאכול חריף מבלי לבכות, לו זה לו מזיז בכלל, חריף הוא אחד הטעמים הקבועים שלו ואוכל מקסיקני אנחנו פשוט אוהבים,  אז את ארוחת הצהרים של הקיץ פתחנו במשהו צבעוני, צבעוני חם וחריף, ברוך הבא קיץ.



עוף מקסיקני עם ירקות קלויים וצ'ילי
קילו חזה עוף חתוך לקוביות גדולות
2 כפות קורנפלור
2 זוקיני גדולים או קישואים פרוסים לפרוסות בעובי של כ- 3 ס"מ
2 קלחי תירס פרוסים לעובי של כ- 4 ס"מ.
5 עגבניות רצוי מזן עגבניות תמר חצויות לאורכן
2 בצלים פרוסים לטבעות רחבות
שמן קנולה או זית
מלח גס
פלפל שחור גרס
6 שיני שום חצויות
1 כפית פפריקה
1 כפית של פלפל צ'ילי גרוס
3 כפות של רוטב צ'ילי חריף ( אפשר מתוק למי שמעדיף)
חצי כפית של זנגביל
כפית של טימין או רוזמרין
כפית של זרעי כוסברה ( יש לשבור אותם מעט ), או כפית כוסברה טחונה.

הכנות מוקדמות:
לערבב בקערה את קוביות העוף עם הקורנפלור והסויה.
ההכנה:
להניח את כל הירקות הפרוסים על נייר אפייה בתבנית רחבה העגבניות עם החלק החתוך כלפי מעלה, לפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס, טימין או רוזמרין ולטפטף מעל מעט שמן זית.
לאפות בחום גבוה של 200-220 מעלות עד שהירקות משחימים ושהבצל מקבל צבע "שרוף"( החריכה תיתן ארומה לכל התבשיל).
במחבת  רחבה או סיר סוטאז'( סיר נמוך ורחב). לחמם מעט שמן זית עם שיני השום והכוסברה הטחונה להוסיף את קוביות העוף ופלפל הצ'ילי והפפריקה ולאטום אותם מכול הצדדים עד לקבלת צבע שחום.
להוסיף את התבלינים, רוטב הצ'ילי ואת הירקות הצלויים, להוסיף רבע כוס מים ולבשל יחד עוד כ- 6 עד 10 דקות.
להגיש לצד לחם טרי או אורז .




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא