אין דבר שמשתווה להכנת פסטה בבית, אין כמו תהליך ההכנה של הפסטה כדי לגרום לנו ליהנות מהפסטה יותר.
סבתא ז"ל הייתה אומרת ש"גבר שיטעם את הפסטה הממולאת שלך לא ישבור את ליבך לעולם" וכך נהגה להאמין.
היא הייתה מסבירה שעבודת הקיפול הכ"כ עדינה של הפסטה היא כמו לב והמלית היא כמו הרגשות.
עלה משובח וקשיח של פסטה שאוצר בתוכו מלית ונראה יציב וסגור, נכנס אל המים הרותחים
( האהבה) ומתרכך.
סיפור האהבה שלנו עם הטורטליני, עלה הפסטה שקיפלנו בתוכו מלית משובחת כשהוא היה מוכן הוא הונח על מצע של רוטב עגבניות אדום.
ההכנה היא חלק מהעניין, מתכון לערב עם בקבוק יין, סבלנות ו- 4 ידיים שעובדות יחד במטבח.
4 ביצים
4 כוסות קמח
3 כפות שמן זית
1/2 כפית שמן זית
( 3 -4 כפות מים למקרה הצורך)
לשים את הבצק במעבד מזון או ידנית עד לבצק אחיד- במקרה הצורך מוסיפים כמה כפות מים), עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
למלית:
200 גרם גבינה למילוי ( אנחנו השתמשנו בגבינת כנען).
1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס
4 כפות בזיליקום קצוץ דק
כפית שמן זית
מערבבים את כול חומרי המלית יחד.
לרוטב: ( להניח הכול בסיר יחד עד שהרוטב רותח, להנמיך ולבשל כעשרים דקות על אש נמוכה עם כיסוי חלקי של הסיר).
5 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות גדולות
5 שיני שום קצוצות
רבע כוס בזיליקום טרי קרוע לחתיכות גסות
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
מלח, פלפל
כפית סוכר
4 כפות שמן זית
כפית פפריקה
להכנת הטורטליני:
מוציאים את הבצק מקירור , בעזרת מכונת פסטה יוצרים בצק דק- בדרגה של 3-4 במכונה, למי שאין מכונה ניתן לרדד בעזרת מערוך לבצק רך.
חותכים את הבצק למרובעים בערך בגודל של X 3 3 ס"מ, מברישים קלות במים את הקצוות הפנימיים של הבצק על מנת שיידבק בקיפולים והמלית לא "תברח" מניחים באמצע כפית מהמלית ומקפלים מקצה אלכסוני לשני, מהדקים את קצוות המשולש ואת 2 קצוות המשולש לוקחים אחורה ומהדקים היטב אחת לשנייה., מניחים על משטח מקומח. מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומניחים את הטורטליני , מזיזים אותם קלות בסיר עד שהם צפים ובעזרת כף מחוררת מרימים ומניחים במגש. מחממים את הרוטב ומניחים בעדינות את הטורטליני שצפו בתוכו. ניתן להגיש עם גבינה מגוררת מעל כגון פרמז'ן.