מה שבפנים,
הלב שמסתתר בפנים מחביא בתוכו את הדברים החשובים ביותר, במציאות היומיומית אנו רגילים להיות עוקצניים, סגורים, שומרים על החומות ולא חושפים את כל הקלפים, כך גם מרגיש הארטישוק, סגור, קוצני, מחביא, לוקח זמן להגיע אל אותו לב ארטישוק, אבל כשכבר מגיעים מבינים שהדרך הייתה שווה, שכל המאמצים להגיע אל אותו לב היו שווים, להגיע לאותו טעם מוחלט ומיוחד.
אוהבת לימונים,אפילו מאוד.. יודעת שהוא אוהב את הפסטה שלי, את אותו לב הכנסנו למחבת אותו לב ארטישוק חצוי לרבעים שיחד עם הלימון הזיתים והפסטה הרגיש שלם, הרגיש מושלם.
החמוץ הלימוני, הלב הקשה, הפסטה הרכה, הזיתים שקצת עוקצים במליחות , סיפור אהבה בקערית אחת.
לפסטה:
חבילת פסטה ( רצוי פטוצ'יני- רצועות רחבות)
כוס עגבניות שרי חצויות
רבעים של לבבות ארטישוק: 2 כוסות – אפשר יותר תלוי בהעדפה
3/4 כוס של זיתים מגולענים- אנחנו השתמשנו בזן השחור שמיובש במלח והוצאנו את החרצנים.
פרוסות דקות של 6 שיני שום
שמן זית
מלח גם
פלפל שחור גרוס
פלפל צ'ילי אחד חתוך לטבעות דקות – לא חובה אבל מומלץ
כוס של עלי בזיליקום טרי
2 כפיות גרידת לימון
1/4 כוס מיץ לימון טרי
ההכנה:
אם מדובר בלבבות ארטישוק קפואים יש לחלוט אותם במים רותחים, אם לבבות הארטישוק הם טריים יש להרתיח אותם כרבע שעה במים עם קצת מלח.
מרתיחים את הפסטה בהתאם להוראות יצרן ומסננים.
במחבת רחבה מקפיצים יחד את השום, חצאי העגבניות, פלפל הצ'ילי ולבבות הארטישוק עם שמן הזית.
לאחר כ- 5 דקות הקפצה מוסיפים את הזיתים, גרידת הלימון, מלח, פלפל ומיץ הלימון, מוסיפים את הפסטה המסוננת למחבת לעוד כ- 3 דקות הקפצה, מסירים מהאש , מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.