יום רביעי, 26 בדצמבר 2012

פאייה



הסיר הוא כמו קנבס ציור גדול, המרכיבים הנכנסים לתוכו הם הצבעים המצוירים על אותו הקנבס,
כך היה נראה סיר הפאייה הראשון שראיתי, כמו ציור מופשט עמוס במבעים מחוברים אחד לשני שאיכשהו מתחברים האחד לשני למרות השוני בגוונים.
כך גם אנחנו, השוני הוא מה שמביא את החיבור, ובסיר, הירוק עם האדום, הלבן עם הצהוב, החריף והמלוח כולם יחד יוצרים את אותה יצירה מופשטת וצבעונית.
כמו שיר ספרדי עם מקצב נכון שעושה שמח בלב, כך גם הפאייה הצבעונית, מחממת את הלב ואת הבטן, מאות ורסיות יש למנה הזאת, את המתכון למנה זו שקיבלנו מחבר טוב ממש אהבנו, משהו בפשטות שבה התחבר בצורה נכונה, צבעים,חריפות והגשה בקערית, המנה שמחממת מבפנים ומתאימה בדיוק לקור שבחוץ, הפאייה.







פאייה מתכון ל- 4 מנות:

½ קילו חזה עוף טרי חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך דק
3 נקניקיות קבנוס פרוסות לעיגולים
1 פלפל צ'ילי חריף פרוס דק.
4 שיני שום כתוש
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים.
2 בצלים ירוקים חתוכים
1 כוס של אורז .
2 כוסות ציר של מרק עוף, או לחלופין 2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק.

תבלינים:
שמן, מלח, פלפל גרוס.
כפית פפריקה מתוקה
12 כפית של כורכום
1 כף שטוחה כמון.

ההכנה:
 מערבבים את חזה העוף בקערית עם הפפריקה .
לוקחים סיר גדול ושטוח- סוטאז' מניחים בתוכו  4 כפות שמן, בצל סגול ואת חזה העוף, משחימים מכול הצדדים, מוסיפים את הקבנוס ואת שאר הירקות ומטגנים כ- 4 דקות.
מוסיפים את כוס האורז ואת התבלינים, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות של מים רותחים או ציר של עוף, כשהכול מבעבע, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
לאחר כ- 20 דקות מרימים את המכסה ובודקים אם התאדו כל הנוזלים, אם לא מכסים לעוד כ- 5 דקות.
מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל- 10 דקות נוספות, לאחר מכן מערבבים את הפאייה לפני ההגשה.








יום חמישי, 20 בדצמבר 2012

פוקאצ'ות , או פיצות קטנות..


"עיגולים"  שם הילדות שלנו לפוקאצ'ות , או לפיצות קטנות בבית.בצק קטן בצורה עגולה או אובאלית, עשבי תיבול\ גבינות או כל תוספת שאוהבים.שולחן גדול מלא בתוספות, עיגולי בצק רכים וכל אחד מרכיב את עיגול השמחה שלו ומה שעושה לו טוב.כל החיים גידלו אותי תחת האמרה תעשי תמיד מה שעושה לך טוב, מה שעושה אותך מאושרת.בחירות אישיות הן לא תמיד נכונות , אבל הן תמיד הבחירות האישיות שלנו לטוב ולרע.ולפעמים הייתי רוצה שמישהו יחליט בשבילי ויחסוך לי מחשבות מיותרות .
במיוחד במטבח אוהבת להחליט בעצמי, צבעים חזקים ועזים תמיד יעשו לי טוב, הירוק ירוק והאדום אדום והכל בצבעים טריים כך גם במאפים האלו, תמיד הייתי זאת  שמשלבת את המרכיבים הצבעוניים יחד, בסוף כשהמאפים יצאו מהתנור ידעתי שעשיתי את הבחירה הנכונה, כי זו הבחירה שלי, מאפה בצבעי הדגל האיטלקי, שבת בבוקר 2 כוסות קפה, פוקאצ'ות חמות, אדים של חורף על החלון, בוקר טוב.



ל-8 פוקאצ'ות אישיות

4 כוסות של קמח לבן
1+0.5 כפות של שמרים יבשים
1 כף שטוחה של מלח
1 כפית סוכר
5 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים פושרים

למלית:
קובייה של גבינה צאן מסוג "ברינזה".
2 כוסות של תרד מאודה
3 כפות שמן זית
מלח גס
3 שיני שום טרי כתושות
זיתים שחורים- רצוי מהסוג שנמכר מיובש במלח
עגבניות שרי לקישוט- מומלץ
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה נפרדת.

ההכנה:
מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערה גדלה, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את המים, המלח ושמן הזית.
לשים היטב את הבצק עד לקבלת בצק גמיש, עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים במקום חמים לחצי שעה, לשים שוב את הבצק ומחלקים לשמונה כדורים, מניחים על משטח מקומח ומתפיחים עוד 15 דקות.
מחממים תנור ל- 250מעלות.

מרדדים כל כדור לעובי ל1-2 ס"מ - ניתן לשטח לצורה חופשית בעזרת כפות הידיים, מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מפזרים את המלית על הפוקאצ'ות ומעטרים עם הזיתים ועגבניות השרי.
אופים כ- 20 דקות, או עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב. 







יום שני, 17 בדצמבר 2012

עוגת היער השחור

ישנה אמרה שדברים טובים נשארים לנצח, לא משנה באיזה עשור אנחנו נמצאים ולא משנה כמה שנים עוברות, ישנם מתכונים שתמיד יישארו משובחים, אותו טעם  מתוק מלא בזיכרונות.
אותו מתכון שנמצא כמעט בכל מחברת מתכונים משפחתית אבל בגרסאות שונות שעוברות מאם לבת, מחברה לשכנה ולמחברת הביתית שלנו.
ישנם מתכונים במחברת הישנה של סבתא שמסומנים בכוכבית, כוכבית הייתה נמצאת על מתכונים שנוסו בבית, שיצאו ממש מוצלחים, שזהו מתכון ששווה להכין שוב.
שכבות של עוגת שוקולד עם רוטב דובדבנים, בין השכבות קרם וניל וריבת דובדבנים מצופה בקרם וניל, עוגת היער השחור, גרסת המחברת הישנה עם שיטות זילוף קצת שונות .
וכך במחברת  הישנה של סבתא גיליתי את המתכון לעוגה מן העבר שכולם אוהבים, ליד המתכון היו 2 כוכביות כוכבית שסבתא סימנה וכוכבית שאמא סימנה, הכנו את העוגה, קישטנו אותה וצילמנו אותה, היא הייתה כ"כ יפה כמו נסיכה קטנה, עוגת היער השחור הראשונה שהכנו יחד.
לפני שסגרנו את המחברת סימנתי עוד כוכבית, הדף הישן המתכון המוכר והפעם עם כוכבית נוספת כוכבית שלנו. 








מצרכים לעוגה בקוטר 24 -26
4 ביצים
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
5 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס שמן
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
למלית : צנצנת של דובדבנים חמוצים
5 כפות של ריבת דובדבנים או פירות יער
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה לאפייה ( אם רוצים לחצות את העוגה ל- 3 שכבות מומלץ להשתמש בכמות כפולה
1/2 שקית של אבקת פודינג וניל
ההכנה: מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות
מקציפים יחד את הביצים - ללא הפרדה, עם השמן, הסוכר, מיץ התפוזים ותמצית הוניל
מאטים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקקאו והקמח התופח- יש להמנע מהקצפת יתר- רק עד שהקמח נבלע בעוגה.
אופים את העוגה 30-40 דקות , בודקים בעזרת נעיצת קיסם\ סכין אם הוא יוצא נקי אז העוגה מוכנה.
הרכבת העוגה: ( יש להקפיד להשאיר ממלית הדובדבנים לפות 5 כפות למרכז העוגה בציפוי)
1. מצננים את העוגה וחוציםל 2-3 שכבות.
2מחממים בסיר קטן את הדובדבנים- עם הנוזלים יחד עם הריבה ומצננים .
3מקציפים את השמנת המתוקה ופודינג הוניל
4. מניחים שכבה ראשונה של עוגה על צלחת רחבה, "מרטיבים" בעזרת כף את העוגה בנוזל הדובדבנים מהסיר.
5. מורחים קצפת ודובדבנים ומכסים בשכבה שנייה, חוזרים על הפעולה עם כל שכבה.
6. מצפים את העוגה בקרם וניל, יוצרים מעין שוליים סביבה ומניחים במרכזה ממלית הדובדבנים.

* הערה: ניתן למלא את העוגה בעזרת שקיות זילוף לקרם ולדובדבנים בצורה של טבעות לפי גדלים: כך נוצרת צורה מקסימה בחיתוך - בהשראת מיקי שמו.

               




יום שני, 10 בדצמבר 2012

מוקפץ בקר ופלפלים


חורף קיץ לא משנה איזו עונה, אוכל כייפי הוא אוכל שלוקח כמה דקות  להכנה, אוכל כייפי  הוא אוכל שאפשר לאכול בקערית, אוכל כייפי הוא אוכל שיד אחת מחזיקה את המזלג והיד השנייה מרגישה את החום של תחתית הקערית. יש את הימים שנורא בא להיות כמה שעות במטבח ולהכין ארוחה שמתבשלת על אש נמוכה וכמה שעות ויש את הימים שלא בא משהו כבד, אבל עדיין בא לאכול משהו מחמם.
מאוד מתחברת לכל המתכונים של המוקפצים, כנראה בגלל השם שלהם: "מוקפצים", כאלו שמבושלים על אש גבוהה. מישהו אמר לי פעם שהמאכלים האלו מזכירים קצת את האופי שלי, קופצנית והכול תמיד על אש גבוהה, כנראה בגלל זה גם הוא אוהב "מוקפצים", חייבים את האש, חייבים את הצבע, את משחק הטעמים שלא ישעמם . תקראו לזה איך שבא לכם, מנה מנחמת, מנה בריאה, מנה מחממת, העיקר שתוגש בקערית.





מצרכים:
חצי קילו נתחי אנטריקוט, או שניצל עגל חתוכים לרצועות דקות – יש להשרות שעה לפני הבישול עם כף רוטב טריאקי.
6 פלפלים מתוקים בצבעים של ירוק/ אדום/ צהוב- חתוכים לרצועות
4 שיני שום פרוס לפרוסות דקות
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוטב סויה
1 כף שטוחה של קורנפלור
2 כפות רוטב טריאקי
5 כפות של בוטנים קלויים – גרוסים גס
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, חצי כפית של ג'ינג'ר

ההכנה:
מוסיפים לקערה של רצועות הבשר המושרות בטריאקי את הקורנפלור, הג'ינג'ר והפלפל ומערבבים
במחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן- רצוי שמן שומשום, מניחים את רצועות הבשר והשום ומקפיצים כ- 5 דקות.
מוסיפים את הפלפלים הצבעוניים, ואת שאר המצרכים למעט הבוטנים.
מקפיצים כ- 6 דקות נוספות, מסירים מהאש מעבירים לכלי הגשה ומפזרים בוטנים מעל.
מומלץ להגיש לצד אורז.





יום חמישי, 6 בדצמבר 2012

סופריטו


 מתכון נוסף וישן  במחברת, מתכון שמתגלגל כמה דורות, כמעט בכל בית בישראל הוא הסופריטו – בסיס לתבשיל של רוטב מבושל, סמיך ריחני ועשיר.
לכל משפחה יש את הגרסה שלה לתבשיל הסופריטו  וגם לסבתא ז"ל הייתה את הגרסה שלה, זה לא היה ממש משנה מאיפה הגיע מקור התבשיל,מה שחשוב היה שהוא ייצא בדיוק כמו של סבתא, בדיוק אותו מרקם, בדיוק אותו הריח, הלוואי ויכולתי להגיד גם בדיוק אותו הטעם, אבל לא משנה כמה שניסיתי משהו היה חסר בטעם, היד של סבתא, היד שמפזרת את התבלינים בסיר, היד שיודעת בדיוק את המינון הנכון, היד שמקבלת הוראות מהלב, "בישול מתחיל מהלב" היא הייתה אומרת, עוד כשהייתי ילדה שעומדת על כסא במטבח, הייתי מוסיפה תבלינים לסיר בלי למדוד כמויות וכשהייתי מסתכלת עליה ל"אישור" היא הייתה מחייכת ואומרת" את מבשלת מהלב" אל תפחדי ותעשי מה שהלב אומר.
מאז אני מנסה לעשות מה שהלב אומר, לא תמיד אלו ההחלטות הנכונות אבל בדבר אחד סבתא צדקה: בישול מגיע מהלב, קערה חמה של סופריטו של סבתא, קציצות בקר, תפ"א,ערמונים, ארטישוק ירושלמי, כולם מבושלים ברוטב סמיך ועשיר, הלב שלי אומר שזה יהיה חורף חם.






 לתבשיל הסופריטו:
400 גרם של ארטישוק ירושלמי  מקולף
200 גרם ערמונים מקולפים- ניתן להשתמש באלו שבואקום
3 תפ"א קלופים חתוכים , חתוכים לרבעים.
4 בצלים קצוצים
6 שיני שום
מלח, פלפל שחור
קמצוץ של אגוז מוסקט
כף שטוחה של בהרט.
כפית של כמון / קימל טחון
לקציצות הבשר
קילו בשר בקר טחון טרי
6 שיני שום כתושות
1 ביצה
חצי כוס כוסברה קצוצה( ניתן להמיר בפטרוזיליה )
חצי כוס בזיליקום קצוץ
כף כמון
כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט
כפית פפריקה
3 כפות שיבולת שועל או פירורי לחם.







ההכנה:

מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות, יוצרים קציצות  ומניחים על מגש רחב.
בסיר רחב ושטוח יחסית מטגנים ב- 5 כפות שמן קנולה  את הבצלים עד שהם כמעט משחירים- חשוב מאוד לארומה של התבשיל.
כשהבצלים משחירים כמעט, מוסיפים 2.5 כוסות מים, שום ואת התבלינים הרשומים, מחכים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לסיר את הערמונים והארטישוק הירושלמי.

שלב ב:  למי שמעדיף לא לטגן, ניתן לוותר על שלב זה ולהניח את הקציצות ותפוחי האדמה ישירות לרוטב.
במחבת עם 7 כפות שמן מטגנים על להבה גבוה את הקציצות- רק כדי שישחימו הן לא צריכות להיות מבושלות, מסירים מהאש ומניחים בתוך הסיר.
לוקחים את תפוחי האדמה ומשחימים באותה מחבת עד לקבלת צבע חום: רק לצרוב אותן- הם לא צריכים להיות מבושלים, מניחים בסיר.
מבשלים את הכול על להבה נמוכה בינונית בכיסוי חלקי של הסיר עד שכמות הנוזלים מצטמצמת כמעט בחצי- בערך 40 דקות




יום ראשון, 2 בדצמבר 2012

עוגות שמרים ושקדים



במחברת של סבתא, אותה מחברת עם דפים ישנים ומוכתמים, כתובה באיטלקית, כתובה בעברית ובאנגלית מחוברת.
במחברת הזאת מתחבאים האוצרות  הקטנים, הזכרונות היפים, הבית בחיפה בקומה העליונה, המרפסת שמשקיפה אל הים, המוסיקה בקולי קולות והשעות של אחר הצהרים, קפה איטלקי משובח ומשהו מתוק ליד עם המשפטים הקבועים שלה: " משהו מתוק לילדה הכי מתוקה".
מה שנשאר הם הזכרונות, התמונות  והמחברת, המחברת שכל מתכון בה מגיע עם זכרון מתוק.
עוגות השמרים האישיות של סבתא, בצק חורפי בניחוח תפוז מלית של שקדים מתוקה וסירופ תפוז, העוגות שמבשרות את בואו של החורף.
מוקדם בבוקר הכנתי את הבצק לראשונה,  לא ידעתי איך ייצאו העוגות ואם זה ישתווה לאותו זכרון, כמה שעות אחרי מרחנו את המלית חתכנו ועיצבנו ממש לפי ההוראות במחברת. לא התאפקתי עד שהוא יסיים לסדר את סט הצילום,  את העוגה הראשונה שיצאה מהתנור הנחתי לו על צלחת וחיכיתי שיטעם, רציתי לראות את אותו חיוך עם הביס הראשון, אותו חיוך שהיה לי כשהייתי מקבלת את  העוגה הראשונה שיוצאת מהתנור,החיוך שלו אמר הכל, בזה הרגע יצרנו זכרונות מתוקים חדשים.
 






לבצק:
500 גרם קמח
2 כפות שטוחות של שמרים יבשים
50 גרם חמאה רכה מאוד
1 כף גרידת תפוז
1 כוס חלב
1/2 כפית מלח
1 חלמון
 
לחלק ב' של הבצק:
120 גרם חמאה רכה מאוד.
 
למלית:
100 גרם שקדים קלופים טחונים
50 גרם סוכר
1 חלבון של ביצה
 
לציפוי:
חצי כוס מיץ מתפוז טרי
3 כפות סוכר




ההכנה:
 
שלב א':
בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים ויוצרים גומה במרכז.
מניחים במרכז את המלח, החלמון, החמאה  והחלב ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך.
מכסים את הקערה ומתפיחים 20 דקות .
לאחר 20 דקות לשים שוב את הבצק, מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בגודל של כ- 20X30 , מורחים על העלה את החמאה הרכה ומקפלים את הבצק לשלושה חלקים, מהחלק שקרוב אליכם כלפי פנים צלע על צלע.
משהים את הבצק עטוף בניילון במקרר לכ- 20 דקות .
מוציאים ושוב מרדדים ומקפלים לשלושה חלקים, מעבירים לקערה, עוטפים בניילון ומתפיחים עוד כשעה במקרר.
 
 
שלב ב':
מערבבים יחד בקערה את כל חומרי המלית
מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעלה גדול ומחלקים לשני חלקים שווים, מורחים על חלק אחד של הבצק את המלית ומכסים בעלה השני, מהדקים היטב את שני העלים עם המלית ביניהם בעזרת האצבעות ומהדקים את הקצוות.
חותכים את הבצק למלבנים ברוחב של 5 ס"מ ובאורך של כ- 12 ס"מ. באמצע כל מלבן יוצרים חריץ  באורך של כ- 5 ס"מ , מותחים את שני הקצוות ומכניסים קצה אחד לחריץ בתנועה סיבובית והחוצה- כמו בתמונה.
 
בסיר קטן מחממים את מיץ התפוז והסוכר עד שכל הסוכר נמס- כ- 5 דקות על להבה נמוכה, מסירים המאש ומצננים.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות , אופים כ- 20 דקות.
לאחר שהעוגות מזהיבות- יש להקפיד שלא יישרפו בגלל הסוכר שבמלית
מוציאים מהתנור ובעודן חמות מברישים בסירופ התפוז.




יום שבת, 1 בדצמבר 2012

עוגת מוס חלווה‎






הפכים נמשכים" אימרה שלא תמיד הסכמתי איתה, אבל עם הזמן אני מבינה שהיא נכונה.
 אני אומרת לא הוא אומר כן, אני חושבת משהו והוא חושב ההפך.
ואז בסופר מרקט בתור למעדנייה  ראינו אותה - כיכר עגולה של חלווה בטעמים, שכבת שוקולד כהה, שכבת חלווה בהירה, שכבת חלווה שמשלבת את 2 הצבעים והטעמים, כנראה שהפכים באמת נמשכים, כי השילוב של "עוגת החלווה עם  הכהה והבהיר עם כל ההפכים יוצרים את הטעם המושלם חלווה בשכבות, כל ביס מגלה טעם חדש ונוסף.
במשהו אחד אין לנו ויכוחים, שנינו אוהבים חלווה ובכל  צורה.
ערב אחד באירוע מסויים הגישו כוסיות קטנות של מוס חלווה , בשולחן היו גם עוגיות טחינה פריכות ונמסות , איכשהו טבלנו עוגיית טחינה בתוך מוס החלווה, לכל מי שאוהב חלווה זה השלב שמבינים שיש כאן שילוב מושלם.
שילוב מושלם בהחלט, עוגת שכבות: שכבה ראשונה עוגיית טחינה כהה נמסה, שכבה שנייה מוס בטעם רוזמרי, שכבה שלישית עוגיית טחינה נוספת ושכבה רביעית מוס חלווה, יוצרת את העוגה בהשראת אותה חלווה בשכבות שרואים במעדניות.
והטעם? אנחנו משאירים לדמיון שלכם לעבוד לבד...
לעוגה בקוטר 26  ( ניתן גם לעשות את הקינוח בצורות אישיות - הכמות תלוייה בגודל הקוטר של בסיס עוגיות הטחינה.
לעוגיות הטחינה: ( מתכון בסיסי של עוגיות טחינה).
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כוס אחת של טחינה
2+3/4 כוסות של קמח תופח
1/4 כוס קקאו
ההכנה:
מערבבים הכל יחד מצננים רבע שעה במקרר, מחלקים לשני חצאים, מקמחים ומרדדים כל חלק  על נייר אפייה נפרד, בעזרת התחתית של התבנית חותכים צורת עיגול , מהשאריות של הבצק ניתן לעשות עוגיות קטנות לעיטר.
אופים את 2 העיגולים שיצרנו על נייר האפייה בחום של160-170 מעלות כ- 16 דקות, ומצננים .
למוס החלווה ( בהשראת מיקי שמו)
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
5 כפות מלאות של ממרח חלווה,
מקציפים הכל  יחד לתערובת אחידה ויציבה.
למוס הרוזמרי:
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
5 כפות מלאות של ממרח בטעם רוזמרי או נוגט.
מקציפים הכל יחד לתערובת אחידה ויציבה.
הרכבת העוגה:
מפרידים בזהירות את העוגיית הגדולה מנייר הפייה ומניחים בתבנית, מורחים מעל את מוס הרוזמרי, מעליו שוב עוגיית טחינה גדולה ומעל את מוס החלווה.
לשמור בקירור, ניתן להקפיא ולהעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
המלצות קישוט: לאפות משאריות הבצק עוגיות קטנות ולקשט מעל, או לפזר אבקת קקאו .






קינוח לילדים, קינוח למבוגרים, קינוח זוגי ביותר



בכל פעם שסבתא ז"ל הייתה מכינה בצק פסטה היא הייתה שומרת חתיכה בצד, חתיכה לקינוח.  בזמן שכולם היו עסוקים בדיבורים אחרי האוכל היא הייתה הולכת למטבח ומתחילה את הקינוח, אותו קינוח מתוק עם מלא הפתעות בפנים, מי שנכנס למטבח ראשון היה זוכה ב"צלחת החמה" הצלחת עם הטורטליני הראשון שצף וכל ההפתעות המתוקות שבתוכו, קינוח שמבשר את בוא הסתיו.
הסתיו מביא איתו את השעות החשוכות, הרוחות, העלים שנושרים ,הסתיו מביא איתו את החשק לחזור אחרי יום עבודה וקצת להתפנק, הסתיו מקדים את התחושות שמתעצמות בחורף, ואיתו מגיע החשק למשהו חמים, נכון שהחורף עוד לא ממש כאן אבל החשקים כן, קינוח לילדים, קינוח למבוגרים, קינוח זוגי ביותר , בצק פסטה שעוטף תוספות מתוקות ונח לו בתוך בריכה חמה של שוקולד:"הקינוח העטוף", קינוח שכולו עטוף באהבה.






 לבצק הפסטה:
200 גרם קמח לבן
2 ביצים
2 כפות שמן- לא זית
 ההכנה : לשים את כל חומרי הבצק יחד  עד לאחדות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה.
למלית: 100 גרם שוקולד משובח מומס חלקית - עד לרמה שהוא רך אבל לא ממש נוזלי.
תוספות שאוהבים בערך 2 כפות מכל תוספת- עד לרמה שהמסה מתגבשת עם השוקולד לדרגה יציבה מספיק. אנחנו הלכנו על שבבי קוקוס מיובש ופיסטוקים לא קלויים קצוצים, ניתן להכניס בוטנים\ שקדים\ אגוזים .
ההכנה:
מוציאים את הבצק מקירור , בעזרת מכונת פסטה יוצרים בצק דק- בדרגה של 3-4 במכונה, למי שאין מכונה ניתן לרדד בעזרת מערוך לבצק רך.
חותכים את הבצק  למרובעים בערך בגודל של 10X 10 ס"מ, מברישים קלות במים את הקצוות הפנימיים של הבצק על מנת שיידבק בקיפולים והמלית לא "תברח" מניחים באמצע כפית מלאה מהמלית ומקפלים מקצה אלכסוני לשני, מהדקים את קצוות המשולש ואת 2 קצוות המשולש לוקחים אחורה ומהדקים היטב אחת לשנייה.
, מניחים על משטח מקומח.
מרתיחים סיר עם מים וכף סוכר  ומניחים את הטורטליני , מזיזים אותם קלות בסיר  עד שהם צפים ובעזרת כף מחוררת מרימים ומניחים במגש.
לרוטב השוקולד:  100 גרם שוקולד מריר, חצי כוס חלב, כפית קפה מגורען, כף ליקר קפה- מומלץ, קמצוץ של פלפל שחור .ממיסים הכל יחד .
3 כפות חמוציות מיובשות  לעיטור




הגשה: מניחים בצלחת עמוקה מרוטב השוקולד כשהוא חם, מניחים באמצע את הטורטליני, מפזרים מעל חמוציות או פירות.