יום שלישי, 30 באוקטובר 2012

קצה של ספגטי


כולנו זוכרים את סיפור "היפהפייה והיחפן", את אותה ארוחה משותפת של שניהם, ערב רומנטי וצלחת עמוסה בספגטי וכדורי בשר, את אותו רגע רומנטי שהפנים נפגשו לנשיקה כשכל אחד מהם אוחז בפיו קצה של ספגטי.
הפסטה נחשבת למאכל פשוט, הפסטה נחשבת למאכל עממי, ואין רומנטי יותר מצלחת משותפת של פסטה עם רוטב עשיר ותוספות.
 יום צילומים שמתחיל בכוס הקפה המשובחת שלו, בסיר רחב וברוטב עגבניות שמתחיל להתבשל, אני במטבח והוא בסטודיו מסדר את סט הצילומים, כל אחד בשלו, אבל ברגע שהסיר מתחיל לבעבע , ברגע שכדורי הבשר מתבשלים להם ברוטב עגבניות ריחני, ברגע הזה אני כבר יודעת שהוא יעזוב הכל ויגיע למטבח.
בחרנו להגיש את  כדורי הבשר ורוטב העגבניות על פסטה ביתית מסוג פפרדלה, רצועות רחבות של פסטה מוגשות בצלחת עם רוטב עשיר, הדרך אל האושר מתחילה כאן, באותה צלחת, צלחת שהוכנה כולה באהבה ורואים את זה.



כדורי בשר:
600 גרם בשר בקר טרי טחון.
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים דק.
4 שיני שום כתושות
כפית מלח
כפית פלפל לבן - מומלץ, או פלפל שחור.
כפית שטוחה של פפריקה
כפית שטוחה של כמון.
כף שמן זית
2 כפות של קמח תירס או פירורי לחם.
לשים את כל התערובת של הבשר והתבלינים ויוצרים כדורים קטנים , מניחים במגש ומכניסים למקרר לחצי שעה , בינתיים מכינים את הרוטב.
לרוטב העגבניות:
 7 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות, או לחלופין קופסא של עגבניות מרוסקות 
כוס עלי בזיליקום - לא קצוצים
6 שיני שום פרוסות
3 כפות של רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כפית סוכר לבן
4 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה
כוס וחצי של מים
בסיר רחב ולא עמוק( סוטאז') מניחים את השמן, העגבניות והשום, מערבבים מוסיפים את התבלינים והרסק, מערבבים וברגע שהתערובת מתחילה לתסוס מוסיפים את המים, מערבבים מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש, מניחים בזהירות את כדורי הבשר ומפזרים מעל את עלי הבזיליקום.
 מכסים כיסוי חלקי, מערבבים מידי פעם ומבשלים כחצי שעה על להבה בינונית- נמוכה.
לשלב ב' ניתן להשתמש בפסטה קנויה ולפעול לפי הוראות היצרן.

לאחר מכן מתחילים להכין את הפסטה, כשהיא מוכנה, מחממים קלות את הרוטב ומגישים מעל הפסטה.
לפסטה ביתית - פפרדלה.
לבצק הפסטה:
200 גרם קמח לבן
2 ביצים
3 כפות שמן זית
כפית מלח
ההכנה : לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לאחדות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה.
מרדדים לעלה דק ( מספר 4 במכונה להכנת פסטה) חותכים בעזרת סכין חדה לרצועות רחבות - פפרדלה .
מרתיחים מים וכף מלח בסיר גדול ועמוק וברגע שהמים רותחים מניחים את הפסטה ומערבבים עם כף עץ בזהירות, הרתחה של כ- 7 דקות בערך, תלוי במידת העשייה שאוהבים, מסננים את הפסטה שמוכנה - לא שוטפים במים, ומערבבים את הפסטה המסוננת עם כף של שמן זית.



יום שני, 22 באוקטובר 2012

לסיום היום הזה, מתוק.


פוסט מסיים לטיול השטח שלנו מסתיים בצורה מתוקה, אחרי שנסענו קילומטרים רבים, אחרי שבישלנו בשטח, בסופו של  היום הזה  ישבנו בחצר בבית ברמות נפתלי, באויר הייתה תחושה של קרירות ועייפות, תחושה של רוגע שהבהירה לנו שזה הרגע המושלם למשהו מתוק, המתוק שייתן סיומת מושלמת ליום הזה, קינוחי שטח הלקוחים מתנועות נוער עם קצת שידרוגים .
ישבנו על כסאות עץ רחבים ופשוט נתנו לשקט ולטבע להשתלט לנו על המחשבות,בחיים  לפעמים לא צריך הרבה  כדי להיות מאושרים, כל מה שצריך הוא להיות עם מי שעושה אותך מאושר, בית קטן, שטח קטן מסביב ופשטות פשטות שגורמת לנו להיות מאושרים, ידענו שהסיומת המתוקה חייבת להיות פשוטה, כזאת שלא תיקח לנו הרבה זמן איכות מהטבע שמסביב. כמה דקות אחרי ישבנו בחזרה בכסאות העץ מצויידים בכפיות , בדיוק מה שהיינו צריכים לסיום היום הזה, מתוק.






בננות בשוקולד: מתכון ל- 4
4 בננות בשלות
חבילת שוקולד מריר משובחת- כמאה גרם.
ההכנה:
לוקחים כל בננה ובעזרת סכין חדה חורצים בה חריץ ארוך לאורך החלק הפנימי שלה, לתוך חריץ זה נועצים קוביות של קוקולד ומניחים על האש( ניתן גם בתנור גריל ביתי בתבנית עם נייר אפייה). 
מומלץ להגיש לצד כוסית של משקה חריף.






 פירות מזוגגים עם ג'ינג'ר
פירות העונה: שילוב מומלת- אפרסמון, אפרסק, מנגו ואגס.
4 כפות סוכר חום
1/2 כפית של ג'ינג'ר טרי כתוש או באבקה.
1/4 כפית של קינמון
קמצוץ פלפל שחור גרוס
5 כפות של וודקה \ או יין לבן למי שמעדיף טעם עדין יותר..
ההכנה:
פורסים את כל הפירות לרצועות או לקוביות- לפי העדפה
מניחים מחבת על האש ובתוכה את הפירות, מהרגע שהם מתחילים לתסוס במחבת מוסיפים את הסוכר החום, הקינמון, הפלפל והג'ינג'ר, מערבים הכל יחד עד שהסוכר נמס והפירות מזוגגים, מוסיפים את הוודקה או היין הלבן ומכבים לאחר 3 דקות.
מגישים חם ועם כפיות מסביב.








יום שני, 15 באוקטובר 2012

" מה עושים עם כל הירקות האלו?"


קצת לפני שהחורף מגיע, קצת לפני שעוברים לקעריות עמוקות עם אוכל חם ומנחם, קצת לפני כל אלו החלטנו לנצל את הרגע ואת השמש החמימה, אז המשכנו בטיול שלנו בחיק הטבע, רגע לפני יצאנו לקניות, הפעם הוא הפתיע ובחר ירקות ופירות בצבעים עזים ובניגוד לחוקי המשיכה התגלגלנו כלפי מעלה, עד למושב רמות נפתלי, הקצב שם הוא אחר, הכל יותר איטי, יותר רגוע האנשים לוקחים את הזמן ומעריכים את הרגעים הקטנים, את הזמן האיכותי עם המשפחה, החברים..האויר היה קריר, דשא רחב,רחבת עץ שמתוכה יוצאים עצי זית, ערסלים ומנגל רחב ידיים, היה ברור לשנינו שאת ארוחת הערב נאכל בחוץ עם כל הנוף שמסביב, זה היה צריך להיות קליל, זה היה צריך להיות טעים, זה חייב היה להיות צבעוני וזה חייב היה להיות מתכון שנוכל לשחזר גם בבית,
הירקות הצבעוניים שסחבנו איתנו מצאו עצמם מוברשים במרינדה קייצית, ברגע שטעמתי אותם נעלמו כל השאלות מהבוקר( " מה עושים עם כל הירקות האלו?") וזו הפכה לאחת המנות האהובות עליי,המבורגרים ביתיים ועסיסיים ניצלו ליד, לחמניות ששורפים על הגריל, ירקות צלויים בשלל צבעים, הקפה שלפני, הקפה שאחרי, השיחות וההרגשה שלא רוצים לחזור הביתה, קיץ בעיצומו, או מילוי מצברים לקראת החורף..




לירקות:
חבילת ברוקולי טרי חתוך לפרחים כולל העמוד
חבילת אספרגוס טרי - מקלפים את הגבעול מהשליש העליון כלפי מטה
סלסלת פטריות שמפניון טריות
קלחי תירס טריים
בצל סגול פרוס לטבעות רחבות מאוד

למרינדת הירקות:

3 כפות סילאן
כף חרדל - רצוי דיז'ון
3 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כף זרעי כוסברה יבשים כתושים גס
2 כפות שמן זית

ההכנה:
מערבבים את המרינדה מברישים קלות על הירקות 
  
הכנת הארוחה:

אופציה א': צולים את ההמבורגרים על המנגל עד לדרגת העשייה הרצוייה וצולים את הירקות שהוברשו במרינדה לכ-4 דקות מכל צד.
אופציה ב' : עושים את אותה הפעולה בבית על מחבת פסים
אופציה ג'
: צולים בתנור הביתי על פונקציית גריל בתבנית מרופדת בנייר אפייה
 מגישים לצד לחמניות המבורגר שנצלו גם הן והוברשו לפני(החלק הפנימי) במעט שמן זית.

טיפ: את אותה המרינדה ניתן להבריש גם על חזה עוף פרוס לפרוסות עבות ולצלות גם כן.

















להמבורגרים:

500 גרם בשר בקר טחון טרי
500 גרם בשר כבש טחון טרי
1 בצל מגורר- כולל הנוזלים שלו
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
2 כפות של שבבי בצל יבשים
רבע כפית של סודה לשתייה\ אבקת אפייה - נותן אוריריות לקציצה בזמן הצלייה.

ההכנה:
לשים היטב את כל החומרים יחד, יוצרים המבורגרים בגודל הרצוי ומניחים על מגש משומן קלות במקרר לפחות לשעה.




יום חמישי, 11 באוקטובר 2012

קאפקייקס גבינה חמה גבינה קרה

מעטים הם האנשים שמצליחים לשלב כמה אהבות יחד, לשלב בין כמה דברים שאוהבים לעשות, לשלב בין האנשים שהם אוהבים, לשלב בין תחביבים.תמיד אמרו לנו את המשפט "אי אפשר לחגוג על שתי חתונות" וכך מגיעה הבחירה, הבחירה בין אהבה אחת לאחרת, הבחירה בין משהו חשוב למשהו חשוב פחות. בעולם שבו יש גם ככה יותר מידי בחירות לעשות כל יום, בעולם בו כל החלטה שאנחנו עושים מרגישה גורלית, בעולם שכזה צריך למצוא לפחות את הדבר האחד שבו לא צריך לבחור, אז חיפשנו ומצאנו את הדרך ל"חגוג על שתי חתונות". מעטים הם האנשים שיסרבו לעוגת גבינה אפויה, מעטים הם האנשים שיסרבו לעוגת גבינה קרה עם פירורי וניל.הקאפקייקס שלא מצריך לבחור בין עוגת גבינה אפויה לעוגת גבינה קרה עם פירורים, בחלק התחתון קאפקייק אפוי עם וניל וגבינה, בחלק העליון מלית גבינה בטעם וניל ופירורי עוגה, תיק אוכל בוחרים שלא לבחור, פשוט ליהנות.






קאפקייקס גבינה חמה גבינה קרה – כמות ל- 12 יחידות

·         1 כוס סוכר

·         2 ביצים

·         2.5 כוסות קמח תופח

·         קמצוץ כפית מלח

·         כפית גרידת לימון- מומלץ

·         1 כוס של גבינה לבנה 5%

·         1 כף תמצית וניל משובחת

·         120 גרם חמאה רכה



לחלק  העליון: הגבינה הקרה

1 מיכל של גבינה לבנה ( 250גרם )

1 מיכל של שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

1 פודינג וניל



ההכנה:

חלק א':

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות
מקציפים יחד  את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים  

מקציפים במהירות נמוכה ומוסיפים חצי מכמות הקמח, לאחר מכן מוסיפים את גרידת הלימון, המלח,הגבינה הלבנה והווניל ואז את יתרת הקמח.

מניחים מנז'טים בתבנית שקעים וממלאים כ-  2/3 מגודל המנז'ט אופים כ- 20 דקות ומצננים.

חלק ב':

מקציפים יחד את השמנת המתוקה, החלב, פודינג הוניל והגבינה הלבנה, לאחר שהכל מתגבש מעבירים לשקית זילוף גדולה- ניתן להשתמש בכף לעיטור במקום ושקית התוצאה תהיה טעימה אבל פחות יפה.

לוקחים כל קאפקייק ובעזרת סכין חדה מורידים את התלולית מהחלק העליון שלה כך שנוצר משטח ישר על כל קאפקייק,  את כל החלקים שחתכנו מעבירים לקערה ומפוררים בעזרת הידיים.

מעטרים את החלק העליון של כל קאפקייק במלית הגבינה הקרה ומפזרים מעל פירורי עוגת גבינה מהחלק העליון שחתכנו ופוררנו.




יום שבת, 6 באוקטובר 2012

שקשוקה שאוכלים בחיק הטבע מקבלת טעם אחר לגמרי...

ההפסקות הקצרות, ההפסקות הקצרות מהמירוץ הקבוע, התחושה שכמה שעות מחוץ לסביבה הטבעית שלך ימלאו אותך באנרגייה מחודשת, ההחלטה לצאת מהבועה לכמה שעות מתחילה בסופרמרקט ערב לפני,בלי יותר מידי תכנונים להעמיס את כל הדברים שאוהבים ולהתחיל לתכנן את הטיול,גלישה באינטרנט, קריאת מדריכי נוף שונים והתייעצות עם חברים מביאה אותי לכיוון מסויים, לכיוון הלא מתוכנן, אחרי שהבנתי שלא הגענו ממש ליעד שרציתי, הוא לוקח את הפיקוד לידיים " ניסע ופשוט נגיע" הוא אומר וזה הרגע שידעתי שלפעמים צריך לשחרר ופשוט לזרום, חייכתי " העיקר שנשתה כבר קפה"



 ככה הגענו למסלול מוקף הרים וקצת גדרות,  סלעים ועצים עתיקים וגם דבורים, הוא הדליק אש ושתינו קפה שחור, כמה דקות אחרי כבר התחלנו להכין את "ארוחת הבוקר" ( היה כבר שתיים בצהריים), חציל, פלפל חריף, עגבניות, שום: שקשוקה  ישראלית אמיתית, ליד היו לחמניות טריות, גבינות וזיתים שחורים מלוחים, אבל היה לה טעם שונה לאותה שקשוקה, מן תוספת לטעם שלא הכרנו לפני, תוספת של הטבע: הרוח, ההרים שמסביב, הסלעים, הדבורים, השקט שהקיף אותנו מכל כיוון,היכולת לשבת ולהירגע ופשוט לדבר, שקשוקה שאוכלים בחיק הטבע מקבלת טעם אחר לגמרי...


לשקשוקה לשניים/ שלושה:
חציל 1 בינוני חתוך לקוביות קטנות מאוד
ראש שלם של שיני שום מקולפות וחצויות
5 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות או לחלופין קופסא של עגבניות מרוסקות ( יש בשווקים ייבוא מאיטליה של שימורי עגבניות מעולות).
4 ביצים
פלפל חריף אחד פרוס לפרוסות דקות.
שמן- רצוי שמן זית ( בערך 6-8 כפות)
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה של כמון
מלח- לפי הטעם  
פלפל שחור גרוס- לפי הטעם
כף של תבלין בשם "טוסקנה"- לא חובה ( ניתן להשיג בחנויות תבלינים, מורכב ממלח ים אטלנטי, שום מעושן ועוד עשבי תיבול).

לחם/ לחמניות טריות להגשה לצד השקשוקה.

 ההכנה:
לשמן את המחבת ולהניח בתוכה את הפלפל החריף וקוביות החצילים, לטגן כ- 3 דקות לא לפחד אם החציל" שתה" את השמן, פשוט לערבב ולהוסיף את העגבניות והשום, להנמיך את הלהבה ולהמשיך לערבב כמה דקות עד שהחציל מתרכך, להוסיף את תערובת התבלינים ורבע כוס מים ( החציל לוקח די הרבה מנוזל העגבניות) ולבשל עוד כמה דקות, ליצור מעין " גומות " ברוטב ולשבור לתוכן את הביצים, להשאיר כמה דקות עד שהביצה מתגבשת, למי שמעדיף את הביצה קשה ניתן לכסות את המחבת לכ- 4 דקות.
להגיש חם בליווי של לחם טרי, זיתים וגבינות משובחות.