יום שבת, 29 בספטמבר 2012

בורקס פסטה‎?? כן בורקס פסטה!!

החגים של תחילת השנה תמיד מזכירים תקופות ילדות, תקופות חסרות דאגות בהן החגים היו זמן למשחקים, לטיולים ולנסיעות רחוקות לפגוש בני משפחה, הקמת הסוכה, תליית הקישוטים, תחרות השרשראות הכי יפות בין כל הנכדים והאוכל של הסבתות, אוכל מסורתי לחגים משתי סבתות שונות. ישראל ארץ של קיבוץ גלויות, ארץ בה כל העדות מתחברות יחד למשפחה אחת גדולה, ארץ בה לכל עדה יש סבתא וכל סבתא מגיעה מארץ אחרת ולכל ארץ המאכלים שלה וכך אני מוצאת את עצמי בגיל 6 עומדת על כסא ליד סבתא ז"ל על השיש במטבח, ביצה, קמח, שמן זית, בשר, פטריות,שום ועוד תבלינים, בטוחה במאה אחוז שסבתא הולכת להכין לאזנייה ואז היא מחייכת: "מכינים בורקס" היא אומרת מיד אני חושבת על הסבתא התוניסאית שהייתה מכינה בצק עלים מדהים וישר אני אומרת לה "סבתא בצק לבורקס עושים עם מרגרינה" והיא ישר עונה: " בבורקס איטלקי אין מרגרינה, איטלקים יודעים מה הם עושים, תאמיני לי! ", אז האמנתי.
 שתי הסבתות כבר לא בחיים אבל החגים של תחילת השנה תמיד מזכירים לי את תקופת הילדות ויש מאכלים שחייב להכין בכל חג ושיהיו על השולחן המאכלים שמזכירים את סבתא.
בצק גמיש , בלי מרגרינה, מרודד דק, נראה כמעט כמו בצק של פסטה, ממולא בשר, מגלגלים, אופים, חותכים ואז מבינים: ישראל היא ארץ של קיבוץ גלויות, לכל עדה יש את המאכלים שלה ואיזה כייף שיש דברים שאפשר להעביר מדור לדור, המתכונים שישארו לנצח, "בורקס הפסטה" של סבתא.





לבצק:( מתאים ל- 4 רולדות)

2 כוסות קמח  לבן
6 כפות שמן זית
חצי כוס של מים רותחים
חצי כפית של מלח

לציפוי: ביצה טרופה, שומשום\ אורגנו יבש

למלית:חצי קילו בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס של פטריות קצוצות ( מומלץ טריות)
4 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה של כמון
1 כפית של פפריקה מתוקה
ההכנה:

מטגנים במחבת עם כף שמן זית את כל חומרי המלית יחד ומצננים, לאחר שהמלית הצטננה, עוברים לבצק
לשים יחד את כל החומרים לבצק גמיש, עוטפים בניילון ומשאירים למנוחה מחוץ למקרר כ- 20 דקות.
מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מרדדים כל כדור לבצק דק מאוד, מניחים במרכזו כל עלה לאורכו ממלית הבשר בנדיבות, מקפלים את הצד הקרוב אלינו על המלית ולאחר מכן את הצד הרחוק על המלית: יוצרים רולדה, מרימים בעדינות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר החלק שקיפלנו ( העליון), נמצא כרגע למטה על התבנית.
כך יוצרים 4 רולדות ( הן לא תופחות כך שלא צריך מרווחים גדולים)
מברישים בביצה, מפזרים מעל שומשום או אורגנו יבש, אופים בחום של 180 עד השחמה( כחצי שעה)
פורסים לפרוסות נדיבות לאחר האפייה.




"Borekas" "pasta dough filled with beef"

Dough: (suitable for 4 rolls)

2 cups  of white flour
6 tablespoons  of olive oil
Half a cup of boiling water
½ teaspoon of salt

Topping: egg, sesame \ dried oregano

For the filling:
1/2 pound of ground beef meat
Salt
Ground black pepper
½ cup of chopped mushrooms (fresh is recommended)
4 tablespoons chopped fresh basil
1 onion, chopped
4 minced garlic cloves
1 teaspoon of cumin
1 teaspoon of sweet paprika


יום שבת, 22 בספטמבר 2012

עוגת שמרים שוקולד


 הריח שמחזיר אותך הביתה, למטבח הגדול, לתנור שמפזר ריחות מתוכו, לאותו חיבוק חם של משפחה, כוס קפה ועוגת שמרים חמה שמפזרת את הריח שלה בכל הבית והשכונה,לא משנה מה עברת באותו היום מהביס הראשון ישנה הרגשה של חום ובית הרגשה חמימה ומתוקה שמתחילה מבפנים, ממש כמו עוגת שמרים עם שוקולד נמס או מלית של פרג עסיסי, חודש במילואים, רחוק מהבית ומוקף באוכל צבאי קבענו יום צילומים והוא בדרך לת"א לאפטר, לילה לפני הכנתי לו את עוגות השמרים,ת"א, אוגוסט, חם בחוץ וחם בפנים, 2 כוסות של קפה שחור( אין על הקפה שלו), מים קרים וקופסה מלאה בעוגות שמרים,  אין כמו עוגת שמרים כדי להכניס תחושת חום ואהבה, כזאת שמנקה את כל אבק המילואים.
בדיוק בגלל אותו חיוך, בדיוק בגלל אותה התחושה של חום ואהבה, בחרנו את הקינוח הזה לפתוח את סיום הצום של יום הכיפורים, אחרי חשבונות נפש, צומות, סליחות ואיחולים טובים לשנה שנכנסהאחרי כל אלו כל מה שנשאר לנו לאחל לכם הוא שתמיד יהיה לכם חם בלב ומתוק.
גמר חתימה טובה, אפיק ואינס.



לבצק השמרים:

2 כפות שמרים
1 כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת או מרגרינה 
3 ביצים
3.5 כוסות קמח

למלית:

ממרח שוקולד בטעם שאוהבים\ רוזמרי\ פרג\ חלווה 

לציפוי: ביצה טרופה+כפית מים.

לסירופ:  3/4 כוס מים +3/4 כוס סוכר וכפית מיץ לימון, מרתיחים עד שמסמיך מעט ומסירים מהאש.

הוראות לשים יחד את כל חומרי הבצק מלבד החמאה,כשהבצק מתגבש מרדדים קלות על משטח מקומח את הבצק לעלה ומורחים עליו את החמאה,מגלגלים את הבצק לגלילה גדולה ומניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל- 4 שעות במקרר.

לאחר מכן, מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ ומורחים את המלית משאירים כ- 2 ס"מ בסוף המלבן ללא מלית ומגלגלים לכרוכית. מניחים בתבנית של אינגליש קייק משומנת קלות, מברישים כל רולדה בביצה טרופה עם כפית מים ומשאירים להתפחה כ- 20 דקות.
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר האפייה מברישים על כל עוגה בעודה חמה סירופ.

* ניתן לגלגל 2 כרוכיות יחד בצורת "בורג" ולהכניס לתבנית 
* ניתן לקחת כל כרוכית לחתוך אותה לאורכה ולהניח בצורת התבנית כל חתיכה כשהמלית כלפי מעלה כך מתקבלת עוגה שיוצרת מראה של פסים של שוקולד.

הערה: הכמות מספיקה לכ- 3 עוגות אינגליש קייק בצורת כרוכית או ל- 2 עוגות שמורכבות כל אחת משתי כרוכיות.









יום חמישי, 13 בספטמבר 2012

ארוחת ראש השנה- לחמניות, דגים, ממולאים וקינוח




ארוחת החג של תיק אוכל.

כולם מאחלים שנה טובה, כולם באמת מייחלים לשנה שכזו, שנה של אושר, שנה של שגשוג, שנה של בריאות, שנה של אהבה, שנה של שלום, שנה שבה נהיה לראש ולא לזנב, שנה שבה נלמד איך להירגע ואיך להקשיב לעצמנו יותר.

לפני שנה התחלנו לעבוד יחד על ספר הבישול הראשון שאוטוטו יוצא, העבודה המשותפת הבהירה לנו שפה זה לא עוצר וכך נולד לו הבלוג שלנו "תיק אוכל", קמים מוקדם, מבשלים, יוצרים, מעצבים, טועמים,צוחקים, מצלמים, כותבים ומשתפים את כולם באהבה שלנו לבישול, לצילום, לכתיבה וליצירה.חלומות קטנים הם אלו שמרכיבים לבסוף חלום גדול, אנחנו לא מאמינים בקיצורי דרכים, מאמינים בעבודה קשה, בסבלנות, בהקשבה, בהתפשרות ובעצמנו, כל אלו יחד יובילו אותנו למקום בו אנו רוצים להיות, לכן רצינו לאחל כאן לכולכם, שנה של שאיפות והגשמת חלומות שנה שבה תאמינו בעצמכם ובאהבה, לכבוד ערב החג לקחנו את כל הברכות המקובלות בשולחן החג ושילבנו אותן לארוחה אחת מתוקה במיוחד,

חג שמח מאינס ואפיק.







לחם מתוק עם צימוקים, שקדים ותמרים ( כמות ל- 2 חלות גדולות או הרבה לחמניות..)

קילו קמח, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות שמרים יבשים, ביצה אחת, 1/2 + 2 כוסות מים פושרים, 1/4 כוס שמן קנולה, כפית מלח, 1/2 כוס צימוקים, 4 תמרים חתוכים לקוביות/ חתיכות  קטנות.

לציפוי: ביצה, 100 גרם שקדים מולבנים, דבש מהול במים ביחס של 1:1.

ההכנה:

מערבבים את הקמח+השמרים +הסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים, לשים לבצק אחיד, מתפיחים בקערה משומנת קלות ועוטפים , מתפיחים עד להכפלת נפח, לשים שוב יוצרים חלות/ לחמניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה ומפזרים שקדים מולבנים, מתפיחים שוב כ- 20 דקות ואופים בחום של 180 מעלות עד שמשחים, מוציאים מהתנור ומצפים את הלחם בעודו חם בדבש מהול במים ביחס שווה.







לביבות כרישה ומנגולד: 9 לביבות גדולות או 15 קטנות

1 חבילה של  של עלי מנגולד( בלי החלק הלבן), 1 בצל סגול, 3 כפות קמח תופח, 2 ביצים, מלח ופלפל לפי הטעם , קמצוץ קינמון, 2 גבעולי כרישה ( החלק הלבן) חתוכים .

ההכנה:

מרתיחים בסיר ל- 10 דקות את הכרישה ועלי המנגולד ומסננים, מניחים בקערה, קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים בשמן- לא עמוק עד להשחמה משני הצדדים, לאחר הטיגון להניח על נייר סופג.




דג מבושל בקוביות דלעת, רוביא, שום ופלפלים( כמות ל- 4 סועדים)

4 חתיכות של דג מפולט (במקרה הזה דג אמנון)

כוס של שעועית מזן רוביא שהושרתה כל הלילה במים

2 כוסות של דלעת חתוכה לקוביות שוות

10 שיני שום פרוסות לפרוסות

1 פלפל חריף חצוי לאורכו- לא חובה אבל מומלץ

1/2 כוס של כוסברה קצוצה

1 כוס של שמן זית 1/4  כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית כורכום, 2 כפות רסק, כפית מלח, כפית שטוחה של אבקת ג'ינג'ר, מיץ מחצי לימון טרי.

ההכנה:

מבשלים כ-30 דקות את הרוביא ומסננים.

בסיר רחב ונמוך ( סוטאז) מניחים את שמן הזית , קוביות הדלעת, הפלפל והשום, מטגנים קלות כ- 4 דקות ומוסיפים את התבלינים והרסק- לא את מיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים כוס וחצי של מים ואת הרוביא, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את חתיכות הדג ואז את מיץ הלימון, מפזרים מעל את הכוסברה, מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות (או יותר למי שאוהב רוטב מצומצם יותר- מומלץ לבשל בלי מכסה).





תפוחי עץ ממולאים בבשר ורימונים ( כמות ל- 8 חצאים)



4 תפוחים מזן גרנד סמית

400 גרם בשר בקר טחון

1 בצל סגול חתוך לקוביות 1 כף רכז רימונים- מומלץ

מלח, פלפל שחור גרוס, כפית שטוחה קינמון, כפית שטוחה פפריקה, כף שטוחה של בהרט.

לרוטב:

3/4 כוס של יין אדום יבש

1 כוס מים

2 בצלים סגולים  חתוכים לרצועות

1 כף דבש+ כפית שטוחה של קינמון

1 כף של קורנפלור מעורבבת עם 4 כפות מים קרים

מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1 רימון להגשה.



ההכנה:

חוצים את התפוחים לחצאים, בעזרת כפית מרוקנים מהם את הליבה, מטגנים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ והתבלינים, מסירים מהאש וממלאים את חצאי התפוחים, מניחים בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.

לרוטב: מטגנים רצועות בצל ומוסיפים את כל החומרים למעט הקורנפלור עם המים, והרימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את הקורנפלור המהול במים, עד שהרוטב מסמיך, מסירים מהאש ומוזגים בעדינות על התפוחים ואל תוך התבנית, עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות    כ- 20 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה.

להגשה: מפזרים רימון טרי מעל







הקינוח : "מילפה" שכבות של בצק פריך דבשי, קרם וניל וקוביות של תפוחים ותמרים

( מתאים לשני מלבנים באורך של כ- 20 ס"מ כמות ל- 6 סועדים)



לבצק הדבש(  ניתן להמיר את החמאה במרגרינה לקבלת קינוח פרווה)

100 גרם חמאה

4 כפות דבש

חלמון אחד

כפית תמצית וניל

3 כפות מים קרים

כוס וחצי קמח

כפית שטוחה של קינמון + חצי כפית של זנגביל,



לקרם הוניל ( ניתן להמיר את השמנת והחלב בקצפת צמחית )

1 שמנת מתוקה, 1 פודינג וניל, 1 כוס חלב



לשכבת הפירות: 2 תפוחים ו4 תמרים חתוכים לקוביות קטנות+ 3 כפות סוכר חום

ההכנה:

1. לשים את כל החומרים יחד מרדדים על נייר אפייה ומעבירים לתבנית עם הנייר אפייה ולמקרר ל- 20 דקות, מוציאים מהמקרר וחותכים לשני מלבנים באורך של 20 ס"מ וברוחב של 12 ס"מ, מהשאריות ניתן לחתוך משולשים לקישוט.

אופים בחום של 180 מעלות כ- 14 דקות ומצננים צינון מוחלט.

2. מקציפים יחד את חומרי הקרם עד לאחדות.

3. במחבת קטנה מערבבים יחד את התפוחים, התמרים והסוכר החום כ- 5 דקות ומצננים.

להרכבת המנה:

על צלחת הגשה מניחים מלבן בצק פריך, מזלפים מעל קרם ומפזרים קצת פירות, מניחים שכבה שנייה של בצק פריך, מזלפים קרם ושוב מעט פירות ומקשטים במשולשים של הבצק שיצרנו מהשאריות.

שומרים במקרר, להגשה או שחותכים בזהירות או שמחלקים כפיות לכולם J









יום שני, 10 בספטמבר 2012

עוגת חתונה




"איך בן רגע  יש מענה לשאלות, איך בין רגע היא ואני חוצים גבולות, זה הרגע שחלמנו בתפילות זהו רגע שנכתב לשני קולות, הנה סיבה סיבה כ"כ טובה לאהבה"... (אהוד מנור).
אהבה, עוד מימי קדם כתבו עליה, עוד מימי קדם שרו עליה, מילה כ"כ פשוטה שמכילה כ"כ הרבה, מכילה התרגשות, עצב, שמחה, פרפרים בבטן, אכזבה, רוגע, חיוך ועוד המון.
אהבה ראשונה אף פעם לא שוכחים, נשיקה ראשונה, התרגשות וההרגשה שאתה "צועד על עננים", אהבה גם מביאה איתה אכזבה, הרגשה שאיבדת את הדבר שהכי רצית בעולם ואז נכנס הזמן שמרפא כל כאב ומוביל אותך לאהבה החדשה ולכל ההתרגשות מחדש עד ששוכחים את כל העבר.
כשמבקשים אהבה צריך לדעת מה בדיוק לבקש, לא מספיק לבקש אהבה, צריך לבקש את האחד/ ת האחד שיצחיק האחד שיסתכל וישר יידע מה עובר עליך ומה קרה גם בלי לדבר, האחד שאפשר לנסוע איתו למרחקים מבלי להחליף מילה ועדיין להרגיש הכי קרובים בעולם, האחד שמצליח לרכך את העקשנות וללמד להתפשר .
כשמוצאים את כל זה יודעים שמצאנו בסיס יציב, בסיס יציב לחיים משותפים שעליו ניתן לבנות עוד קומות של חיים משותפים, של חוויות ושל שמחה.
ממש כמו עוגת חתונה, כשהבסיס יציב ומתוק כל קומה שנוסיף לה רק תבנה יחד את התמונה המושלמת.
7 בבוקר שנינו עומדים מול עוגת חתונה בת 3 קומות כולה בצבע לבן, לא תכננו איך ממש נעצב אותה אז התחלנו להרכיב את הפרחים על העוגה ועלינו עוד קומה עד לשלישית וששמנו את בובת החתן כלה בראש העוגה, הסתכלנו עליה והיא הייתה מושלמת, האהבה...
לעוגת שוקולד בסיסית לציפוי ( תבנית בקוטר 26 או 24)
3 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
4 כפות אבקת קקאו
 2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כוס חלב או מיץ תפוזים
מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות
מקציפים בקערה גדולה : ביצים, שמן,  סוכר, וניל וחלב
לקרם לעוגה :חבילת פודינג וניל, מיכל קטן של שמנת מתוקה וכוס חלב מוקצפים יחד.
מוסיפים בהדרגה את הקמח התופח והקקאו, נזהרים שלא להקציף יותר מידי.
מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים כחצי שעה עד  שבסיס העוגה מתייצב, מצננים.
מרדדים את בצק הסוכר על משטח עם קורנפלור,  לגודל גדול מהעוגה .מצפים את העוגה בקרם ( הקצפה של שמנת מתוקה, כוס חלב וחבילת פודינג), או בריבה.
 מצפים את העוגה בבצק הסוכר המרודד, משטחים ומהדקים וחותכים את השוליים של בצק הסוכר מסביב, מקשטים בהתאם להוראות למטה.
לציפוי העוגה:
בצק סוכר לבן ( מומלץ לקנות קילו ולעשות איתו את הקישוטים שמסביב)
ג'ל אכיל בצבעים שרוצים- להשיג בחנויות המתמחות באפייה.
אבקת CMC - כדי לפסל  פרחים או כל קישוט אחר מומלץ להוסיף לבצק סוכר אבקת CMC שבעזרתה הבצק הופך לגמיש יותר ונשאר יציב לאחר הייבוש.
חותכנים בצורת פרחים.
מוסיפים מעט צבע מאכל בג'ל לחתיכת בצק סוכר ואת אבקת ה- CMC לשים עד שמגיעים לצבע הרצוי , מרדדים על משטח עם קורנפלור ויוצרים את הצורות הרצויות ( ניתתן למצוא ביוטיוב המון סרטי הדרכה להכנת פרחים לקישוט)

יום רביעי, 5 בספטמבר 2012

לחמניות כפריות עם גרעינים





הכל בכף היד...
אושר מוחשי לעיתים  קרובות מתבטא בתחושה שכל העולם נמצא בכף ידך.
ויש את אלה שצריכים ממש להרגיש את האושר, אלה שרוצים לחוש אותו בכף ידם.
לא צריך יותר מידי בשביל להיות מאושרים, אהבה מביאה אושר, משפחה מביאה אושר ובריאות מביאה אושר.
אהבה, משפחה, בריאות: שלושתם בלחמניה אחת , לחמנייה שמתאימה בדיוק לשנת הלימודים שנפתחה, להפסקת הבוקר בעבודה, לארוחת הערב בבית, ליד הסלט או הביצה, לחמניית בריאות שמורכבת מקמח כפרי ודגנים בריאים.
מי אמר שאי אפשר להחזיק את האושר בכף היד??
מרכיבים :( ל- 20 לחמניות תלוי בגודל שבוחרים).
1 קילו קמח כפרי
2.5 כוסות מים פושרים ( ניתן להוסיף עוד כ- 1/4 כוס מים אם הבצק קצת יבש)
שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום
4 כפות שמן זית
5 כפות זרעי פשתן
3 כפות שיבולת שועל
1 כף שטוחה של מלח
ההכנה:
מערבבים יחד קמח, סוכר, פשתן, שיבולת שועל  ושמרים, יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן והמלח, לשים יחד לבצק גמיש( אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עד להכפלת הנפח.
לשים שוב את הבצק , מחלקים לכדורים בהתאם למספר הלחמניות ולגודל שרוצים.
אפשרויות של צורות ללחמניות:
מגלגלים על משטח מקומח מעט כל כדור ויוצרים"קשר" / או מכדררים ללחמיות עגולות/ מרדדים עיגול גדול ממחצית הבצק, פורסים משולשים כמו פיצה ומגלגלים מהחלק החיצוני כלפי פנים לצורה של קרואסון.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומניחים תבנית מלאה במים בתחתית התנור ליצירת אדים או שמשתמשים ב"שפריצר" איתו מרססים מים בתנור ליצירת האדים.
אופים כ- 25 דקות עד להשחמה בינונית.
מיד לאחר האפיה לעטוף את הלחמניות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.
מתקבלות לחמניות רכות עם טעם אגוזי והכי חשוב מלאות בבריאות!!!

יום שבת, 1 בספטמבר 2012

פאי פטיסייר ותאנים




העלים הגדולים והירוקים לפעמים מסתירים אותה ולפעמים מגוננים עליה והיא יודעת מתי בדיוק הזמן שלה להפרד מהעץ ומהעלים שעוטפים אותה, לא דקה לפני, ממש כמו בשלות לאהבה אם היא תיקטף לא בשלה היא לא תהיה אכילה, אלא קשה ומרירה.
אם נמתין בדיוק לרגע הנכון ונקטוף אותה כשהיא בשלה, אז ממש כמו בשלות לאהבה היא תהיה רכה ומתוקה,אפילו מתמסרת, לא מתווכחת ומתאימה עצמה כמעט לכל מנה, בסלט, בקינוח, עם בשר והכי חשוב טעימה כשקוטפים אותה ישר מהעץ, חוצים לשניים בעזרת הידיים וטועמים יחד, הפרי ששנינו כ"כ אוהבים בקינוח שמוכר לכולם, קינוח שכמעט כולם מכינים, קינוח שפשוט זועק" הקיץ פה תהנו ממנו כמה שאפשר".
פאי של בצק חמאתי ופריך, קרם פטיסייר קר ומעליו תאנים בשלות מזוגגות בסוכר, גרידת לימון וג'ינג'ר, כל אלה יחד התבנית אחת מלאה באהבה, שנייה לפני שהוא מצלם הוא אומר לי" תראי את הצורה שיצאה לתאנה על הקרם", ראיתי וחייכתי, צורה שאומרת הכל : תראו אתם..

תבנית בקוטר 24 .
* את קרם הפטיסייר מומלץ להכין ערב לפני ולשמור בקירור
לבצק:
100 גרם חמאה

5 כפות סוכר
חלמון אחד
כפית תמצית וניל
3 כפות מים קרים
כוס וחצי קמח
במעבד מזון יוצרים בצק פריך ומקררים כרבע שעה במקרר לאחר מכן מרדדים על משטח מקומח ומניחים בתבנית פאי בקוטר 24 או בתבניות פאי אישיות.
מניחים מעל הבצק נייר כסף עם שעועית יבשה על מנת לתת מעין משקולת לבצק שלא יתפח או יאבד מצורתו.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 8 דקות ומוציאים מהתנור, מסירים בעדינות את ניייר הכסף והשעועוית ואופים בין 5-7 דקות להשחמה קלה , מצננים .

לקרם הפטיסייר ( בהשראת הקורדון בלו)
500 גרם חלב
1 מקל וניל
100 גרם קורנפלור
5 חלמונים
125 גרם אבקת סוכר
הכנת הקרם:
מחממים את החלב ואת מקל הוניל ומסירים מהאש, טורפים את החלמונים ואבקת הסוכר לתערובת בהירה ומוסיפיר את הקורנפלור, בוחשים היטב, מוציאים את מקל הוניל מהחלב ובוחשים את החלב באיטיות לתוך תערובת החלמונים, מחזירים לאש תוך כדי טריפה מתמדת כדקה עד שהכל מסמיך, מסירים מהאש, מעבירים לקערה, מצמידים לקרם ניילון מצמד( כדי שלא יווצר קרום) ומקררים במקרר.

לתאנים:
כ- 6 תאנים גדולות ובשלות חתוכות לרבעים\ או חצאים
רבע כוס סוכר
חצי כפית ג'ינג'ר טרי או אבקה.
כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי
כפית גרידת לימון

ההכנה:
במחבת רחבה מניחים את הסוכר והתאנים ומערבבים בזהירות עד שהסוכר נמס והתאנים מתחילות להתקרמל, מוסיפים את שאר המצרכים ומסירים מהאש.


ההרכבה:

ממלאים את קלתית הפאי בקרם פטיסייר( ניתן להעשיר את הקרם בהוספה של שמנת מתוקה מוקצפת), מסדרים מעל את התאנים המזוגגות, שומרים בקירור עד להגשה, מגישים עם יין לבן צונן.