יום ראשון, 26 באוגוסט 2012

פסטה חצילים ופקאן




"החיים קצרים מידי בשביל להצטער על דברים שעשית, ובמקום להצטער על מה שלא עשית פשוט קומי ותעשי אותם, מה יכול לקרות?
אל תעשי חצאי דרכים, ככה תהיי חצי מאושרת, תמיד תהיי שלמה עם הבחירות שעשית,אל תמהרי להתחתן אבל תמצאי את הבחור שתמיד יצחיק אותך חייכי והעולם יחייך אלייך"...
סבתא ז"ל- תמיד עם משפטי חכמה, תמיד עם חיוך על הפנים ותמיד מוזיקה איטלקית ברקע בקולי קולות, ככה תמיד אזכור אותה.
למרות שהיא בישלה מדהים היא העדיפה לטייל ולבלות, אבל כשהייתי מגיעה אליה היא ידעה בדיוק מה להכין,מה שאומר לקחת את הדברים שאני אוהבת ולחבר אותם למנה אחת.
יום אחד הכנתי לו את הפסטה של סבתא, הכנסתי לשם את כל הדברים שאני אוהבת חיכיתי שהוא יטעם, כשהוא מניח את המצלמה ויושב לאכול אז אני יודעת שהוא ממש אוהב את המנה.

מה בעצם יש לא לאהוב: פרוסות דקות של חצילים, עגבניות מיובשות, בזיליקום טרי, שמן זית ופקאנים, הכל יחד מרכיבים את מנת הפסטה שלא נותנת להניח את המזלג, ככה זה כשיודעים מה אוהבים.



לפסטה:
חבילת פסטה בצורות שאוהבים
חציל בינוני פרוס דק
6 שיני שום פרוסות
כוס פקאנים טבעיים לא מסוכרים
חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות
כוס עלי בזיליקום ללא גבעול.
מלח
פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
פלפל צ'ילי חריף קצוץ.
ספרי שמן לאפיית פרוסות החציל

ההכנה:
בתבנית מרופדת בנייר אפייה להניח את פרוסות החציל ולרסס בספרי שמן, לאפות בחום של 200 עד שהחצילים משחימים, למי שלא סופר קלוריות ניתן פשוט לטגן את החציל.

מרתיחים את הפסטה בהתאם להוראות יצרן, ומסננים.
במחבת רחבה מאוד- או סיר סוטאז' מניחים שמן זית, פקאנים, עגבניות מיובשות, פלפל צ'ילי  ושום, מקפיצים הכל יחד כ-3 דקות, מוסיפים מלח ופלפל, מוסיפים את הפסטה למחבת הרחבה ואז את החצילים ואת עלי הבזיליקום, מערבבים הכל יחד( הקפצה של עוד 3 דקות בערך) ומסירים מהאש.

מגישים בליווי פרמז'ן או בלי, מה שבטוח ברגע שתטעמו לא תרצו להניח את המזלג מהיד.


יום רביעי, 22 באוגוסט 2012

לחמניות קונוס ממולאות גבינה






הגליל...
להכנס בבוקר לרכב , לעמוד בפקקים, להגיע לעבודה, טלפונים, מיילים ,ישיבות, צעקות, צחוקים ועוד יום עבר  ושוב נכנסים לרכב, עומדים בפקקים וחוזרים לבית.
הפעם הדרך היא שונה, יש את הזמן, לא ממהרים לשום מקום קצת לפני שמגיעים מצד ימין של הכביש, שדות וכבשים , נכנסת  לעיר לא צריכה לחפש חנייה, פשוט מחנה.
מתחת לבית ואדי ענק הרים ירוקים,תנים מייללים בלילה  ושפני סלע בבוקר שנתלים על כל עץ, עצי זית מקיפים את הכל ושביל לאורך כל הואדי מוצף במרווה טרייה, זעתר, טימין, רוזמרין עוד...
הנוף הזה זה "הגלידה שלי" בסוף היום. הנוף  והשקט הזה הם הפינוק האמיתי.
החיבור לאדמה, לטבע, לירוק, מעוררים בי כל פעם מחדש את החשק לרוץ למטבח ולאפות ואיכשהו תמיד לשלב  מרכיבים מהטבע לתוך המאפים.
אני אוהבת שהוא מגיע מהמרכז ומתחיל לחייך, לוקח נשימה עמוקה, לוקח את הכלב והולך לטייל. אוהבת לראות אותו רגוע ואוהבת לראות את החיוך שלו כש"הגלידה " יוצאת מהתנור חמה ופריכה.
קונוסים של בצק כפרי עם פשתן , זעתר ופריקי  ושמן זית, ממולאים אח"כ בגבינה טרייה וזעתר.
ואדי ירוק, נוף שלא נגמר, אויר קר  וריח של פריחה ירוקה, החיבור לטבע  ולמטבח בתמונה אחת שאומרת הכל, שלמות.

* יש להצטייד למתכון בקונוסים ממתכת( מגיעים בחבילות של 6)

* כמות הבצק כאן הספיקה ל- 12 קונוסים ולעוד 10 לחמניות עגולות מיתרת הבצק
  
ללחמניות:
 2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר -רצוי חום 
4 כוסות קמח כפרי
2  כוסות מים
3 כוסות קמח רב תכליתי
1 ביצה
3 כפות שמן
כפית מלח
3 כפות פריקי מושרה במים וסחוט לאחר מכן
4 כפות פשתן לא טחון
2 כפות זעתר
למילוי: ( כמות ל- 12 קונוסים)
 500 גרם של גבינה לבנה\ לאבנה\ קוטג'
2 כפות של זעתר.
ההכנה:
מערבבים יחד את הקמחים , השמרים, הסוכר, הפשתן והזעתר
יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים- לא חמים, מלח, פריקי ביצה ושמן זית, לשים טוב את הבצק, הבצק אמור להיות קצת דביק ולא קשה, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים.
מניחים בקערה משומנת ועוטפים  בניילון, מכסים כשעה או עד שהבצק  מכפיל נפחו, לשים את הבצק על משטח מקומח, מרדדים רבע מכצות הבצק על משטח מקומח וחותתכים לרצועות ברוחב של כ- 3 ס"מ.
משמנים את הקונוסים בעזרת נייר סופג עם קצת שמן, מלפפים כל קונום ברצוה מהחלק הרחב עד לקצה בהבגור ל הקונוק ומהדקים את הסגירה.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה  מניחים תבנית עם מים בתחתית הנור ליצירת אדים,אופים ב- 180 מעלות כ- חצי שעה , או עד שמשחים.
* מיתרת הבצק ניתן להכין לחמניות.
לאחר האפייה משחררים את  לחמניות הקונות מקונוס המתכת, ומצננים.
מערבבים גבינה לבנה\ לאבנה, קוטג' עם  2 כפות זעתר וממלאים בעזרת כפית את הקונוסים.

יום רביעי, 15 באוגוסט 2012

" חבילת הפתעה"


 אחרי  יום נפלא בו נפגשנו כמה בלוגרים והצוות של   איי לאב פוד :https://www.facebook.com/ilovefoodblogs/timeline
  ביישוב מתת לסדנת אפייה עם ארז קומורובסקי והצוות של סוגת. קיבל כל בלוג
" חבילת הפתעה" ובתוכה קמחים מסוגים שונים ו- 2  תוספות.
חזרנו הביתה ופרסנו את החבילה שבתוכה היו קמח שיפון, קמח כפרי וקמח חלה ו- 2 תוספות זעתר ופריקי ( חיטה ירוקה יבשה ומעושנת).
אחרי שמסתכלים על היישוב מתת המקסים והפורח ומסתכלים על הכביש הגדול  בדרך חזרה, כביש עם פקקים ונהגים שצועקים, בדיוק ברגע הזה אנחנו חושבים לעצמנו "רק בישראל", רק בישראל יש חיתוך מחשבתי מהיר מטבע וירוק לכביש סואן וצעקות, רק בישראל כולם מכירים את כולם וצועקים אחד לשני ברחוב, רק בישראל  כולם "אחים" של כולם,,, להיות ישראלי זה אומר להיות קשוח, להיות צעקן, להיות חייכן, לצעוק ולריב ושנייה אחרי לחבק.
להיות ישראלי זה אומר לשלב בין כל  הדברים: בין החיבור לאדמה  ולכל התוצר שהאדמה מניבה, בין הכפר  לעיר בין האהבה והמרחקים.
להיות ישראלי זה אומר לערבב, מיזוג גלויות של חריפות של מתיקות והכל עטוף באריזה אחת גדולה של אהבה.
 קערת לחם  מקמח שיפון וקמח חלה בתוך הבצק פריקי מעושנת וזעטר, בתוך הקערה סלט של פריקי עם עגבניות טריות, פלפל חריף, שום והרבה שמן זית ועל הכל ביצת עין עסיסית, ישראל בקערה מלאה באהבה  של "תיק אוכל".

לקערת השיפון: יש להצטייד בקערות מתכת או קעריות סיליקון או בתבנית בקוטר של 22-24  להגשה משפחתית. מהכמות הרשומה יוצאת קערה ועוד 1-2 לחמים ארוכים צרים, על מנת לקבל לחם אורירי יחסית לשיפון יש להכין סטרטר לבצק לילה לפני האפייה.
חומרים לסטרטר:
1/2 כוס קמח שיפון, 1+1/2 כוסות קמח חלה או רב תכליתי, כפית שמרים, 1 כוס מים, מערבבים הכל יחד עוטפים בניילון ומשאירים מחוץ למקרר ללילה, עד 12 שעות.
לבצק:
1/2 כוס קמח שיפון
2 כוסות קמח חלה\ קמח רב תכליתי
1 כף סוכר חום\ סילאן
3/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
כף זעתר
כף וחצי שמרים יבשים
ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את 2 הקמחים עם הסוכר והשמרים, יוצרים גומה שופכים לתוכה את הסטרטר, את השמן, המלח , הזעתר והמים.
לשים את הבצק עד לאחדות- הבצק קצת דביק, מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל עצמו כשעה בערך.
לשים שוב את הבצק על משטח מקומח, לוקחים תבנית מתכת הופכים אותה משמנים ומקמחים אותה , מרדדים בצק בגודל התבנית משטחים את הבצק על התבנית ההפוכה ואופים בחום של 200 מעלות ל- 10 דקות ואז בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק משחים.
ביתרת הבצק ניתן ליצור עוד כ- 2 לחמים : על משטח מקומח, לגלגל את הבצק לצורה ארוכה להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ,לחרוץ חריץ או 2 בלחם , לפזר קמח מעל.
* בזמן אפיית הלחמים יש להשתמש ב"שפריצר" עם מים ליצירת אדים או להניח בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים- כל זה ייצור לחם אורירי עם קרום קשיח.
לאחר האפייה יש לשחרר את "תבנית הלחם" מתבנית המתכת.
*טיפ: ניתן לחתוך נייר אפייה בצורת עיגול ולהניח על גב התבנית  ההפוכה לפני שמניחים את הבצק, על מנת שיהיה קל לשחרר את הלחם מהתבנית.
לסלט הפריקי:
1 ביצה
2 כוסות פריקי מושרים במים רותחים עד לריכוך
פלפל ירוק חריף
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
3 עגבניות טריות
5 שיני שום טריות
ההכנה:
לסנן את הפריקי, להניח בקערה, לחתוך את העגבניות לקוביות גדולות, את הפלפל החריף לטבעות דקות, את השום לפרוסות, לתבל בשמן זית מלח ופלפל .
על מחבת משומנת לשבור ביצה ולהוציא אותה בצורה שאוהבים- כן ,כן הוראות לביצת עין :).
הרכבת המנה:
לצנן את קערת הלחם להעביר לתוכה את סלט הפריקי ולהניח  מעל הכל ביצת עין.
ישראל במיטבה!

יום שלישי, 14 באוגוסט 2012

לחמניות ממולאות פסטו וממרח עגבניות






אמצע הלילה, חזרנו מבילוי וזו בדיוק השעה שבא  לאכול משהו טעים, איכשהו עוצרים תמיד בדרך במקום קטן שמכין טוסטים עם תוספות , מאותם מקומות שמקבלים את הטוסט בשקית נייר חומה ואז נוסעים לבית.
תמיד באותם רגעים יש את ההתלבטות מה להכניס לטוסט, איזה תוספות הכי טעימות ואיזה ממרחים הכי שווים.
בחיים יש הרבה החלטות חשובות שצריך לקחת והרבה התלבטויות, אז כאן לפחות החלטנו לחסוך בהתלבטויות  ו"ללכת על כל הקופה", במקרה הזה על כל הממרחים.
בצק שמרים עם יוגורט, מגולגל לפי שלבים עם ממרח זיתים, ממרח עגבניות מיובשות וממרח בזיליקום, אפוי בצורת שבלול וכל ביס מגלה טעם אחר, עם חמאה בצד, עם זמן זית ובסלמי ואפילו בלי כלום, אחד מהתענוגות של אמצע הלילה....
  לבצק:
600 גרם קמח רב תכליתי\ קמח לחם
1.5 כפות של שמרים יבשים
כפית סוכר
1 מיכל יוגורט לא ממותק
1/2 1 כוסות של מים פושרים
3 כפות שמן
1 כפית שטוחה של מלח
למילויים: ניתן לקנות את הממרחים הנ"ל מוכנים.
למי שממש רוצה להשקיע :
לממרח הזיתים: קופסת שימורים של זתים שחורים מגולענים, 7 שיניים של שום קלופות , 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל : לטחון את הכל.
לממרח הבזיליקום: 2 כוסות של עלי בזיליקום( צרור), 5 שיני שום קלופות, מלח, פלפל, 50 גרם שקדים\ צנוברים, כ כפות שמן זית: לטחון את הכל.
לתערובת העגבניות המיובשות:צנצנת של עגבניות מיובשות בשמן זית, 2 כפות בזיליקום\ טימין, מלח, פלפל , לטחון את הכל.
 ההכנה:
לשים בקערת את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבב. ליצור גומה בקמח לשפוך לגומה את היוגורט, המלח, המים  והשמן וללוש הכל לבצק אחיד- זה בסדר אם הבצק קצת דביק.
ניתן ללוש את הבצק במיקסר על  קרס לישה כ- 4 דקות.
לאחר הלישה יש להניח את הבצק בקערה משומנת קלות, לעטוף בניילון ולהשאיר במקום חמים להתפחה כ- 40 דקות.
לאחר ההתפחה, להניח על משטח מקומח, לחלק את הבצק ל- 2 חלקית אם רותים 2 כיכרות לחם או  לחלקים בגודל תפוז כדול לקבלת לחמים אישיים.
לרדד את הבצק על משטח מקומח  לחתיכה רחבה ודקה - עובי של 1-2 ס"מ, לשים לב שהבצק אינו נדבק למשטח.
להניח על הבצק שורה של ממרח בזיליקום, אחר מכן שורה של ממרח עגבניות ולאחר מכן שורה של ממרח זיתים- הכל במרווחים שווים לפי גודל הבצק, להשאיר קצה אחד של הבצק ללא מילוי לסגירה טובה של הבצק.
לגלגל את הבצק עם המליות לרצועה ארוכה ואז לגלגל את הרצועה לצורת שבלול ואת החלק הסופי של הרצועה להניח מתחת לשבלול.
להניח בתבנית עם נייר אפייה או בכוסות אפייה מיוחדיות ללחם מנייר.
לכסות במגבת עדינה ולהתפיח כ- חצי שעה נוספת
לחמם תנור ל- 200 מעלות לאפות כ- 10 דקות, ואז להמשיך לאפות בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות נוספות, עד שהלחם משחים
בסיום האפייה לעטוף את הלחם  החם במגבת נקייה , להגיש עם חומץ בלסמי ושמן  זית ליד- עונג צרוף.