יום שלישי, 31 ביולי 2012

מוקפץ- אטריות אורז עם חזה עוף ובוטנים גרוסים





יש את המנות במסעדות שלוקחות אותך למחוזות אחרים, לטיולים שעשית, לריחות של געגועים ולאנשים מדהימים שפגשת מכל העולם.
יש את המנות שטועמים אותן תוך כדי עשייה של משהו אחר.
יש את המנות שחוטפים על הדרך.

יש את המנות שאוכלים ולא תמיד אוהבים.
יש את המנות שמשאירות אצלך טעם של עוד,,,
ויש את המנה שאתה אוכל במסעדה וחייב לנסות ולעשות אותה בבית , נסיון לשחזר מנה שאכלנו במסעדת "בית תאילנדי",וכ"כ אהבנו- מנה בהשראתם .
נסיון שהוביל  לקערה ענקית עם אטריות אורז רחבות מוקפצות עם קוביות חזה עוף, בצל ירוק, חלב קוקוס, ותיבול בדיוק כמו שצריך.

המנה שגורמת לו להניח את המצלמה בצד, להכריז "הפסקה" ולשבת סוף סוף ולהנות מהקערה שמולו, רגעים קטנים שהופכים את היום ליום טוב.
אטריות אורז עם חזה עוף ובוטנים גרוסים
חבילה של אטריות אורז רחבות
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
4 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון - חיתוך גס
3 שיני שום פרוסות
6 פטריות שמפניון טריות חצויות
פלפל צ'ילי אחד חתוך לטבעות דקות
1/2 כוס חלב קוקוס
100 גרם בוטני קשיו  גרוסים או שקדים
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב טריאקי
כפית שמן שומשום או שמן קנולה
כפית של ג'ינג'ר טרי מרוסק
רבע לימון טרי להגשה
ההכנה:
1. מערבבים בקערה את חזה העוף עם רוטב הטריאקי ופלפל שחור גרוס.
2. מניחים בקערה רחבה את אטריות האורז ושופכים עליהן מים רותחים ( ניתן לפעול לפי הוראות יצרן בגב האריזה).
3.במחבת רחבה מניחים את כפית השמן ( ניתן להשתמש בתרסיס שמן) ואת חזה העוף, מקפיצים כמה דקות עד שחזה העוף משנה צבעו ( בערך 5 דקות).
4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, פלפל הצ'ילי  הפטריות והבצל הירוק, מקפיצים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים, מייד  כשהרוטב מבעבע מוסיפים את אטריות האורז המסוננות ומקפיצים לעוד כ- 3 דקות ( האטריות יספגו אליהן את הרוטב).
מגישים בקערה רחבה , מפזרים מעל בוטנים או שקדים גרוסים.
מומלץ מאוד לסחוט לימון טרי על המנה לפני ההגשה.

יום רביעי, 25 ביולי 2012

פאי תפוחים





היה מי שאתה, עשה מה שאתה אוהב ותמיד מכל הלב!
אמרו כבר לפנינו " על טעם וריח אין להתווכח" ולא משנה כמה שעות אהיה במטבח, את העוף הצלוי בתנור אני אוהבת שרוף וקראנצ'י, את התפוחים אני אוהבת חמוצים וככל שהקינוח יותר קטן הוא יותר מגרה בעיניי.
יש האומרים שפרי הפיתוי בגן עדן היה התפוח ויש האומרים שאין דבר יותר מושלם מפאי תפוחים,פאי התפוחים הוא סמל לאמריקאיות ויש אמרה:
As American as apple pie"( ויקיפדיה), אז כנראה שהאמריקאים יודעים מה הם עושים וגרסת הפאי העגול עם התפוחים בפנים ידועה כמעט לכולם, ישנה רשת מזון מהיר שמגישה פאי תפוחים בגרסא אישית וכמו שכבר אמרתי ככל שהקינוח קטן יותר הוא יותר מגרה בעיני, אז בהשראתם הלכתי על הגרסא הקטנה.
עשיתי את אותו בצק פריך וידוע  רק שהפעם בקטן כי ככה אני אוהבת, הייתה לי תחושה שגם הוא יאהב את זה...
ביום חם וממוזג ישבנו בסלון עם צלחת מלאה ביחידות קטנות של פאי תפוחים וחמוציות, אני עם הקפה, הוא עם הבירה, האוירה הרגישה כפרית וחמימה כמעט כמו של חורף.
אחרי הביס הראשון כשהוא חייך, ידעתי- דברים עושים כמו שאוהבים ותמיד מכל הלב!  
בית בטבע , מוקף בעצים וצמחים, נדנדה בחוץ, תפוחים טריים על העץ,מטבח כפרי גדול, שולחן עבודה מעץ כבד, תנור ענק ובתוכו פאי תפוחים,מותר לחלום.... את החלק של הפאי כבר הגשמנו :-)  


לפאי התפוחים והחמוציות ( למי שמתעצל החומרים מספיקים לפאי בתבנית עגולה בקוטר 26)

 למלית :
 5 תפוחים מזן גרני סמית (Granny Smith) (תפוחים ירוקים חמוצים) חתוכים לקוביות קטנות.
חצי כוס חמוציות מיובשות
כפית קינמון
3/4 כוס סוכר
כפית גרידת לימון
כף מיץ לימון
3 כפות של קורנפלור או פירורי לחם

לבצק:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מים קרים
כפית גרידת לימון
200 גרם חמאה ( ניתן להמיר במרגרינה למי שמעדיף קינוח פרווה).
4 כפות סוכר
 * לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה:
במחבת הניחו את התפוחים החתוכים והחמוציות, פזרו מעל את הקינמון, הסוכר, גרדת הלימון,ומיץ הלימון,בעזרת כף עץ ביחשו את כל החומרי המלית עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים, הסירו מהאש. לאחר שהמלית התקררה הוסיפו קורנפלור, או  פירורי לחם ( המטרה היא שהם יספגו את הנוזלים של התפוחים ולא ירטיבו את המאפה).

הכנת הבצק: בעזרת מעבד מזון, או ידנית, לושו את חומרי הבצק לתערובת אחידה- יש להקפיד לא ללוש יותר מידי על מנת שלא לאבד את הפריכות.
לעטוף את הבצק בניילון ולהכניס למקרר ל- 20 דקות, לאחר מכן יש לרדד את הבצק על משטח מקומח, לחתוך למלבנים( אני חתכתי לגודל של  13X9 ס"מ), להניח לאורך המלבן במרכזו כפית גדושה מהמלית, לסגור משני הכוונים ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כשהחלק שסגרנו מונח כלפי מטה.
בעזרת סכין חדה ליצור כמה חיתוכים על המאפה( ממש כמו בתמונה).
לאפות בחום של 180 מעלות בין 15 ל- 20 דקות עד שמזהיב.
לאחר האפייה לפזר מעל אבקת סוכר.

להגיש  עם המון אהבה...

יום שני, 23 ביולי 2012

"סביצה" סלמון- מנה זוגית במיוחד






המרוץ לשלמות מתחיל כאן
שלמות- מילה שכל אחד יכול להגדיר אחרת, שלמות פנימית , שלמות חיצונית והכי חשוב להיות שלם עם עצמך, לעשות את מה שאתה באמת רוצה, להשלים עם מה שלא ניתן לתקן ולנסות לשפר את מה שכן אפשר.
סדנאות רבות מנסות להביא אותנו לדרך את השלמות וגם חדרי כושר.
אנשים רבים מוצאים עצמם כמעט כל יום במרוץ אחר השלמות, מתאמנים, רצים ושואפים אל השלמות בעיניהם. בסיום המרוץ-סיומו של יום, כשחם בחוץ  מתחיל מרוץ אחר,  המרוץ אחר המנה המושלמת: בריאה, קלילה , קיצית והכי חשוב טעימה.
"סביצה" סלמון- מנה זוגית במיוחד.
200 גרם סלמון מעושן ( קונים בכל מרכול)
1 בצל סגול קצוץ
רבע כוס של עלי אורגנ טריים או בזיליקום
סלק אדום טרי
קולורבי טרי – לא חובה
שמן זית- 2 כפות
מיץ מלימון 1 טרי
חצי לימון חתוך לקוביות קטנות ללא הקליפה.
פלפל שחור גרוס, מלח.
פלפל צ'ילי 1 קצוץ
ההכנה:
חותכים את הסלק האדום והקולורבי לקוביות קטנטנות, מוסיפים את שאר המרכיבים.
מערבבים הכל יחד, רצוי להמתין 10 דקות לספיגת טעמים.
מנה מושלמת לסיום של יום עשירה בירקות, עשירה  בחלבונים ודלה בשומן, הדרך לשלמות רצופה בצבעים.

יום שישי, 20 ביולי 2012

עוף בביסלי




אחד החודשים הכי חמים שחוויתי ועוד בעמק הירדן, אחרי יום ארוך של הרצאות במכללה, חדרי עריכה והגשת תוכנית רדיו לילית, תמיד איכשהו מצאנו עצמנו חבורה של בנות מסיימות את השידור בסוג של חגיגה , והחגיגה הגדולה הייתה תמיד עם אותה חברה שנהגה ברובר קבריולט.
ישר קופצות לה לאוטו ומשם לכנרת, אחת מהמנות הקבועות שלה הייתה עוף בציפוי פריך, ממש כמו של אותה רשת מזון מפורסמת, אבל כל פעם היא שידרגה את הציפוי בעוד טעמים, ככה הינו מוצאות עצמנו על שפת הכנרת, בקבוקים של בריזרים בשלל טעמים ( אמרנו כבר שהחגיגות הכי גדולות היו איתה..) והעוף הפריך שהיא הכינה, אותה תקופה כבר עברה אבל מה יותר מושלם לקיץ חם מאשר חתיכות של עוף בציפוי פריך ובשלל טעמים, רך מבפנים, קראנצ'י מבחוץ, מתמזג נהדר עם כל משקה קר ליד ואיכשהו הפך לחטיף קבוע על השולחן במשחקי כדורגל.

לעוף בציפוי הפריך: ( 6 מנות)

6 יחידות של שוקיים טריים ומנוקים, או לחלופין 600 גרם כנפיים של עוף.
חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
2 ביצים טרופות
כפית חרדל
שקית ביסלי גריל- טחון\ מרוסק דק
שקית ביסלי בטעם פלאפל- טחון\ מרוסק דק
חצי כוס קמח
תרסיס שמן- מומלץ

ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות
מערבבים את הביצים עם החרדל והתבלינים
מניחים את הקמח בקערה נפרדת, מצפים את העוף בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בביסלי לפי הטעם שאוהבים. מהדקים את הציפוי לעוף בעזרת הידיים.
מרפדים נייר אפייה על תבנית, מניחים את העופות , משמנים אותם בעזרת תרסיס שמן ואופים עד שהעוף משחים, מגישים חם, כוס בירה\ בריזר, או כל משקה קר שאוהבים, מנה שמזכירה תקופות של פעם שבהם הכרנו חברים לכל החיים.

יום שלישי, 17 ביולי 2012

קרואסונים של גבינות




הפקק שלא נגמר בדרך הביתה, השמש שמזכירה לנו כמה חם מחוץ למזגן ברכב וסוף סוף מגיעים, אחרי מקלחת וכוס קפה קר כשהבית כולו ממוזג, כבר שוכחים כמה חם בחוץ, סרט טוב והצורך לפנק אותו במשהו טעים ליד, ולמי יש כוח לבשל לבשל עכשיו, חותכים סלט גדול ושולפים קופסא מהמקפיא, אותה קופסא מהבראנצ' האחרון- יותר נכון מה שנשאר ממנו.
מכניסים לתנור ומחממים..
קרואסונים חמים, פריכים, מלוחים, גבינות משובחות שנמסות להם בבצק המגולגל ,טעימים בכל שעה, אני מעדיפה אותם עם הקפה של הבוקר, הוא מעדיף אותם בערב עם בירה קרה.
לא משנה באיזה שעה , עם כוס קפה קר, סלט טרי וגדול והקיץ כבר לא מרגיש כ"כ נורא.
עוד דרך להתפנק הקיץ הזה, שולפת אותם חמים מהתנור ומגישה מכל הלב .

מרכיבים:
1 גביע של גבינה לבנה 5% ( 250 גרם)
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100  גרם גבינת קשקבל מגוררת
200 גרם חמאה רכה
3כוסות קמח תופח
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה טרופה לציפוי
קצח\ שומשום\ גרידת פרמז'ן לפיזור מעל.

ההכנה:
לשים הכל לבצק אחיד לפי הסדר הבא: גבינות, מלח,חמאה ואח"כ הקמח
מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, חותכים לצורות  של משולשים קטנים ומגלגלים כל משולש מהצד הרחב ליצירת קוראסונים קטנים
מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
מברישים בביתה טרופה ומפזרים קצח או שומשום.
אופים בחום של 180-200 מעלות כ- חצי שעה או עד שמשחים.

מאחסנים בקופסא אטומה במקרר, ניתן גם להקפיא.

יום חמישי, 12 ביולי 2012

חזה עוף ממולא בדובדבנים





יום ההולדת שלי, שבת בבוקר, גשום בחוף והשמיים אפורים, בחדשות מבשרים שיורד שלג בחרמון ואני חושבת לעצמי "למה אי אפשר לחגוג פעם אחת יום הולדת בקיץ"?? שעה אחרי כל החברים מפתיעים ומודיעים לי : "הולכים לחגוג לך יום הולדת בלבן" ואנחנו נוסעים בשיירה ארוכה לרמת הגולן לשלג , עם מעילים, שמיכות, כובעי צמר ותרמוסים של תה חם, הכול מושלג מסביב וכולם עוצרים להצטלם בשלג ואז אני רואה אותם מצד ימין: שורה ארוכה של עצי דובדבן ריקים מפירות, ענפים עטופים בשלג נראה ממש כמו תמונה ביפן, ואני חסרת הסבלנות כבר חיכיתי שהקיץ יגיע ונראה את אותם דובדבנים פורחים. בעקבות החורף הגשום, השנה העצים היו מלאים בפירות ומיד אחרי קטיף הדובדבנים ידעתי בדיוק מה הולכים לעשות איתם: הם כ"כ מתוקים שהם קינוח בפני עצמו מבלי להכניס אותם לעוגה, אבל הם כ"כ מתוקים שבטוח הם ישתלבו מדהים עם בשר או עם עוף.
חזה עוף ממולא בדובדבנים, בציפוי פריך ועם רוטב מתקתק של יין ודובדבנים, יום הולדת חוגגת בלבן, את הקיץ חוגגת באדום.
 ( ל 4 מנות של חזה עוף ממולא)

4 פרוסות דקות ורחבות של חזה עוף

1 בצל גדול קצוץ

1/2/ 1 כוסות  של דובדבנים מגולענים ( למי שאין טרי ניתן לקנות קפואים)

2 כוסות של יין אדום חצי יבש

4 כפות סוכר חום

1 כפית שטוחה של  אבקת זנגביל ( גי'נגר)

כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס

מלח- לפי הטעם

ניילון נצמד

1 ביצה טרופה

בערך כוס של פירורי לחם לציפוי

4 כפות של שומשום ככה\ בהיר ( לא חובה)

1/4 כפית כמון

ההכנה:

שלב א':

במחבת שטוחה מטגנים עם כף שמן זית את הבצל  הקצוץ, ממליחים מעט, מוסיפים 1/2 כוס דובדבנים וכף סוכר  ומעט פלפל שחור, עד שהבצלים משנים צבעם מעט ואז מסירים מהאש.

על משטח מניחים חתיכת ניילון נצמד ועליו פרוסת חזה עוף, מניחים בערך כף מהמלית לאורך פרוסת חזה העוף בקצה שקרוב אלינו ומגלגלים את חזה העוף, לאחר שנוצרה צורת גליל עוטפים אותו בניילון נצמד ( בצורת נקניק) וקושרים היטב בשני הצדדים כדי שיהיה מהודק., חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות חזה העוף ומניחים במקרר לשעה .

שלב ב':

בסיר קטן מניחים את יתרת הדובדבנים, הסוכר החום, היין, הג'ינג'ר, פלפל שחור גרוס ומעט מלח, מביאים לרתיחה , מערבבים, מנמיכים את הלהבה עד שהרוטב מצטמצם כמעט בחצי ( בערך 20-30 דקות), מסירים מהאש.

שלב ג':

מוציאים את חזה העוף העטוף בניילון נצמד מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד, טולים בביצה הטרופה ולאחר מכן בפירורי לחם( ניתן לערבב שומשום עם פרורי הלחם).

מטגנים את הגלילים עד שהם משחימים מכל הכוונים, מסירים מהאש ומניחים על צלחת עם נייר סופג.

הגשה מומלצת : לחתוך כל גליל ל- 2 בצורה אלכסונית, להניח בצלחת ולמזוג את הרוטב מעל.

יום ראשון, 8 ביולי 2012

קוקילידה




כל עונה מביאה איתה את החשקים שלה, החורף עושה חשק למרק טוב, האביב לכוס יין משובח, הסתיו למשהו מלוח והקיץ עושה את אותו חשק למתוק והקר, אותו דבר קפוא שיקרר אותנו וישכיח כמה חם בחוץ.
הקיץ הישראלי גורם לך לחפש כל היום איך לצנן את עצמך,זה מתחיל באמצע הלילה כשחוזרים מבילוי ופשוט רוצים משהו מתוק וקר וממשיך לבוקר, באוטו באמצע הפקק, במשרד בין הקפה לויכוחים, בים, או סתם כשרוצים להתחיל את היום בשחיתות קטנה, כשיש את אותן מחשבות תמיד עולה השם שלה: הקוקילידה מהרגע שהיא נכנסה לתודעה הישראלית היא עברה המון פיתוחים, אנשים רבים כתבו עליה, אנשים רבים הכינו אותה, כל אחד בגרסא שלו ותכלס לא משנה באיזה גרסא היא מגיעה, היא תמיד טעימה, וביננו מה יכול להיות לא טעים: 2 עוגיות בטעם שוקולד ובאמצע גלידת וניל- מלכת המנצ'יס של הקיץ.
אז נכון לא המצאנו את הגלגל אבל גילגלנו אותו אליכם בגרסא קצת אחרת , בלי אפייה ובלי גלידה,את העוגיות מחליפה עיסת כדורי שוקולד עם רום וצימוקים ובאמצע קרם וניל, מגולגלת באגוזי לוז מסוכרים, הקוקילדה התגלגלה לתוך תיק האוכל...

לעיסת כדורי השוקולד:
300 גרם פתיבר בטעם שוקולד
60 גרם חמאה מומסת
3 כפות קקאו
כף תמצית רום
1/2 כוס סוכר 
3 כפות צימוקים קצוצים ( לא חובה)
חצי כוס חלב.
לקרם הוניל:
1 מיכל של שמנת מתוקה
1 פודינג בטעם וניל
1/2 כוס חלב
1/2 כוס חלב ממותק

לציפוי הדפנות : 100 גרם אגוזי לוז מסוכרים מרוסקים.

ההכנה:
1.מערבבים יחד את כל החומרים של עיסת כדורי השוקולד, משטחים את העיסה על נייר אפייה שמונח על תבנית ( כדי שישאר ישר) ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2.מקציפים יחד את כל חומרי קרם הוניל לקרם יציב.
3. מוציאים את עיסת כדורי השוקולד המשוטחת מהמקרר ובעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס קורצים עיגולים-  יש להקפיד על מספרים זוגיים מכיוון שנדרשות 2 עוגיות לכל קוקילידה.
4.מעבירים את קרם הוניל לשקית זילוף, מזלפים על עוגייה אחת קרם בצורה שווה וסוגרים בעזרת עוגייה שנייה,חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים( מהשאריות ניתן להכין כדורי שוקולד).
מניחים את אגוזי הלוז המסוכרים בקערה ומגלגלים את הקוקילידה כך שקצוות הקרם החשופות מקבלות ציפוי פריך.
מאחסנים בקופסא אטומה במקפיא.
למי שמעדיף אותה רכה מומלץ להניח שעה לפני ההגשה במקרר ולמי שאוהב את הקשיחות מומלץ לאכול ישר מהמקפיא, כך או כך הן לא ישרדו הרבה זמן...

יום שלישי, 3 ביולי 2012

טיול לסופ"ש מושלם.








שבוע שלא נגמר, טלפונים, ישיבות, עבודה ואז הוא מגיע, הסופ"ש. לילה לפני  אני אופה שושני שמרים, בבוקר בקבוק גדול של מים, תרמוס של קפה שחור חזק, עוגות שמרים טריות ויוצאים לדרך, איזה כיף שהוא אוהב לנהוג, ככה אני יכולה להמשיך להתהפנט מהנוף: שדות ענקיים, נקודות תצפית עם אופק שלא נגמר,  יקבים, פריחה, חציר -נוסעים לרמת הגולן, היעד: עין זיוון.
הדרך הכי קלה להסביר: כביש לכיוון קריית שמונה, פונים ימינה בצומת מחניים וישר כל הזמן עוברים את קיבוץ עין זיוון ואז בערך 2 ק"מ אחרי מצד ימין נמצא  הבוסתן של עין זיוון.
אנשים חייכנים מקבלים את פנינו, שדות של פירות צבעוניים עם הסברים של ניב מנהל הבוסתן על כל פרי ופרי, בדרך למטע של הפטל והאוסנה אנחנו נתקלים בסוסים מדהימים ומטופחים לצד סוסי פוני  ושפע אטרקציות לילדים.
הוא טועם את האוסנה המתוקה וישר  אומר שהיא מזכירה לו קרטיב  בטעם ענבים, הפטל האדום החזיר אותי ישר לילדות ולטיולים הארוכים שהיינו עושים לנחלים באיזור.
צד אחר של הבוסתן מטע של נקטרינות ולא סתם נקטרינות, אלא בטעם מנגו!! הרעיון של לקטוף פרי ישר מהעץ ולאכול אותו  פשוט מקסים, הפרי כאילו ומקבל טעם אחר, הרבה יותר מתוק והרבה יותר טעים, נראה לי ששנינו מצאנו את הפרי האהוב עלינו לקיץ הזה...
ואז הגענו למטע הצבעוני :מטע הדובדבנים, כל הצבעים וכל הסוגים- האדום העז- חמצמץ, הבהירים - מתוקים והאדום- בורדו הכהים ענקיים ומתוקים ומלאים בצבע שצובע את השפתיים וגם את החולצות ( לא מומלץ להגיע בחולצה לבנה :-) ),  בשבילים המובילים למטעים  מפוזרות אטרקציות לילדים : סוסי פוני, טיול בטרקטור ועגלה, טיולי סוסים, יצירה לילדים ועוד...
ההוראה בכניסה היא שבמקום אוכלים עד שכואבת הבטן וכמה שרוצים ובאמת אי אפשר להפסיק, ערסלים מפוזרים בכל פינה ותחת עצים מוצלים,פירות כ"כ מתוקים שמזכירים לנו שהקיץ כבר פה, שקט מסביב, אויר טוב ושדות שלא נגמרים, הוא שוכב על ערסל יד אחת עם מצלמה וביד השנייה דובדבנים ת"א מרגישה פתאום נורא רחוקה...כל תחילת השבוע כבר נמחק מבחינתנו, טיול לסופ"ש מושלם.
עין זיוון
טלפון: 04-6993610