יום חמישי, 31 במאי 2012

עוגת פנקייק




החשק למשהו מתוק, אי אפשר להסביר אותו אבל הוא קיים כמעט בכל אחד ובכל גיל.
החשק לעוגה טובה,  רכה ועשירה בקרם שוקולד, גם הוא קיים כמעט בכל אחד.
החשק למקופלת שוקולד או לפירורי חלווה גם הוא מתעורר מידי פעם.
יום צילומים ארוך  וצבעוני ואז הוא מסתכל ואומר לי מה עם הקינוח? אני מסתכלת עליו חזרה, יודעת שהוא צודק, צריך גם  קינוח..
מבט קצר אל השעון מסמן לנו שאין עוד הרבה זמן לאור הנהדר שנכנס מבחוץ ואז מחליטים לעשות עוגה חגיגית, עוגה של 4-5 שכבות, מצופה בקרם שוקולד-שמנת, מעליה חתיכות של חלווה ו"מקופלת", עוגה שכל אחד ישמח לקבל, עוגה שלא דורשת אפייה ולא לוקחת הרבה זמן של הכנה.
חצי שעה אחרי שהחלטנו שנינו מסתכלים עליה: עוגת הפנקייק, הנחנו אותה על השולחן, האור מבחוץ היה מושלם וגם היא....
לפנקייק:
מחבת בקוטר של 24 אם אין אז 26
1 יוגורט
2 ביצים1/2 1 כוסות קמח תופח
 1 כפית תמצית וניל
 4 כפות  סוכר
 3 כפות שמן
1 שקית של סוכר וניל.
להכנת הפנקייק:
מערבבים הכל בקערה, יוצקים למחבת משומנת קלות כמות של מצקת מהבלילה- מקפידים שקוטר הפנקייק יהיה בקוטר המחבת, כשצד אחד מתחיל להתגבש ומתחילות בועות קטנות הופכים לצד השני, חוזרים על הפעולה עד שיש לפחות 4 - 5 פנקייקס גדולים, (אם נשארת בלילה אפשר להכין כמה קטנים לנשנוש), מצננים ומניחים בהתחלה אחד על השני כדי לוודא שכולם באותו הגודל, אם לא ניתן לחתוך מהקצוות כדי להתאים את הגודל.
לקרם השוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה
כוס אחת של חלב
1 חבילה של פודינג בטעם שוקולד( מומלץ בטעם שוקולד מריר).
הכנה:
מקציפים יחד את כל החומרים עד שהכל מתגבש לקרם.
לפיזור מעל:
חבילה אחת של מקופלת מפוררת קלות, חלווה מפוררת בכמות שאוהבים.
הרכבת העוגה:
בצלחת רחבה  ושטוחה מניחים את הפנקייק הראשון, מורחים קרם שוקולד ומניחים עוד פנקייק, כך חוזרים על הפעולה עם כל הארבעה, לאחר מכן מצפים את העוגה בקרם השוקולד ומפזרים מעל חלווה ומקופלת.
אף אחד לא יאמין לכם שעשיתם עוגה כ"כ מושלמת ובלי תנור.....

יום שני, 28 במאי 2012

טורטייה לכל אדם




"החיים הם קנבס אחד גדול תזרקו את כל הצבע שתוכלו עליהם" ..( דני קיי).
להתעורר מוקדם, להגיע לעבודה, לעשות סידורים ועוד 100 עיסוקים במשך היום , כל אלה מרכיבים יחד מילה אחת: שיגרה, מילה שלרוב הצבע שלה הוא אפור.
בימים כאלו מה שמכניס עניין בחיים הוא הצבעים , אל תחשבו איך ייראו הדברים פשוט תלכו לפי הרגש, תתלבשו איך שבא לכם ובכל צבע שאתם אוהבים, תזרקו על הקירות כל צבע שעושה אתכם שמחים ותאכלו אוכל שיעשה לכם שמח בלב, אוכל שיצבע לכם את הצלחת בשלל צבעים וייעשה את הארוחה לדבר הכי לא שגרתי.
הטורטיות: עלה דק של בצק ממולא בצבעוניות עסיסית ומוגש כמו סושי- בועטים בשגרה!
 
למנה הצבעונית:
 
הכמויות לפי חישוב של כ- טורטייה לכל אדם חבילה של 6 טורטיות - מומלץ טורטיות בטעם תרד.
 
מרכיבים:
 
4 פלפלים בצבעים שונים קלויים
2 חצילים פרוסים לאורכם .
מיכל אחד של זיתים ירוקים מגולענים.
צרור בזיליקום
50 גרם שקדים מולבנים
4 שיני שום.
קילו חזה עוף, פפריקה מתוקה, אבקת שום, רוטב צ'ילי מתוק.
אם בוחרים באופציה של טורטיות חלביות אז להחליף את חזה העוף בגבינה: גבינת עיזים משובחת.
 
הכנה:
 
 לממרח הזיתים: טוחנים יחד : זיתים, בזיליקום, שקדים ושום, מתבלים במלח ופלפל.
 
 לחציל: מניחים את החצילים הפרוסים על נייר אפייה, מרססים בספרי שמן או מברישים בשמן זית וצולים בתנור בחום שך 200 מעלות עד שהם משחימים.
חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות.
 
לחזה העוף: עוטפים את חזה העוף בפפריקה, אבקת שום ורוטב צ'ילי מתוק, אופים בתנור על  נייר אפייה בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות , מצננים ופורסים לפרוסות דקות ואז לרצועות.- ניתן להשתמש גם בפסטרמה מוכנה למי שרוצה לקצר  דרכים.
 
הכנת המנה:
לוקחים טורטייה מורחים בנדיבות ממרח זיתים, בחלק הקרוב אלינו מפזרים לרוחב פלפלים קלויים, פרוסת חציל קלוי ורצועות של חזה עוף, מגלגלים בהידוק כאשר החלק הפתוח ( הסיבוב האחרון של הסגירה) נמצא כלפי מטה, בעזרת סכין חדה פורסים לעיגולים ממש כמו סושי, מניחים על צלחת רחבה וליד מטבלים כגון: ממרח זיתים, עגבניות מיובשות , רוטב צ'ילי, רוטב סוייה.

יום חמישי, 24 במאי 2012

עוגת הגבינה





היא עומדת שם צחורה ויפה, בדיוק בגובה הנכון והכל במינון המתאים, היא יודעת שכולם מחכים לה ובכל זאת היא לא ממהרת , לוקחת את הזמן שלה וגם כשהיא מוכנה לצאת היא מחליטה לתת לכולם לחכות עוד לילה שלם והם, הם ממשיכים לחכות, סופרים את השעות ויודעים שבסוף היא תהפוך להם את החג למיוחד ושכולם ידברו עליה אח"כ.
עוגת הגבינה האפויה, שום דבר לא משתווה לה וכמעט לכולם יש את אותו מתכון בסיסי, הכמויות משתנות , סוגי הגבינות, התחתית, אבל הטעם לא משתנה לעולם עוגת הגבינה האפויה- מלכת העוגות.
השנה החליטה להפתיע ולעטר עצמה עם תוספות מבפנים, לחתוך ולגלות שגם הלבן הוא לא תמיד לבן..

"שום דבר אינו שחור לגמרי או לבן לגמרי, והלבן הוא לעיתים קרובות שחור שמסתתר, והשחור הוא לפעמים לבן שלא הצליח"..{ רומן גארי- " כל החיים לפניו"}


לעוגה בקוטר 26-  שימו לב העוגה מצריכה לילה במקרר, כך שיש להערך מראש.
לבסיס העוגה:
חבילת בישקוטי
כוס וחצי חלב
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
10 פרלינים שאוהבים- רצוי עגולים שניתן לחצות אותם לחצאים.
לעוגה:
1 מיכל שמנת חמוצה
500 גרם גבינה לבנה
1 שקית פודינג וניל
3 כפות מחוקות קורנפלור
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 כף של גרידת לימון
לציפוי: מיכל אחד של שמנת מתוקה, 4 כפות שטוחות של אבקת סוכר.

ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 150 מעלות
2. משמנים קלות תבנית אפייה ואז מקמחים אותה בדפנות
3. טובלים בישקוטי בחלב ומרפדים את תחתית התבנית, מפזרים שקדים מולבנים פרוסים, חוצים את               הפרלינים ומניחים על תחתית העוגה.
4. מפרידים את החלבונים והחלמונים ל- 2 קערות: בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף- לא     נוקשה מידי.
5. בקערה שנייה מערבבים את כל שאר החומרים של העוגה.
6. מקפלים בתנועות של המספר 9 את 2 התערובות ושופכים לתוך התבנית.
7. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים, אופים את העוגה בחום של 150 בין שעה לשעה        וחצי- להתאפק ולא לפתוח את התנור, בסיום  האפייה משאירי את העוגה בתנור הסגור בין שעה לשעתיים.
9. עוטפים בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.
10.מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, מצפים את העוגה,בשלב הזה ניתן לפזר פירות שאוהבים למי רוצה.
פורסים את העוגה ונהנים לגלות את ההפתעות שבתוכה.


שבועות




שבועות  זה החג האהוב עליי, החג שבו לובשים לבן, השולחן ירוק ומקושט והמנות כ"כ מגוונות וצבעוניות שלא יודעים מאיפה להתחיל...
מנה שעשיתי בשנה שעברה והפכה למלכת השולחן הייתה המנה שמשלבת את כל המנות המוכרות יחד:
מה ממולא כמו קנלוני, מגיע בשלב הסופי לשכבות כמו לאזניה ונחתך כמו פיצה?
"תיק אוכל" גאה להציג שבלול הפסטה: שבלול של עלי פסטה במילוי בטטות וגבינות וציפוי שמנת ותרד, מנה בצבע איטלקי.

חומרים ל 5-6 מנות-  למנה יש להצטייד במכונת פסטה, שקית זילוף ותבנית עגולה בקוטר 26

לבצק הפסטה- על מנת להכין פסטה משובחת מומלץ להשתמש ביחס של על כל 100 גרם קמח  ביצה אחת

400 גרם קמח 4 ביצים, 1/4 כפית מלח, כף שמן זית.

למלית : 3 בטטות בינוניות מבושלות, 100 גרם מוצרלה מגוררת, שקית של גבינת טוב טעם או כל גבינה דומה למילוי, מלח, פלפל שחור גרוס, 4 כפות עירית קצוצה, מיכל של שמנת חמוצה.

לציפוי: 2 מיכלים  שמנת לבישול 10%, כוס של תרד קצוץ מאודה ( ניתן לעשות זאת במיקרו ב- 5 דקות חימום), 4 כפות של עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות, 2 שיני שום מגורדות, 100 גרם גבינה פרמזן מגוררת, מלח ופלפל שחור גרוס .
  במעבד מזון או בלי לשים את כל חומרי הבצק לכדור מגובש, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לשעה במקרר.
 מחלקים את הבצק ל 4 חלקים מקמחים כל חלק משטחים קצת בעזרת כפות הידיים מכניסים למכונת פסטה ( מתחילים מהשלב העבה , כאשר בסיום כל שלב מורידים דרגה ומקמחים את הבצק עד שמגיעים לבצק כמה שיותר דק וארוך, חותכים לרצועות ברוחב  של כ- 10 ס"מ

 מקמחים משטח עבודה  בעזרת שקית זילוף , עוברים לאורך הרצועה עם המלית  ואז מגלגלים.

מניחים בתבנית עגולה בקוטר של 26 בצורת שבלול מהחלק הפנימי של התבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית עד שסוגרים את העיגול החיצוני.

 מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד, שופכים על התבנית.

 מכסים בנייר כסף ואופים בחום של  170 מעלות כחצי שעה, מרימים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות להשחמה קלה.

 מגישים לשולחן וחותכים למשולשים- חותכים כמו פיצה, צינורות של קנלוני , שכבות של לזניה, והכול בצבעי איטליה, חג שמח!!

יום שישי, 18 במאי 2012

"דברים טובים באים באריזות קטנות"...





"דברים טובים באים אריזות קטנות", משפט שכל הזמן היו אומרים לי כשהייתי מתלוננת על הגובה שלי, עם הזמן התחלתי להבין שיש משהו במשפט הזה ושלכל דבר יש יתרונות אחרי הכל נעליים מידה 36 לא תופסות הרבה מקום במזוודה..
אז  ברור שדברים קטנים וטובים  מתחברים לי  גם למטבח,בין אם זו מנת טאפאס שמחזיקים ביד ובין אם מדובר בקינוח, קינוח שממש לא צריך שום דבר לידו מלבד אהבה גדולה לדברים משובחים וקטנים.
סוף יום עבודה שמתחיל בבוקר ונגמר בשעות מאוחרות, חם בחוץ, נכנסים הביתה, זורקים הכל על הרצפה וצועדים אל המקפיא, שם בקופסא הם יושבים שורות שורות, חטיפים קטנים וקפואים בצורת קרמבו, תחתית של העוגייה שהכי אוהבים ( ברור שאוריאו) מלית של שמנת, גבינה,וניל וציפוי קראנצ'י של שוקולד שעושה את הרעש הכל כך כייפי עם הביס הראשון והכי חשוב כ"כ קטן ששוכחים את הצלחת: מהיד ישר אל הפה.. "דברים טובים באים באריזות קטנות"... צדקו!

לקרמבו:
חבילה של עוגיות אוריאו- לפתוח כל עוגייה ולהניח את החלק החיצוני על משטח העבודה.
מיכל של שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 פודינג וניל צרפתי
1 מיכל של 250 גרם גבינה לבנה
150 גרם שוקולד לבישול
3 כפות שמן קנולה.
שק זילוף

ההכנה:
 פותחים כל עוגייה ומניחים את החלק החיצוני שלה על משטח עבודה
מקציפים יחד את השמנת, הפודינג והחלב, לאחר שהכל התגבש מוסיפים את הגבינה הלבנה.
מעבירים לשק זילוף מומלץ עם צנטר לקבלת צורה משוננת תופסים כל עוגייה ביד וממלאים אותה עם סיבוב השעון כלפי מעלה בקרם עד שנוצרת תלולית קטנה על כל עוגייה.
מכניסים לפריזר כשעתיים או עד שהמלית קופאת
ממיסים  במיקרו את השוקולד לבישול עם השמן.
* שילוב של השמן והשוקולד לבישול ייתן את התוצאה של שוקולד קראנצ'י.
לוקחים כל עוגייה עם המלית וטולים טבילה מהירה בשוקולד החם, לאחר שמסיימים מכניסים לקופסא אטומה ומאחסנים במקפיא.

"קרמבו ביס" יושב אצלכם במקפיא ומחכה לכם שתחזרו הבייתה


יום שני, 14 במאי 2012

ניוקי שכל ילד ישמח לאכול עם הידיים





לאכול במזלג או בידיים? כשאתה ילד כאן מתחילה הדילמה איזה מאכלים אוכלים בעזרת סכו"ם ואיזה  מותר לאכול בידיים??
כשהיינו קטנים היו את המאכלים שממש אהבנו , אחד מהם היה הניוקי, בצק תפוחי אדמה, רוטב קליל וגבינת פרמז'ן מעל הכל ושם גם התחילה הדילמה לאכול ביד או לאכול עם מזלג? את הדילמה פתרו לנו כשהתחילו לעשות את הניוקי " free style"  ניוקי קצת יותר גדולים מאלה שקונים בחנויות, ניוקי שכל ילד ישמח לאכול עם הידיים וביננו גם המבוגרים, אין דבר יותר כייף מלהרגיש את האוכל בידיים, אוכל שמשאיר ריח וטעם של עוד-עם מזלג, בלי המזלג, העיקר שיהיה ניוקי..
ניוקי (3-4 מנות):
4תפוחי אדמה  גדולים 1+1/3-1/2כוסות קמח
2  חלמונים
30 גרם חמאה מומסת
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
1 כף מלח דק
קמצוץ של אגוז מוסקט
1 כוס מלח גס- לאפייה של תפוחי האדמה
לרוטב:
 סלסילת עגבניות שרי חצויות, 4 שיני שופ םרוסות, שמן זית בנדיבות, צרור עלי בזיליקום חתוכים גס, מלח, פלפל שחור גרוס,  רבע כפית של פפריקה מתוקה ,גבינת פרמז'ן מגוררת להגשה- למי שאוהב.
ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום הכי גבוה. לוקחים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ומניחים עליה את תפוחי האדמה. אופים את תפוחי האדמה  עד שהם רכים לגמרי.
  2. מרוקנים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים בתוך קערה.
  3. מוסיפים את שאר החומרים לקערה- לשים לב שלא יהיה מגע ישיר של התפ"א החם והחלמונים.
  4. לשים לבצק גמיש ולא דביק- ניתן להשתמש בקצת שמן זית בלישה אם נדבק 
  5. עובדים על משטח מקומח, מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים גלילים
  6. מכינים מראש סיר גדול עם מים וכף של מלח ומחממים עד שמבעבע.
  7. חותכים לחתיכות בגודל שאוהבים ומניחים על מגש מקומח, מניחים את הניוקי בתוך המים הרותחים, כשהם צפים מרימים בעזרת כף מחוררת.
  8. מניחים במחבת רחבה את כל חומרי הרוטב, מקפיצים כמה דקות ומתבלים, מוסיפים את הניוקי שצפו לעוד 3 דקות עד שהם מצופים ברוטב, מגישים עם גבינת פרמז'ן מגוררת מעל , או בלי, מגישים בצלחת רחבה עם מזלג ואוכלים בידיים:-)...

יום שישי, 11 במאי 2012

קאפקייקס





יום צילומים שמתחיל ברכבת ואני די חסרת אנרגיות מהנסיעה, אחרי כוס של קפה שחור הוא לוקח את רשימת הקניות ואני נשארת שותה את הקפה במרפסת, החלטתי להתחיל את היום במנה מפנקת מנה שתתחבר נהדר עם הקפה , כמה דקות של הכנה , זמן אפייה קצר  וכמה שהן יפות.. הקאפקייקס- עוגות קטנות בגודל של כוסית, אפויות בדיוק במידה, עם חתיכות שוקולד תפוז מפנקות, עם ציפוי \ בלי ציפוי הן תמיד נהדרות.

עשינו כוס קפה נוספת, הפעם עם הקאפקייקס ליד, שנינו מחייכים, ככה צריך להתחיל את היום.



החומרים לכ-14 קאפקייקס:



2 ביצים גדולות בטמפ' החדר

1 כוס סוכר ( 200 גרם)

100 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס חלב או יוגורט (180 מ"ל)

כפית תמצית וניל

1+3/4 כוסות קמח

1/4 כוס קקאו משובח

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית סודה לשתייה.

חצי כוס של פצפוצי שוקולד או שוקולד שאוהבים חתוך לקוביות קטנות- אנחנו בחרנו בשוקולד חלב- תפוז שמשדרג את הקאפקייקס.



לקרם לציפוי: מיכל שמנת מתוקה, חבילת פודינג שוקולד,  1 כוס חלב.



ההכנה:

מחממים תנור ל 170-180 מעלות.

בקערה מערבבים את הקמח, הקקאו , אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה.

בקערה נפרדת מקציפים בקערה את החמאה והסוכר, מוסיפים את הביצים בהדרגה, את הוניל ואת היוגורט, מוסיפים את קערת החומרים היבשים בהדרגה, מערבבים לתוך המסה חצי מכמות השוקולד, מחלקים את המסה לתבנית שקעים: כ- 3/4  מגודל השקע, מפזרים מעל את יתרת השוקולד.

אופים כ- 20 דקות עד שהקאפקייקס מתייצבים- לא לאפות יותר מידי, מצננים.

הגשה:

ניתן להגיש עם אבקת סוכר מעל  ולמי שרוצה באמת להתפנק מומלץ לקשט בקרם שמנת שוקולד.

לקרם השוקולד: מקציפים יחד מיכל שמנת מתוקה+ כוס חלב+ פודינג שוקולד ( אפשר וניל למי שמעדיף) עד לקרם יציב, מעבירים לשקית זילוף ומקשטים לפני ההגשה.

יום שני, 7 במאי 2012

סלט הקוסקוס.



הן ידעו לבשל , הן ידעו לאפות והכי חשוב הן ידעו לאלתר מכל מה שיש בבית, פעם לא היו קונים מצרכים בעקבות המתכון, פעם  המתכונים היו נוצרים ממה שהיה כבר בבית.
בימים שחם ולא ממש מתחשק משהו כבר, בימים שסלט נשמע רעיון הכי טוב לארוחת צהרים, אבל עדיין רוצים שיהיו בו עוד דברים מעניינים, בימים שרוצים במנות המאולתרות של פעם, מנה קייצית עם זכרונות של פעם, קצת מאיטליה, קצת מטוניס, קצת ים תיכוני, הכל יחד בצלחת אחת עם ניחוחות של פעם .
סלט הקוסקוס.
לסלט:
2 כוסות קוסקוס מבושל( אפשר קנוי בהתאם להוראות יצרן).
2 פלפלים חריפים ירוקים
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
מיץ מלימון גדול טרי
קופסא של סרדינים או אנשובי
5 שיני שום פרוסות דק
2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לחצאים או עגבניות רגילות חתוכות לקוביות גדולות
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס בזיליקום קצוץ
שמן זית- 5 כפות.
כפית פפריקה מתוקה, כפית גדושה כמון, מלח, פלפל שחור גרוס.
 ההכנה:
בקערה גדולה מניחים את 2 כוסות הקוסקוס המבושל
מפוררים את קופסת הסרדינים או האנשובי ומוסיפים לקערה.
במחבת עם שמן זית מקפיצים יחד את העגבניות, השום, הפלפלים והגמבה, אחרי שהכל מתרכך מעט מוסיפים את התבלינים והבזיליקום.
מורידים מהאש ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים הכל יחד.
סוחטים מעל הכל לימון, מתקנים תיבול אם צריך עוד מלח או כמון ( לפי הטעם).
מגישים עם לימון טרי ליד .
מנה מרעננת עם טעם של פעם.

יום רביעי, 2 במאי 2012

פיצה חמה של סבתא ומוזיקה איטלקית.




כשהייתי חיילת  הדרך הבייתה הייתה חייבת לעבור דרך חיפה  ואי אפשר היה לעבור דרך חיפה ולא להכנס לבקר את סבתא ז"ל.
לא משנה באיזה שעה הייתי מגיעה החלונות של הבית היו פתוחים, הבית היה מואר  ומוזיקה באיטלקית התנגנה לה בקולי קולות והשכנים? להם לא הפריעה המוזיקה אחרי הכל מי יתעסק עם סבתא איטלקייה..
La mia bella - "יפה שלי "היא הייתה קוראת כשהייתי נכנסת  ובין החיבוק  לקפה הראשון  היא כבר הייתה לשה את הבצק , זמן קצר אחרי כבר היינו יושבות במרפסת עם פיצה חמה של סבתא ומוזיקה איטלקית ברקע והשכנים? היו צריכים לשבת ולהריח את הפיצה של סבתא לשמוע את המוזיקה בקולי קולות ולשתוק אחרי הכל מי יתעסק עם סבתא איטלקייה?
לפיצה אחת גדולה:
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
 * 300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה.
להכנת הבצק:
מערבבים בקערה קמח+שמרים יבשים +סוכר., יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה  את המים + השמן והמלח, מתחיילים ללוש ומוסיפים את 3\1 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש, יוצרים עיגול , מקמחים קלות ועוטפים בניילון נצמד, מתפיחים כ- 1/2 שעה.
פורסים נייר אפייה מקמחים אותו קלות, מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו בשנית ואז מרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.
מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
לרוטב:
3 עגבניות קלופות וקצוצות 5 שיני שום כתושות, צרור בזיליקום טרי, 1/2 כפית סוכר, כפית מלח  שמן זית, 2 כפות  רסק עגבניות, כפית אורגנו יבש.
הכנת הרוטב:
מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום, מבשלים כמה דקות מוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק, מסירים מהאש.
מברישים בשמן זית את השוליים של הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים ואופים  בחום של 200  עד להשחמה.