יום שני, 27 בפברואר 2012

שירת החציל...



סירת חציל
לפעמים החיים מרגישים כמו בתוך סירה, כל תנועה לא נכונה יכולה לנענע את הסירה ולא תמיד לכיוון הנכון...
בשביל זה צריך משהו שייצב אותה, סוג של עוגן כזה שלא משנה כמה הסירה תהיה לא יציבה  תמיד יהיה את הדבר שיאזן אותה.
במקרה שלנו כנראה שאנחנו אוהבים שהסירה לא תמיד יציבה, זה עושה את החיים לקצת פחות אפורים וקצת יותר מעניינים אבל מצאנו דבר אחד שעליו שנינו מסכימים, אותו דבר שלא מטלטל את הסירה אלא משאיר אותה יציבה, החציל!!
שנינו אוהבים אותו ובכל צורה אז ברור שבתור סירה, סירת החציל, ארוחה שלמה בריאה וקלילה שמוגשת בתוך חציל.
סירת חציל ( כמות לשני סועדים).
2 חצילים קטנים- בינוניים שמתאימים למילוי.
100 גרם גבינה צפתית חתוכה לקוביות
חצי כוס  נענע קצוצה
1בצל סגול חתוך לקוביות קטנות.
חצי כוס בזיליקום  או פטרוזילה קצוצה
1 פלפל צ'ילי פרוס לפרוסות דקות
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס
חצי לימון
עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות.
 
ההכנה:
חוצים כל חציל לאורכו ( מתקבלות 4 סירות קטנות) בעזרת כף מרוקנים כמה שיותר מהחציל.
מברישים את פנים החציל המרוקן בשמן זית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד שהחציל משנה צבעו ומתרכך.
את בשר החציל שרוקנו מהחציל, חותכים דק ומבשלים עם הבצל הקצוץ + כף שמן זית- לא צריך יותר המטרה היא רק לרכך את החציל - לא לטגן אותו.
מערבבים את שאר החומרים בקערה, מוסיפים את החציל עם הבצל, מתבלים בשמן זית לימון פלפל ומלח
ממלאים את סירות החציל ומגישים .
אפשר להכין את המלית ולמלא כשרוצים - המנה טעימה גם כמנה קרה.
* המלצה שלנו להגיש לצד יוגורט או טחינה.

יום חמישי, 23 בפברואר 2012

"העבודה משחררת מטעמה של החמצה "




"הוא והיא"
הוא מתחיל את הבוקר עם קפה שחור חזק ובלי סוכר, אני מתחילה את הבוקר עם נס מגורען חזק ובלי סוכר.
הוא מתעורר עם הזריחה מלא באנרגיות, לי לוקח המון שכנועים עצמיים כל בוקר לגרד עצמי מהמיטה.
הוא שותק בבוקר, לי תמיד יש מה להגיד.
הוא מעדיף להתחיל  את הבוקר עם משהו מלוח, אני מעדיפה מתוק, כמעט בכל נושא אנחנו חושבים ההפך אחד מהשנייה.
לסוגיה הזאת בכל אופן מצאנו פשרה, גם מלוח וגם מתוק ולמה לא בעצם?
לא משנה איך מתחילים את הבוקר עם משהו מלוח ליד הקפה או משהו מתוק, העיקר שמתחילים את הבוקר טוב.
בלילה בסיסית לפנקייק מתוק:
3/4 1 כוסות של קמח תופח, כוס חלב- אפשר להמיר בגביע יוגורט טבעי, 2 ביצים, 3 כפות סוכר, כפית תמצית וניל, רבע כפית קינמון, 3 כפות של קנולה או 3 כפות של חמאה מומסת- בוחשים עד לאחדות.  
לגרסא המלוחה: מורידים את הסוכר, הקינמון והווניל, מוסיפים 1/2 כפית מלח ו- 3 כפות של עלי בזיליקום קצוצים.
על מחבת משומנת קלות בחמאה מניחים מהבלילה – כמות של רבע מצקת, מחכים עד שיתייצב והופכים לצד השני, כך ממשיכים עם שאר הכמות.
תוספת מתוקה לפנקייק: 1 מיכל של שמנת חמוצה, כוס תותים טריים קצוצים, 3 כפיות של אבקת סוכר, מערבבים הכול ומקשטים את הפנקייקס הקטנים שלנו.
תוספת מלוחה לפנקייק: מערבבים מיכל של שמנת חמוצה, כפית של שמיר קצוץ, קמצוץ מלח ופלפל שחור גרוס ופלפל צ'ילי אחד קצוץ, מעטרים את הפנקייקס הקטנים שלנו .
עצה שלנו: על מגש של ארוחות בוקר להגיש את שתי המנות ולראות מי מבין השניים יודע לשכנע טוב יותר איך כדאי לפתוח את הבוקר.

יום שבת, 18 בפברואר 2012

"תיק אוכל" בעוד ביצוע ל "הפרח בגני"




" הפרח בגני"
כמעט כל פעם שאני נותנת מתכון לקיש אני יודעת שכמה דקות אחרי יתחיל מבול הטלפונים לגבי בצק הקיש -אותו בצק פריך שנמצא בתחתית של הקיש.
קיש מלוח יכול להיות ארוחת ערב נפלאה אבל מה עושים כשלא רוצים להתעסק עם בצק פריך?
לוקחים בלינצ'ס  מניחים בתחתית של תבנית( ממליצה על תבניות מתכת  אישיות- אפילו של הבריוש)
מעל מניחים את מלית הקיש  ומה שמתקבל זה  קישים אישיים בכמה דקות עם מסגרת פריכה וקראנצ'ית ובלי להתאמץ בכלל.
המסגרת הקלילה של הבלינצ'סים יוצרת גמישות למאפה ומקנה לו מראה של פרח.
אפשר להכין מראש כמות מכובדת של בלינצ'סים ולהקפיא כך שתמיד  תהיה תחתית לקיש מוכנה מראש.
"קיש" בטטה : ( כמות של 10 יחידות בערך בגודל של מאפינס).
את הבטטה ניתן להחליף בכל מלית שאוהבים: תרד/ תירס/ פטריות.
לבלינצ'ס: ( 10-14 יחידות )
3 ביצים, 2 כוסות קמח, 2 כוסות חלב, 2 כפות שמן, 1/4 כפית מלח.- מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם הומוגני.
מחממים מחבת - רצוי מהסוג שאינו דורש שמן, ומעבירים עליה "ניגוב קל" בעזרת ניייר סופג של שמן או חמאה.
הכנת הבלינצ'ס:
יוצקים כחצי מצקת מהבלילה למחבת החמה, תוך כדי פיזור שווה של הבלילה- מדובר בבלינצ'סים קטנים שייכנסו לתבניות קטנות.
כשהדפנות מתחילות להזהיב ולהתרומם והחלק העליון מקבל קרום מסירים את הבלינצ'ס מהמחבת- לא הופכים לצד שני כי הבלינצ'ס נכנס לאפייה ואנחנו רוצים אותו גמיש., חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
למלית:
 2 בטטות מבושלות ומרוסקות, מיכל שמנת לבישול, כף של שמיר קצוץ ( ניתן כל ירק שאוהבים), 3 כפיות של שום מרוסק, 1 בצל קצוץ, קמצוץ אגוז מוסקט, 1/4 כפית קינמון, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור.
מערבבים הכל יחד- מתקבלת עיסה קצת דלילה, מניחים בלינצס על כל תבנית ובעזרת כף יוצרים שקע  ממלאים כל תבנית במלית .
אפייה: 180-200 מעלות אפייה 20-30 דקות בערך. 
גם כאלו שלא אוהבים פרחים ישמחו לקבל "פרחים " כאלו.

יום ראשון, 12 בפברואר 2012

"כשתפגשי לב שוקולד בשדה "






"לב שבור הוא לב שלם" שר ברי סחרוף ושנינו מוצאים את עצמנו מנהלים שיחה על אותו משפט מייד איך שמסתיים השיר. כמה נכון זה שגם לב שבור מראה על איזושהי שלמות.

בפוקר אומרים אף פעם לא לגלות את הקלפים והכללים תקפים כנראה גם באהבה, בימינו אנשים מעדיפים לשמור את הקלפים קרוב לליבם ולא להניח אותם על השולחן – מזעור פגיעות או  סוג של הגנה. כנראה שהסוד הוא כן לקחת סיכון ולתת צ'אנס לאהבה גם במחיר של לב שבור.

הלוואי והייתה נוסחא מנצחת איך לפתוח את כל הקלפים, איך "להניח את הלב על השולחן" מבלי שהוא יישבר, ועד שנמצא את הדרך הנכונה איך לעשות את זה מבלי להיפגע. בחרנו עבורכם לחג האהבה את הלב הכי גדול שמצאנו והנחנו אותו על השולחן, אם הוא יישבר ימים יגידו, בינתיים הוא פשוט משאיר טעם טוב בפה.

לב השוקולד:

תבנית  או פורמה בצורת לב ( בחרנו בגודל של 2 כפות ידיים).
300 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד מרוסקים, 100 גרם חמאה מומסת, חצי כוס סוכר, 4 כפות ליקר שוקולד, כפית נס קפה מגורען, כוס חלב .
לציפוי: 100 גרם שוקולד לבישול, 3 כפות שמן, 50 גרם קוביות של שקדים.
ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד מלבד החלב ומוסיפים בהדרגה את החלב עד ליצירת מסה הומוגנית( ממש כמו כדורי שוקולד).
דוחסים את המסה לתוך התבנית ומקפיאים לשעתיים.
לאחר שעתיים ממיסים את השוקולד עם השמן יחד ( ניתן לעשות זאת בקערה מעל מים רותחים או במיקרו).
שולפים את הלב מהתבנית וכשהוא קפוא שופכים עליו את השוקולד החם- התוצאה השוקולד החם במגע עם המסה הקפואה יתקרר מייד וייצור שכבת שוקולד נוקשה על הלב.
חוזרים על הפעולה בשנית – לקבלת מרקם שוקולד קראנצ'י ומפזרים שקדים., שומריים בקירור עד ההגשה

"קצת מזה,ככה מההוא,תערבב,וחצי מזה..." תודה סבתא :)







"טילו, שנולדה בזמן אחר ובמקום רחוק למדה את סודות עולם התבלינים ואת כוחם המסתורי. טילו יכולה לראות את מסתרי מחשבותיהם ולבותיהם של לקוחותיה, והיא מרפאה אותם ממכאוביהם בעזרת התבלינים הכול-יכולים" ( מתוך אדונית התבלינים ).
לכל אחד  יש את תערובת התבלינים המועדפת עליו, ערבוב של כמה תבלינים שיוצר את הטעם המיוחד, את אותו הריח שמייחד דווקא את התבשיל שלהם.
יש המעדיפים תבלינים טריים ( עשבי תיבול שעליהם נרחיב בפוסט אחר) ויש את התבלינים היבשים, כמעט לכל אחד שאוהב לבשל יש את חנות התבלינים המועדפת עליו, חנות שטוחנת את התבלינים רגע לפני הקנייה, חנות שיודעת בדיוק את השילובים הנכונים. ויש גם את אלה שמפחדים מתבלינים, אותם אנשים שצריכים לדעת בדיוק כמות מדויקת של תבלין בכל מתכון ואני אומרת- בישול הוא אומנות לכל דבר וכמו שאין מתכון מדויק לציור מושלם ואף אחד לא יכול להגיד לכם איזה גוון מדויק יצא לכם אם תערבבו שני צבעים  כך גם בבישול, אל תפחדו להשתמש בתבלינים, אל תפחדו ליצור תערובות משלכם, מפעם לפעם תלמדו לבד את המינונים הנכונים ועל כך יעידו הידיים של אותן סבתות מבוגרות שידיהן תמיד צבועות בצבעי תבלינים כי את התבלינים הן מפזרות בעזרת כף היד ומכל הלב.
שמן מתובל:
בבקבוקון להניח כמה פלפלים חריפים יבשים, 4 שיני שום, גרעיני פלפל שחור, זרעי כמון ולמלא בשמן זית.,לערבב את הבקבוק כל יומיים ואחרי 10 ימים לסנן את השמן  תקבלו שמן מתובל שישמש אתכם גם לסלטים וגם לבישולים.

יום חמישי, 9 בפברואר 2012

לא עוגה,לא קרואסון,הבריוש!!!



לחמניות הבריוש

"תסגרי את העיניים , עכשיו תני ביס, עכשיו תנחשי מה את אוכלת"?
בוקר מוקדם בפאריז , אחרי שהכנסנו לחמים לתנור אני סוגרת את העיניים ונותנת ביס, לא עוגה, לא קרואסון, בצק מדהים מתקתק וחמאתי: הבריוש.
חלק יקראו לה לחמנייה מועשרת חלק יקראו לה קינוח, הצרפתים אוהבים לפתוח איתה את הבוקר לצד חמאה וכוס קפה  ובינינו מי לא?
אנחנו החלטנו להוסיף לה כל מיני פירות אבל היא טעימה גם בלי.
החומרים לכ- 16 יחידות בריוש:
3 כוסות קמח, 2 כפות שטוחות של שמרים יבשים, 3 ביצים, 3/4 כוס חלב פושר, 150 גרם חמאה, 4 כפות סוכר, 1/2 כפית מלח, כפית גרידת לימון.
תוספות אפשריות: חמוציות, שבבי שקדים, קוביות של קוקוס מיובש, שוקולד צ'יפס.
ההכנה:
בקערה מערבבים: קמח, שמרים, ביצים, סוכר, חלב,וגרדת לימון , לשים במיקסר ( לא חובה ) כ- 3 דקות, מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות בהדרגה ואת המלח- לישה של כ- 5 דקות , זה השלב שמוסיפים חתיכות קטנות של שקדים\ אגוזים\ חמוציות\ קוקוס יבש\ שוקולד מריר.
מניחים בתבנית משומנת, מכסים בניילון נצמד ומקררים בין שעתיים לשלוש .
לשים את הבצק פעם נוספת ומניחים על משטח מקומח.
משמנים את תבניות הבריוש, יוצרים כדורים קטנים ומשאירים רבע מהבצק בצד( מיועד לכדורים הקטנטנים).
מניחים כל כדור בתנית בריוש, בעזרת האצבע יוצרים גומה בכל כדור ומניחים כדור קטנטן בגומה.
מניחים לתפיחה כ- חצי שעה, מברישים בביצה וכף חלב, אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה או עד שהן משחימות.

מקפידים להחזיק את הבריוש ביד אחרי שנותנים ביס ראשון כי תמיד מישהו אחר לוקח לך את החצי השני של הבריוש- ניסינו זה בדוק.

יום שני, 6 בפברואר 2012

"בינתיים שב תחת עץ הקלמנטינות,זה עונתי,עונתי"



"אני רעב", תמיד ביום צילומים מגיעה השעה שהרעב מתעורר ומה לעשות שבאותו יום מצלמים רק דברים מתוקים?
השולחן מלא במאפים מתוקים וקינוחים, אבל הוא רעב, מבט רחב על כל הדברים שמונחים על השולחן מביא אותי למסקנה, בוא נעשה מנה לט"ו בשבט, מי קבע שבט"ו בשבט צריך לאכול רק קינוחים ומאפים מתוקים?
בוא נלך על ארוחת צהריים לט"ו בשבט, חצי שעה אחרי כבר ישבנו עם מחבת לוהטת מלאה בהפתעות טעימות וקצת מתוקות...
חזה עוף ופירות יבשים:
קילו חזה עוף חתוך לקוביות, 4 בצלים חתוכים לרצועות, חצי כוס של חמוציות, כוס של שזיפים מיובשים, חצי כוס של שקדים, חצי כף של ג'ינג'ר טרי מגורד , כפית של גרידת לימון.
4 שיני שום פרוסות, חצי כפית קינמון, קמצוץ אגוז מוסקט, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן או דבש, רבע כפית כמון, 3 כפות שמן זית, כוס יין אדום יבש, ניתן להחליף בכוס מים. אופציות נוספות: חצי כוס משמשים מיובשים.
ההכנה:
על מחבת כבדה מניחים את שמן הזית והבצלים, מטגנים כמה דקות ומוסיפים את כל התבלינים, מוסיפים את קוביות חזה העוף, הג'ינג'ר והשום ומערבבים עד שהקוביות משנות צבע, מוסיפים את הנוזלים ומחכים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הפירות היבשים, מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים והתבשיל מסמיך.
הצעת הגשה: להגיש לצד אורז לבן או לצד לחם טרי וחם.


יום חמישי, 2 בפברואר 2012

"המושחתות"



אלפחורס

"תעשי לי מיני המבורגרים ! נועה את בטוחה שזה מה שאת רוצה שנעשה היום? "
כך מתחילה לה שבת, בה אני עושה בייביסיטר לבת של חברה טובה , הילדה בת 6 שנונה, חדה כמו תער ויודעת טוב מאוד איזה עוגיות היא רוצה שנעשה יחד.
" נו את יודעת מיני המבורגרים קטנים כאלו רק שבמקום בשר יש בפנים מילוי מתוק ובמקום קטשופ יש מסביב קוקוס, איך את בתור מישהי שאופה לא יודעת מה זה מיני המבורגרים?? "
זה השלב שלבשנו את הסינרים התואמים שלנו וישבנו לעשות "אלפחורס" העוגייה המושחתת שמאפיינת את רוב מדינות דרום אמריקה, כ"כ טעימה, כ"כ רכה, כ"כ יפה...
לבצק:2 כוסות קמח
שקית של 100 גרם קורנפלור- הוא מה שגורם לעוגייה למרקם המיוחד שלה
חצי כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
3 חלמונים של ביצה
למילוי: קופסא של ריבת חלב
לציפוי מסביב: קוקוס.
ההכנה:מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.
מאחדים את כל החומרים לבצק אחיד- מתחילים עם הסוכרים, החמאה, והחלמונים ואח"כ מוסיפים את החומרים היבשים - מקפידים לא ללוש יותר מידי כדי לא לאבד את הפריכות.
מרדדים  את הבצק על משטח מקומח  ( עובי הבצק צריך להיות  בין 1/2 ל- 3/4 ס"מ ) , בעזרת חותכן עוגיות יוצרים עיגולים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
אופים בדיוק 8 דקות ולא יותר ומוציאים מהתנור- ממתינים לצינון מוחלט ואז מניחים כפית מריבת החלב על עוגייה אחת ומדביקים עם עוגייה שנייה, מגלגלים את ה"סנדביץ" בתוך קוקוס ומאחסנים בצנצנת אטומה.
אכן, "מיני המבורגרים".