דילוג לתוכן הראשי

בצלים ממולאים

 לכל בית יש את גרסת הממולאים שלו, לכל בית יש את המאכלים המאפיינים אותו, קיבוץ גלויות אחד גדול מורכב ממשפחות מעורבות ממדינות שונות, זה מה שיצר את המטבח הישראלי המגוון.

באותו מטבח מתקבצים אנשים שונים, באותו מטבח מתקבצים מתכונים שונים, עדות שונות וטעמים אחרים.
הדבר המשותף לכל אותם מטבחים, הדבר המשותף לכל אותן עדות הוא שהאוכל הוכן ממקום של אהבה, ממקום של איחוד ממקום עוטף וחם.
נסיון לשחזר מנה שלראשונה טעמתי במסעדה דרוזית ביתית בדרך לצפת, מנה בהשראת המטבח הגלילי: מלית של בורגול ובשר עטופה בבצל, מקורמלת בחום בתנור, אין יותר הרגשה עוטפת וחמימה ממנה כזאת, זה לא משנה מי ממש המציא את הממולאים ואיזו ארץ עושה את הממולאים הכי טובים, מה שחשוב הוא התוצאה הסופית, חריף מתוק וחמצמץ כולם יחד במנה עוטפת ומלכדת, מנה שאומרת בית.










כמות לתבנית בקוטר 26 - הכמות משתנה בהתאם לגודל הבצלים.
למלית:
4 בצלים גדולים
1 כוס של בורגול גס- מושרה במים חמים
300 גרם בשר בקר טחון- לצמחונים אפשר גם בלי.
4 שיני שום קצוצות
גבעול של סלרי קצוץ
רבע כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
כפית של כמון, כפית של פפריקה, כפית של בהרט( ניתן לקנות תערובת מוכנה) מלח, פלפל ( רצוי פלפל אנגלי).
לרוטב:
כפית זנגביל
מלח, פלפל
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כורכום
4 כפות סילאן
חצי כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית
חצי כוס מים
ההכנה:
קולפים את הבצלים ובעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של הבצל עד לאמצע הבצל- נזהרים שלא לחצות אותו לשניים.
מניחים את כל הבצלים עם החיתוך בסיר מכוסה במים ומרתיחים כ- 20 דקות - ניתן לראות אז שהעלים של הבצל מתחילים להיפרד אחד מהשני.
שוטפים את הבצלים במי ברז ומצננים.
סוחטים את הבורגול מהמים בו הוא הושרה ומערבבים אותו עם שאר חומרי המלית.
מפרידים את עלי הבצל ומניחים בקצה של כל עלה בערך כף מהמלית ( תלוי בגודל  עלה הבצל) ומגלגלים, מניחים בתבנית, כאשר הצד עם תפר הסגירה מונח כלפי מטה.
כך חוזרים על הפעולה עם שאר הבצלים, את שאריות הבצל ניתן לטחון ולהוסיף לרוטב.
מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושופכים על התבנית עם הבצלים, אופים בחום של 180 מעלות עד שהנוזלים מצטמצמים והבצל שחום ומקורמל- בערך 35 דקות.
מגישים בחום ואהבה.







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא