דילוג לתוכן הראשי

ארוחת ראש השנה- לחמניות, דגים, ממולאים וקינוח




ארוחת החג של תיק אוכל.

כולם מאחלים שנה טובה, כולם באמת מייחלים לשנה שכזו, שנה של אושר, שנה של שגשוג, שנה של בריאות, שנה של אהבה, שנה של שלום, שנה שבה נהיה לראש ולא לזנב, שנה שבה נלמד איך להירגע ואיך להקשיב לעצמנו יותר.

לפני שנה התחלנו לעבוד יחד על ספר הבישול הראשון שאוטוטו יוצא, העבודה המשותפת הבהירה לנו שפה זה לא עוצר וכך נולד לו הבלוג שלנו "תיק אוכל", קמים מוקדם, מבשלים, יוצרים, מעצבים, טועמים,צוחקים, מצלמים, כותבים ומשתפים את כולם באהבה שלנו לבישול, לצילום, לכתיבה וליצירה.חלומות קטנים הם אלו שמרכיבים לבסוף חלום גדול, אנחנו לא מאמינים בקיצורי דרכים, מאמינים בעבודה קשה, בסבלנות, בהקשבה, בהתפשרות ובעצמנו, כל אלו יחד יובילו אותנו למקום בו אנו רוצים להיות, לכן רצינו לאחל כאן לכולכם, שנה של שאיפות והגשמת חלומות שנה שבה תאמינו בעצמכם ובאהבה, לכבוד ערב החג לקחנו את כל הברכות המקובלות בשולחן החג ושילבנו אותן לארוחה אחת מתוקה במיוחד,

חג שמח מאינס ואפיק.







לחם מתוק עם צימוקים, שקדים ותמרים ( כמות ל- 2 חלות גדולות או הרבה לחמניות..)

קילו קמח, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות שמרים יבשים, ביצה אחת, 1/2 + 2 כוסות מים פושרים, 1/4 כוס שמן קנולה, כפית מלח, 1/2 כוס צימוקים, 4 תמרים חתוכים לקוביות/ חתיכות  קטנות.

לציפוי: ביצה, 100 גרם שקדים מולבנים, דבש מהול במים ביחס של 1:1.

ההכנה:

מערבבים את הקמח+השמרים +הסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים, לשים לבצק אחיד, מתפיחים בקערה משומנת קלות ועוטפים , מתפיחים עד להכפלת נפח, לשים שוב יוצרים חלות/ לחמניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה ומפזרים שקדים מולבנים, מתפיחים שוב כ- 20 דקות ואופים בחום של 180 מעלות עד שמשחים, מוציאים מהתנור ומצפים את הלחם בעודו חם בדבש מהול במים ביחס שווה.







לביבות כרישה ומנגולד: 9 לביבות גדולות או 15 קטנות

1 חבילה של  של עלי מנגולד( בלי החלק הלבן), 1 בצל סגול, 3 כפות קמח תופח, 2 ביצים, מלח ופלפל לפי הטעם , קמצוץ קינמון, 2 גבעולי כרישה ( החלק הלבן) חתוכים .

ההכנה:

מרתיחים בסיר ל- 10 דקות את הכרישה ועלי המנגולד ומסננים, מניחים בקערה, קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים בשמן- לא עמוק עד להשחמה משני הצדדים, לאחר הטיגון להניח על נייר סופג.




דג מבושל בקוביות דלעת, רוביא, שום ופלפלים( כמות ל- 4 סועדים)

4 חתיכות של דג מפולט (במקרה הזה דג אמנון)

כוס של שעועית מזן רוביא שהושרתה כל הלילה במים

2 כוסות של דלעת חתוכה לקוביות שוות

10 שיני שום פרוסות לפרוסות

1 פלפל חריף חצוי לאורכו- לא חובה אבל מומלץ

1/2 כוס של כוסברה קצוצה

1 כוס של שמן זית 1/4  כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית כורכום, 2 כפות רסק, כפית מלח, כפית שטוחה של אבקת ג'ינג'ר, מיץ מחצי לימון טרי.

ההכנה:

מבשלים כ-30 דקות את הרוביא ומסננים.

בסיר רחב ונמוך ( סוטאז) מניחים את שמן הזית , קוביות הדלעת, הפלפל והשום, מטגנים קלות כ- 4 דקות ומוסיפים את התבלינים והרסק- לא את מיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים כוס וחצי של מים ואת הרוביא, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את חתיכות הדג ואז את מיץ הלימון, מפזרים מעל את הכוסברה, מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות (או יותר למי שאוהב רוטב מצומצם יותר- מומלץ לבשל בלי מכסה).





תפוחי עץ ממולאים בבשר ורימונים ( כמות ל- 8 חצאים)



4 תפוחים מזן גרנד סמית

400 גרם בשר בקר טחון

1 בצל סגול חתוך לקוביות 1 כף רכז רימונים- מומלץ

מלח, פלפל שחור גרוס, כפית שטוחה קינמון, כפית שטוחה פפריקה, כף שטוחה של בהרט.

לרוטב:

3/4 כוס של יין אדום יבש

1 כוס מים

2 בצלים סגולים  חתוכים לרצועות

1 כף דבש+ כפית שטוחה של קינמון

1 כף של קורנפלור מעורבבת עם 4 כפות מים קרים

מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1 רימון להגשה.



ההכנה:

חוצים את התפוחים לחצאים, בעזרת כפית מרוקנים מהם את הליבה, מטגנים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ והתבלינים, מסירים מהאש וממלאים את חצאי התפוחים, מניחים בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.

לרוטב: מטגנים רצועות בצל ומוסיפים את כל החומרים למעט הקורנפלור עם המים, והרימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את הקורנפלור המהול במים, עד שהרוטב מסמיך, מסירים מהאש ומוזגים בעדינות על התפוחים ואל תוך התבנית, עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות    כ- 20 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה.

להגשה: מפזרים רימון טרי מעל







הקינוח : "מילפה" שכבות של בצק פריך דבשי, קרם וניל וקוביות של תפוחים ותמרים

( מתאים לשני מלבנים באורך של כ- 20 ס"מ כמות ל- 6 סועדים)



לבצק הדבש(  ניתן להמיר את החמאה במרגרינה לקבלת קינוח פרווה)

100 גרם חמאה

4 כפות דבש

חלמון אחד

כפית תמצית וניל

3 כפות מים קרים

כוס וחצי קמח

כפית שטוחה של קינמון + חצי כפית של זנגביל,



לקרם הוניל ( ניתן להמיר את השמנת והחלב בקצפת צמחית )

1 שמנת מתוקה, 1 פודינג וניל, 1 כוס חלב



לשכבת הפירות: 2 תפוחים ו4 תמרים חתוכים לקוביות קטנות+ 3 כפות סוכר חום

ההכנה:

1. לשים את כל החומרים יחד מרדדים על נייר אפייה ומעבירים לתבנית עם הנייר אפייה ולמקרר ל- 20 דקות, מוציאים מהמקרר וחותכים לשני מלבנים באורך של 20 ס"מ וברוחב של 12 ס"מ, מהשאריות ניתן לחתוך משולשים לקישוט.

אופים בחום של 180 מעלות כ- 14 דקות ומצננים צינון מוחלט.

2. מקציפים יחד את חומרי הקרם עד לאחדות.

3. במחבת קטנה מערבבים יחד את התפוחים, התמרים והסוכר החום כ- 5 דקות ומצננים.

להרכבת המנה:

על צלחת הגשה מניחים מלבן בצק פריך, מזלפים מעל קרם ומפזרים קצת פירות, מניחים שכבה שנייה של בצק פריך, מזלפים קרם ושוב מעט פירות ומקשטים במשולשים של הבצק שיצרנו מהשאריות.

שומרים במקרר, להגשה או שחותכים בזהירות או שמחלקים כפיות לכולם J









פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא