דילוג לתוכן הראשי

עוגת חתונה




"איך בן רגע  יש מענה לשאלות, איך בין רגע היא ואני חוצים גבולות, זה הרגע שחלמנו בתפילות זהו רגע שנכתב לשני קולות, הנה סיבה סיבה כ"כ טובה לאהבה"... (אהוד מנור).
אהבה, עוד מימי קדם כתבו עליה, עוד מימי קדם שרו עליה, מילה כ"כ פשוטה שמכילה כ"כ הרבה, מכילה התרגשות, עצב, שמחה, פרפרים בבטן, אכזבה, רוגע, חיוך ועוד המון.
אהבה ראשונה אף פעם לא שוכחים, נשיקה ראשונה, התרגשות וההרגשה שאתה "צועד על עננים", אהבה גם מביאה איתה אכזבה, הרגשה שאיבדת את הדבר שהכי רצית בעולם ואז נכנס הזמן שמרפא כל כאב ומוביל אותך לאהבה החדשה ולכל ההתרגשות מחדש עד ששוכחים את כל העבר.
כשמבקשים אהבה צריך לדעת מה בדיוק לבקש, לא מספיק לבקש אהבה, צריך לבקש את האחד/ ת האחד שיצחיק האחד שיסתכל וישר יידע מה עובר עליך ומה קרה גם בלי לדבר, האחד שאפשר לנסוע איתו למרחקים מבלי להחליף מילה ועדיין להרגיש הכי קרובים בעולם, האחד שמצליח לרכך את העקשנות וללמד להתפשר .
כשמוצאים את כל זה יודעים שמצאנו בסיס יציב, בסיס יציב לחיים משותפים שעליו ניתן לבנות עוד קומות של חיים משותפים, של חוויות ושל שמחה.
ממש כמו עוגת חתונה, כשהבסיס יציב ומתוק כל קומה שנוסיף לה רק תבנה יחד את התמונה המושלמת.
7 בבוקר שנינו עומדים מול עוגת חתונה בת 3 קומות כולה בצבע לבן, לא תכננו איך ממש נעצב אותה אז התחלנו להרכיב את הפרחים על העוגה ועלינו עוד קומה עד לשלישית וששמנו את בובת החתן כלה בראש העוגה, הסתכלנו עליה והיא הייתה מושלמת, האהבה...
לעוגת שוקולד בסיסית לציפוי ( תבנית בקוטר 26 או 24)
3 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
4 כפות אבקת קקאו
 2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כוס חלב או מיץ תפוזים
מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות
מקציפים בקערה גדולה : ביצים, שמן,  סוכר, וניל וחלב
לקרם לעוגה :חבילת פודינג וניל, מיכל קטן של שמנת מתוקה וכוס חלב מוקצפים יחד.
מוסיפים בהדרגה את הקמח התופח והקקאו, נזהרים שלא להקציף יותר מידי.
מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים כחצי שעה עד  שבסיס העוגה מתייצב, מצננים.
מרדדים את בצק הסוכר על משטח עם קורנפלור,  לגודל גדול מהעוגה .מצפים את העוגה בקרם ( הקצפה של שמנת מתוקה, כוס חלב וחבילת פודינג), או בריבה.
 מצפים את העוגה בבצק הסוכר המרודד, משטחים ומהדקים וחותכים את השוליים של בצק הסוכר מסביב, מקשטים בהתאם להוראות למטה.
לציפוי העוגה:
בצק סוכר לבן ( מומלץ לקנות קילו ולעשות איתו את הקישוטים שמסביב)
ג'ל אכיל בצבעים שרוצים- להשיג בחנויות המתמחות באפייה.
אבקת CMC - כדי לפסל  פרחים או כל קישוט אחר מומלץ להוסיף לבצק סוכר אבקת CMC שבעזרתה הבצק הופך לגמיש יותר ונשאר יציב לאחר הייבוש.
חותכנים בצורת פרחים.
מוסיפים מעט צבע מאכל בג'ל לחתיכת בצק סוכר ואת אבקת ה- CMC לשים עד שמגיעים לצבע הרצוי , מרדדים על משטח עם קורנפלור ויוצרים את הצורות הרצויות ( ניתתן למצוא ביוטיוב המון סרטי הדרכה להכנת פרחים לקישוט)

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא