דילוג לתוכן הראשי

פאי פטיסייר ותאנים




העלים הגדולים והירוקים לפעמים מסתירים אותה ולפעמים מגוננים עליה והיא יודעת מתי בדיוק הזמן שלה להפרד מהעץ ומהעלים שעוטפים אותה, לא דקה לפני, ממש כמו בשלות לאהבה אם היא תיקטף לא בשלה היא לא תהיה אכילה, אלא קשה ומרירה.
אם נמתין בדיוק לרגע הנכון ונקטוף אותה כשהיא בשלה, אז ממש כמו בשלות לאהבה היא תהיה רכה ומתוקה,אפילו מתמסרת, לא מתווכחת ומתאימה עצמה כמעט לכל מנה, בסלט, בקינוח, עם בשר והכי חשוב טעימה כשקוטפים אותה ישר מהעץ, חוצים לשניים בעזרת הידיים וטועמים יחד, הפרי ששנינו כ"כ אוהבים בקינוח שמוכר לכולם, קינוח שכמעט כולם מכינים, קינוח שפשוט זועק" הקיץ פה תהנו ממנו כמה שאפשר".
פאי של בצק חמאתי ופריך, קרם פטיסייר קר ומעליו תאנים בשלות מזוגגות בסוכר, גרידת לימון וג'ינג'ר, כל אלה יחד התבנית אחת מלאה באהבה, שנייה לפני שהוא מצלם הוא אומר לי" תראי את הצורה שיצאה לתאנה על הקרם", ראיתי וחייכתי, צורה שאומרת הכל : תראו אתם..

תבנית בקוטר 24 .
* את קרם הפטיסייר מומלץ להכין ערב לפני ולשמור בקירור
לבצק:
100 גרם חמאה

5 כפות סוכר
חלמון אחד
כפית תמצית וניל
3 כפות מים קרים
כוס וחצי קמח
במעבד מזון יוצרים בצק פריך ומקררים כרבע שעה במקרר לאחר מכן מרדדים על משטח מקומח ומניחים בתבנית פאי בקוטר 24 או בתבניות פאי אישיות.
מניחים מעל הבצק נייר כסף עם שעועית יבשה על מנת לתת מעין משקולת לבצק שלא יתפח או יאבד מצורתו.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 8 דקות ומוציאים מהתנור, מסירים בעדינות את ניייר הכסף והשעועוית ואופים בין 5-7 דקות להשחמה קלה , מצננים .

לקרם הפטיסייר ( בהשראת הקורדון בלו)
500 גרם חלב
1 מקל וניל
100 גרם קורנפלור
5 חלמונים
125 גרם אבקת סוכר
הכנת הקרם:
מחממים את החלב ואת מקל הוניל ומסירים מהאש, טורפים את החלמונים ואבקת הסוכר לתערובת בהירה ומוסיפיר את הקורנפלור, בוחשים היטב, מוציאים את מקל הוניל מהחלב ובוחשים את החלב באיטיות לתוך תערובת החלמונים, מחזירים לאש תוך כדי טריפה מתמדת כדקה עד שהכל מסמיך, מסירים מהאש, מעבירים לקערה, מצמידים לקרם ניילון מצמד( כדי שלא יווצר קרום) ומקררים במקרר.

לתאנים:
כ- 6 תאנים גדולות ובשלות חתוכות לרבעים\ או חצאים
רבע כוס סוכר
חצי כפית ג'ינג'ר טרי או אבקה.
כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי
כפית גרידת לימון

ההכנה:
במחבת רחבה מניחים את הסוכר והתאנים ומערבבים בזהירות עד שהסוכר נמס והתאנים מתחילות להתקרמל, מוסיפים את שאר המצרכים ומסירים מהאש.


ההרכבה:

ממלאים את קלתית הפאי בקרם פטיסייר( ניתן להעשיר את הקרם בהוספה של שמנת מתוקה מוקצפת), מסדרים מעל את התאנים המזוגגות, שומרים בקירור עד להגשה, מגישים עם יין לבן צונן.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא