דילוג לתוכן הראשי

פסטה חצילים ופקאן




"החיים קצרים מידי בשביל להצטער על דברים שעשית, ובמקום להצטער על מה שלא עשית פשוט קומי ותעשי אותם, מה יכול לקרות?
אל תעשי חצאי דרכים, ככה תהיי חצי מאושרת, תמיד תהיי שלמה עם הבחירות שעשית,אל תמהרי להתחתן אבל תמצאי את הבחור שתמיד יצחיק אותך חייכי והעולם יחייך אלייך"...
סבתא ז"ל- תמיד עם משפטי חכמה, תמיד עם חיוך על הפנים ותמיד מוזיקה איטלקית ברקע בקולי קולות, ככה תמיד אזכור אותה.
למרות שהיא בישלה מדהים היא העדיפה לטייל ולבלות, אבל כשהייתי מגיעה אליה היא ידעה בדיוק מה להכין,מה שאומר לקחת את הדברים שאני אוהבת ולחבר אותם למנה אחת.
יום אחד הכנתי לו את הפסטה של סבתא, הכנסתי לשם את כל הדברים שאני אוהבת חיכיתי שהוא יטעם, כשהוא מניח את המצלמה ויושב לאכול אז אני יודעת שהוא ממש אוהב את המנה.

מה בעצם יש לא לאהוב: פרוסות דקות של חצילים, עגבניות מיובשות, בזיליקום טרי, שמן זית ופקאנים, הכל יחד מרכיבים את מנת הפסטה שלא נותנת להניח את המזלג, ככה זה כשיודעים מה אוהבים.



לפסטה:
חבילת פסטה בצורות שאוהבים
חציל בינוני פרוס דק
6 שיני שום פרוסות
כוס פקאנים טבעיים לא מסוכרים
חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות
כוס עלי בזיליקום ללא גבעול.
מלח
פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
פלפל צ'ילי חריף קצוץ.
ספרי שמן לאפיית פרוסות החציל

ההכנה:
בתבנית מרופדת בנייר אפייה להניח את פרוסות החציל ולרסס בספרי שמן, לאפות בחום של 200 עד שהחצילים משחימים, למי שלא סופר קלוריות ניתן פשוט לטגן את החציל.

מרתיחים את הפסטה בהתאם להוראות יצרן, ומסננים.
במחבת רחבה מאוד- או סיר סוטאז' מניחים שמן זית, פקאנים, עגבניות מיובשות, פלפל צ'ילי  ושום, מקפיצים הכל יחד כ-3 דקות, מוסיפים מלח ופלפל, מוסיפים את הפסטה למחבת הרחבה ואז את החצילים ואת עלי הבזיליקום, מערבבים הכל יחד( הקפצה של עוד 3 דקות בערך) ומסירים מהאש.

מגישים בליווי פרמז'ן או בלי, מה שבטוח ברגע שתטעמו לא תרצו להניח את המזלג מהיד.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא