דילוג לתוכן הראשי

פאי תפוחים





היה מי שאתה, עשה מה שאתה אוהב ותמיד מכל הלב!
אמרו כבר לפנינו " על טעם וריח אין להתווכח" ולא משנה כמה שעות אהיה במטבח, את העוף הצלוי בתנור אני אוהבת שרוף וקראנצ'י, את התפוחים אני אוהבת חמוצים וככל שהקינוח יותר קטן הוא יותר מגרה בעיניי.
יש האומרים שפרי הפיתוי בגן עדן היה התפוח ויש האומרים שאין דבר יותר מושלם מפאי תפוחים,פאי התפוחים הוא סמל לאמריקאיות ויש אמרה:
As American as apple pie"( ויקיפדיה), אז כנראה שהאמריקאים יודעים מה הם עושים וגרסת הפאי העגול עם התפוחים בפנים ידועה כמעט לכולם, ישנה רשת מזון מהיר שמגישה פאי תפוחים בגרסא אישית וכמו שכבר אמרתי ככל שהקינוח קטן יותר הוא יותר מגרה בעיני, אז בהשראתם הלכתי על הגרסא הקטנה.
עשיתי את אותו בצק פריך וידוע  רק שהפעם בקטן כי ככה אני אוהבת, הייתה לי תחושה שגם הוא יאהב את זה...
ביום חם וממוזג ישבנו בסלון עם צלחת מלאה ביחידות קטנות של פאי תפוחים וחמוציות, אני עם הקפה, הוא עם הבירה, האוירה הרגישה כפרית וחמימה כמעט כמו של חורף.
אחרי הביס הראשון כשהוא חייך, ידעתי- דברים עושים כמו שאוהבים ותמיד מכל הלב!  
בית בטבע , מוקף בעצים וצמחים, נדנדה בחוץ, תפוחים טריים על העץ,מטבח כפרי גדול, שולחן עבודה מעץ כבד, תנור ענק ובתוכו פאי תפוחים,מותר לחלום.... את החלק של הפאי כבר הגשמנו :-)  


לפאי התפוחים והחמוציות ( למי שמתעצל החומרים מספיקים לפאי בתבנית עגולה בקוטר 26)

 למלית :
 5 תפוחים מזן גרני סמית (Granny Smith) (תפוחים ירוקים חמוצים) חתוכים לקוביות קטנות.
חצי כוס חמוציות מיובשות
כפית קינמון
3/4 כוס סוכר
כפית גרידת לימון
כף מיץ לימון
3 כפות של קורנפלור או פירורי לחם

לבצק:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מים קרים
כפית גרידת לימון
200 גרם חמאה ( ניתן להמיר במרגרינה למי שמעדיף קינוח פרווה).
4 כפות סוכר
 * לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה:
במחבת הניחו את התפוחים החתוכים והחמוציות, פזרו מעל את הקינמון, הסוכר, גרדת הלימון,ומיץ הלימון,בעזרת כף עץ ביחשו את כל החומרי המלית עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים, הסירו מהאש. לאחר שהמלית התקררה הוסיפו קורנפלור, או  פירורי לחם ( המטרה היא שהם יספגו את הנוזלים של התפוחים ולא ירטיבו את המאפה).

הכנת הבצק: בעזרת מעבד מזון, או ידנית, לושו את חומרי הבצק לתערובת אחידה- יש להקפיד לא ללוש יותר מידי על מנת שלא לאבד את הפריכות.
לעטוף את הבצק בניילון ולהכניס למקרר ל- 20 דקות, לאחר מכן יש לרדד את הבצק על משטח מקומח, לחתוך למלבנים( אני חתכתי לגודל של  13X9 ס"מ), להניח לאורך המלבן במרכזו כפית גדושה מהמלית, לסגור משני הכוונים ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כשהחלק שסגרנו מונח כלפי מטה.
בעזרת סכין חדה ליצור כמה חיתוכים על המאפה( ממש כמו בתמונה).
לאפות בחום של 180 מעלות בין 15 ל- 20 דקות עד שמזהיב.
לאחר האפייה לפזר מעל אבקת סוכר.

להגיש  עם המון אהבה...

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא