דילוג לתוכן הראשי

קיש כרישה והבצל





הימים הראשונים בפאריז היו ימים מרגשים,עצובים ושמחים, ערבול של רגשות, נופים זרים, שפה זרה, אומנות מכל כיוון וניסיון להשאיר רגשות מאחור.

לא לקח הרבה זמן עד שבחרתי לעצמי את בית הקפה האהוב עלי, מקום פינתי וקטן, פונה לנהר הסיין, איש מבוגר וחייכן שלא שואל יותר מידי שאלות, נפגשים כל יום בשעות שלפני הצהריים, הקפה הקבוע שלי, עוגת הבית שלו שהשתנתה כל יום, לאט לאט כבר תקשרנו, אני באנגלית, הוא בצרפתית והנושא המשותף- אפייה.

יום שגרתי, אני מתיישבת והוא מגיש לי את הקפה- הפעם בלי עוגה, הוא מחייך ומסמן לי לשתות את הקפה, רבע שעה אחרי הוא מוציא קנקן עם יין צונן וצלחת עם פרוסה של מאפה- הפעם לא מתוק- קיש של כרישה ובצל, תחתית של בצק חמאתי פריך ומלית  ריחנית- שילוב מושלם.

נופים זרים, שפה זרה, אומנות מכל כיוון וקיש כרישה ובצל שגרם לי להרגיש שאני בדיוק במקום בו אני צריכה להיות עכשיו.

 לקיש הכרישה והבצל- לתבנית בקוטר 24 או לתבנית עם שקעים

לקלתית:

 2 כוסות קמח (280 גרם), 150 גרם חמאה ( 3/4חבילה) רכה.

1 ביצה, 2 כפות מים קרים, קורט מלח.

הכנת הבצק:

מניחים את החומרים במעבד מזון ובעזרת פולסים קצרים מגבשים את הבצק ( ניתן לעשות זאת גם ביד אבל לשים לב שלא ללוש יותר מידי את הבצק), לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לחצי שעה.

אחרי חצי שעה לרדד את הבצק על משטח מקומח או על נייר אפייה ולהעביר לתבנית הקיש( תבנית נמוכה עגולה של פאי), להדק את הבצק לקצוות ולהכניס לפריזר.

למלית הקיש:

1 כרישה גדולה חתוכה לטבעות דקות, 2 בצלים( רצוי סגולים) חתוכים לרצועות.

50גרם גבינת קשקבל מגוררת, 100 גרם גבינת "טוב טעם", כף אורגנו יבש, כפית מלח, פלפל שחור גרוס, 1 מיכל של שמנת לבישול , 2 ביצים, קורט אגוז מוסקט, 2 כפות קמח תופח .

2 כפות חמאה לאידוי הכרישה והבצל.

 ההכנה:

במחבת מאדים את הכרישה והבל עם החמאה,מוסיפים את התבלינים הרשומים.

בקערה מערבבים את הביצים, השמנת לבישול,הקמח והגבינות, מוסיפים את הכרישה והבצל שהצטננו בינתיים.

מחממים תנור ל- 170 מעלות .

מוציאים את התבנית עם הקלתית מהפריזר,מעבירים אליה את המלית ואופים בין 30-40 דקות עד שהקיש משחים.

מגישים לצד שמנת חמוצה/ סלט ירוק ויין לבן.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא