דילוג לתוכן הראשי

חצי עוגה חצי גלידה



הקינוח שמברך את האביב ומזכיר לנו שהקיץ בדרך.

בוקר צילומים טיפוסי, הוא יושב על הרצפה ומצלם ואני מקימה אותי ומגלגלת לו שמיכה כדי שישב עליה.
ושוב בוקר צילומים והוא מסרב לקום" לא צריך כבר קיץ, חם" הוא אומר לי, ברור שאני חייבת לענות לו: " עוד לא קיץ, בקושי אביב קום!", לא ממש עזר לי הוא בשלו..
את היום התחלנו בצילומי קינוחים כשרים לפסח, המתכון הזה אומנם כשר לפסח אבל מתאים במיוחד לעונה בה הכל מתחיל להתחמם, הקינוח מתאים  אחרי ארוחת החג ומתאים כל פעם שבא קינוח כייפי , קליל, קר ( אפילו קפוא) ולימוני .
חצי עוגה חצי גלידה  תחתית מרנג ועליה מלית לימונית קפואה ומצטרף לכל פרי והכי חשוב טעים- הלימונפאי הקפוא.

לתחתית המרנג:

330 גרם סוכר- מומלץ אבקת סוכר
4חלבונים( הלבן של הביצה, לשמור בצד את החלמונים)
קורט מלח
3 כפות פודינג וניל כשר לפסח.

מקציפים את החלבון עם המלח, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ובסוף את הפודינג, עד שנוצר קצף קשה.
מציירים על נייר אפייה מספר עיגולים שיהוו את הקוטר של המרנגים ובעזרת שקית זילוף מזלפים כל עיגול מהמרכז החוצה ולבסוף נותנים עוד 2 סיבובי קצף לגובה בחלק החיצוני של העיגול ליצירת מעין קערית, אופים בחום נמוך של 130 מעלות בערך שעתיים או עד שהמרנג מתקשה ומצננים.

למלית הלימון:
1 שמנת מתוקה
1 כוס מיץ לימון טרי
4 חלמונים( הצהוב של הביצה)
3 כפות גרידת לימון
1 ורבע כוס סוכר
1/3 כוס מים
4 כפות פודינג וניל כשר לפסח.

בסיר מחממים את מיץ הלימונים, גרידת הלימון, המים, הסוכר.
מסירים מהאש, מערבבים בקערה את החלמונים ומוסיפים בהדרגה מהנוזל שבישלנו עד שהביצים נעלמות במסה, מחזירים לאש נמוכה מאוד ומערבבים כל הזמן עד להסמכה, מוסיפים את הפודינג וממשיכים לערבב, מצננים במקרר לכמה שעות.

מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים אותה בקיפולים למסת הלימון הקרה, ממלאים את קעריות המרנג ומכניסים לפריזר, לאחר שעתיים המסה מתקשה ומקבלת מרקם של גלידה לימונית.
מוציאים מהפריזר ממש לפני ההגשה ומקשטים איך שאוהבים: קצפת, פירות חתוכים לקוביות ואפילו מעט לימון מגורד למי שאוהב.

התוצאה: נעיצת כפית ראשונה, ביס ראשון- תחושה של מרנג קראנצ'י מוס קפוא ולימוני ופירות טריים... פלא שהוא מרגיש שקיץ עכשיו??
חג  אביב שמח מאפיק ואינס.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא