" הפרח בגני"
כמעט כל פעם שאני נותנת מתכון לקיש אני יודעת שכמה דקות אחרי יתחיל מבול הטלפונים לגבי בצק הקיש -אותו בצק פריך שנמצא בתחתית של הקיש.
קיש מלוח יכול להיות ארוחת ערב נפלאה אבל מה עושים כשלא רוצים להתעסק עם בצק פריך?
לוקחים בלינצ'ס מניחים בתחתית של תבנית( ממליצה על תבניות מתכת אישיות- אפילו של הבריוש)
מעל מניחים את מלית הקיש ומה שמתקבל זה קישים אישיים בכמה דקות עם מסגרת פריכה וקראנצ'ית ובלי להתאמץ בכלל.
המסגרת הקלילה של הבלינצ'סים יוצרת גמישות למאפה ומקנה לו מראה של פרח.
אפשר להכין מראש כמות מכובדת של בלינצ'סים ולהקפיא כך שתמיד תהיה תחתית לקיש מוכנה מראש.
"קיש" בטטה : ( כמות של 10 יחידות בערך בגודל של מאפינס).
את הבטטה ניתן להחליף בכל מלית שאוהבים: תרד/ תירס/ פטריות.
לבלינצ'ס: ( 10-14 יחידות )
3 ביצים, 2 כוסות קמח, 2 כוסות חלב, 2 כפות שמן, 1/4 כפית מלח.- מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם הומוגני.
מחממים מחבת - רצוי מהסוג שאינו דורש שמן, ומעבירים עליה "ניגוב קל" בעזרת ניייר סופג של שמן או חמאה.
הכנת הבלינצ'ס:
יוצקים כחצי מצקת מהבלילה למחבת החמה, תוך כדי פיזור שווה של הבלילה- מדובר בבלינצ'סים קטנים שייכנסו לתבניות קטנות.
כשהדפנות מתחילות להזהיב ולהתרומם והחלק העליון מקבל קרום מסירים את הבלינצ'ס מהמחבת- לא הופכים לצד שני כי הבלינצ'ס נכנס לאפייה ואנחנו רוצים אותו גמיש., חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
למלית:
2 בטטות מבושלות ומרוסקות, מיכל שמנת לבישול, כף של שמיר קצוץ ( ניתן כל ירק שאוהבים), 3 כפיות של שום מרוסק, 1 בצל קצוץ, קמצוץ אגוז מוסקט, 1/4 כפית קינמון, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור.
מערבבים הכל יחד- מתקבלת עיסה קצת דלילה, מניחים בלינצס על כל תבנית ובעזרת כף יוצרים שקע ממלאים כל תבנית במלית .
אפייה: 180-200 מעלות אפייה 20-30 דקות בערך.
גם כאלו שלא אוהבים פרחים ישמחו לקבל "פרחים " כאלו.